Overige

Het is niet eerlijk

Kunnen jullie je nog herinneren dat ik schreef over dat ik zo graag een nieuwe fiets wilde? Zo’n transportfiets met tweebeenstandaard, stuurblokkering en voordrager? Een fiets waarop ik makkelijk boodschappen kan doen en die uitnodigt om er met mijn camera op uit te gaan met mooi weer? De fiets die ik misschien ging kopen als de schuur was leeggeruimd en er plek was voor een fiets? Die fiets gaat me nu (waarschijnlijk voor een mooi prijsje) aan mijn neus voorbij…

Oké, overdrijven is ook een vak. Als ik naar de fietsenmaker ga en zeg dat ik die fiets wil hebben, is het natuurlijk zo geregeld. Waarom ik dan zo dramatisch doe? Omdat de vader van Kevin deze zelfde fiets zomaar heeft gekocht, omdat het hem handig leek, maar nu hem eigenlijk nog nooit heeft gebruikt, dus er weer vanaf wilt. “Weet jij nog iemand?”, vroeg hij aan Kevin. “Nou pa, deze fiets had je makkelijk kwijt kunnen zijn, want ik weet iemand die precies deze fiets wilt. Alleen had het dan een andere uitvoering moeten zijn.” Een vragende blik en een “Wie?” als gevolg. Kevin geeft antwoord en dan: “Aha, ik had dus destijds eigenlijk een damesuitvoering moeten nemen?”.

Ja, inderdaad! Want met zo’n stang gaat het natuurlijk niks worden. Dan lig ik straks met boodschappen en al op de grond, omdat ik met mijn voet achter de stang ben blijven hangen bij een poging om af te stappen. Helaas. Daar gaat mijn droomfiets voor een mooi tweedehands –maar nooit gebruikt- prijsje.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Kimberly 4 mei 2013 op 12:41

  Jammer dat die stang er zit! 🙁
  Kimberly heeft onlangs geplaatst..Etude House I Can Fly! Handcream

 • Reageer Anouk 4 mei 2013 op 12:46

  Kun je hem er niet af zagen? 😉
  Anouk heeft onlangs geplaatst..Moederdag: leuke cadeautjes

  • Reageer Wendy 4 mei 2013 op 19:52

   @Anouk: Haha, dat zou kunnen. Maar denk dat hij niet voor niets een stang (stangen) heeft. 😉 Ik ben bang dat hij dan zijn stevigheid een beetje kwijt is.

 • Reageer Limoentje 4 mei 2013 op 14:26

  Wat een gave fiets! Gaat het echt niet lukken denk je? Misschien een proefritje maken?

  • Reageer Wendy 4 mei 2013 op 19:53

   @Limoentje: Ik heb het op deze nog niet geprobeerd, maar ik heb wel eens op andere herenfietsen gefietst en … Nee, dat kan ik beter niet meer doen. 😉

 • Reageer Eline 4 mei 2013 op 15:36

  Wat jammer zeg!

 • Reageer Sas 4 mei 2013 op 16:46

  Oh super jammer zeg 🙁
  Sas heeft onlangs geplaatst..Dingen waar ik dit bij doe:

 • Reageer Tineke 4 mei 2013 op 19:35

  Balen! Was anders ideaal geweest natuurlijk..

 • Reageer Olga 4 mei 2013 op 21:00

  Ah zonde, maar je komt jouw droomfiets nog wel eens tegen 🙂
  Olga heeft onlangs geplaatst..Sun is up

 • Reageer LNNK 5 mei 2013 op 15:06

  Balen!

 • Reageer Evey 5 mei 2013 op 22:23

  Ahh zielig. En blijven hangen in die stang: painful!
  Evey heeft onlangs geplaatst..Review: Reebok travel yogamatje

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge