Overige

#nomakeupbeautygloss

BAM!  Daar sta ik dan. Met mijn blote billen gezicht. Zonder make-up en zonder Photoshop. Inclusief mooie rode pukkel op mijn kin. “Waarom doe je jezelf (en ons) dit in hemelsnaam aan?” Omdat ik vandaag mee doe aan een initiatief van Mascha van Beautygloss.nl genaamd #nomakeupbeautygloss: de dag dat we (vrouwen tenminste) met z’n allen massaal onze profielfoto veranderen naar een foto zonder make-up! Lees hier meer!

Thuis loop ik regelmatig zonder make-up rond en als ik naar de supermarkt moet, werk ik hooguit van die rode gevallen als die op mijn kin een beetje weg. Doordeweeks, op mijn werk, draag ik sowieso niet heel veel make-up. Ik doe wat concealer op rode plekjes en pukkeltje, mascara, blush (anders ben ik net een ziek vogeltje) en soms een simpel kleurtje op mijn lippen. Als ik alleen een middagdienst heb, dan wil ik wel eens wat uitgebreider zijn, maar dat gebeurt niet vaak.

Als ik in het weekend wat leuks ga doen, dan ben ik wel drukker in de weer met make-up. BB-cream, concealer, poedertje, oogschaduw, mascara, eyeliner, blush, lippenstift enzovoorts. Maar dan nog heb ik niet zo’n plamuurlaag op mijn gezicht als sommige meiden. Echt serieus, ik snap soms niet dat sommige meiden niet zien hoe ontzettend nep ze zichzelf maken. Dan smeren ze er veel te bruine foundation op of – NOG ERGER – te oranje! Je wilt toch niet rondlopen als een wortel? Dan plakken we er nog wat nepwimpers bij die alles behalve realistisch zijn. Zo van “als ik met mijn ogen knipper, waaien jullie allemaal weg!”.

Hebben jullie dat programma Lust, Liefde of Laten lopen al gezien? Als die meiden hun make-up er af halen, vind ik ze vaak zo ontzettend knap. Waarom dat alles verstoppen? En dat is precies waar deze actie nou over gaat.

Ik weet heus wel dat ik met die pukkel niet op mijn knapst ben, maar het gaat er om dat je je natuurlijke schoonheid leert te accepteren. Dan je je niet schaamt voor wie je bent en hoe je er uit ziet. Eerlijk toegeven: ik vind het mega eng dat ik nou op social media verschijn met deze foto als profielfoto. Vooral met die rode pukkel. Maar ja, dat is de natuurlijk. Als alles en iedereen altijd perfect zou zijn, was het ook zo saai.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Saar 25 mei 2013 op 17:33

  Het is fijn om te zien dat wanneer de make-up afgaat, iedereen last heeft van plekjes en pukkels 🙂
  Saar heeft onlangs geplaatst..…And That’s Who I Am (2)

  • Reageer Wendy 25 mei 2013 op 17:41

   @Saar: Precies. Geen reden om je onzeker te voelen. Ook de knapste mensen hebben wel eens hun mindere momenten.

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 25 mei 2013 op 18:51

  Wat een goede actie!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Bijzonder vrijwilligerswerk

 • Reageer Mirjam - Jewelyz 25 mei 2013 op 19:14

  Gaaf dat je dit doet, heel tof!
  Ik vind je ook heel mooi zonder make-up, en zo ben je op je puurst!
  Mirjam – Jewelyz heeft onlangs geplaatst..Inspiratie: IKEA glazen

 • Reageer Sas 25 mei 2013 op 20:01

  Goed idee is dit zeg! Puur natuur is ook gewoon mooi 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..What’s on my phone

 • Reageer Sylvia 25 mei 2013 op 20:07

  Ik vind het een heel mooi initiatief, heb er al veel over langs zien komen vandaag 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Helden, timing en geniale advertenties

 • Reageer Marije 25 mei 2013 op 20:47

  Dapper van je! Ik moet heel eerlijk zeggen dat het me een beetje ontschoten is vandaag, en om nu nog voor 2 uurtjes mijn profielfoto aan te passen…
  Maar idd een heel mooi initiatief!
  Ennuh… pfff 1 pukkel maar 😉
  Marije heeft onlangs geplaatst..Day #2 Nail Challenge ‘Orange Nails’

 • Reageer Kimberly 26 mei 2013 op 07:01

  Ik heb er ook aan meegedaan! Ik vond het echt een super initiatief
  Kimberly heeft onlangs geplaatst..LOTD – Hearing the Christmas Bells…

 • Reageer Willemvk 26 mei 2013 op 08:15

  Volgens mij bestaan er maar weinig foto’s van mij met make-up
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Beaker

  • Reageer Wendy 26 mei 2013 op 09:34

   @Willemvk: Weinig? Dus misschien wel een enkele? Of gewoon helemaal geen? Hahaha.

 • Reageer annouska 26 mei 2013 op 16:30

  Ik zag zo iets op twitter staan. Ik vind het voor veel mensen bijzonder, zelf gebruik ik echt het minimale aan make up en mijn huid is daar erg blij mee. Een beetje plekjes bedenken en mascara en met uitgaan ook wel oogschaduw en daar hou ik het bij.

 • Reageer Evi 28 mei 2013 op 11:18

  goed van je zeg! Het gekke is dat ik ook wel is zonder make-up op straat loop dat vind ik niet erg.. maar als ik een foto van mezelf zonder make-up zie zet ik hem liever toch niet online haha
  Evi heeft onlangs geplaatst..de Toppers zijn top!

 • Reageer Jennn 11 juni 2013 op 12:47

  Goeie actie, ik had er al van gehoord. Ik draag eigenlijk sowieso niet zo heel veel make-up. Foundation gebruik ik sowieso zelden, net plamuur 😛 In plaats daarvan pak ik meestal de bbcream of een gewone ongetinte dagcreme, ik ben redelijk gezegend met mijn eigen huid…
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Bloed, zweet en tranen

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge