Overige

Onwennig en onzeker

In een vorige blogpost vertelde ik jullie dat ik was gevraagd om foto’s te maken bij het avond gedeelte van een bruiloft. De bruidegom is een collega van Kevin en Kevin zou het licht en geluid doen voor de bruiloft. Omdat de bruidegom wist van mijn fotografie hobby, hebben ze mij gevraagd om de foto’s voor die avond te doen. Ik was enerzijds vereerd dat ze het aan mij vroegen, want ook als is het ‘maar’ het feestje ná alle plechtigheden, het is toch een bruiloft. Iets wat je (hopelijk), maar één keer in je leven meemaakt. Dat maakte mij in het begin wat terughoudend, want stel je voor dat ik geen enkele fatsoenlijke foto uit mijn camera weet te krijgen? Maar het bruidspaar verzekerde mij dat ze niet al te veel eisend waren. Als ik het niet wilde, dan zouden ze de familie/vrienden vragen foto’s te maken. Maar liever hadden ze dat ik het deed, want dan kon de familie/vrienden gewoon mee feesten zonder na te hoeven denken over foto’s.

En zo gebeurde het dat ik, na het opbouwen van de licht- en geluidsapparatuur, door Kevin werd opgehaald en iets over half vier waren we op de locatie. Gewapend met mijn camera, al de lenzen die ik bezit, een flitser (waar ik eigenlijk nog helemaal niet mee weet te werken) en een extra batterij die ik uit mijn moeders camera had geleend. We waren er al zo vroeg, omdat het bruidspaar ons had gevraagd mee te eten. Ik kon dus gelijk ook foto’s maken van het aansnijden van de taart, het geven van cadeaus en het dineren met de gasten.

Zeker in het begin voelde het heel erg onwennig. Ik was onzeker over mezelf en over mijn kunnen. Ik voelde me ontzettend lopen en had het idee dat iedereen me in de gaten hield. Dat laatste was misschien ook wel zo in het begin, want gezien vanuit de gasten, liep er opeens een wildvreemd meisje met een camera. “Wie is dat en wat doet zij hier? Zij was er net toch nog niet? Dat is de fotograaf van eerder vandaag toch niet?” Maar uiteindelijk ging dat wel weg.

Op een gegeven moment kwam het punt dat ik toch echt mijn flitser er bij moest gaan gebruiken. Dus klikte ik mijn flitser er op, maar dan … ? Ik had geen idee wat ik eventueel nog moest instellen, dus rommelde ik maar wat aan met instellingen en de stand van de flitser, tot ik dacht dat het wel oké was. Af en toe probeerde ik nog wat anders, maar al snel had ik toch mijn vaste instelling en hield ik het daar maar bij.

Ik fotografeerde de hele avond en had uiteindelijk zo’n 600 foto’s. Als ik ga terug rekenen is dat gemiddeld meer dan anderhalve foto per minuut. En het dan raar vinden dat ik aan het einde van de avond een beetje last kreeg van mijn pols, ha ha ha. Van de week heb ik alles uitgezocht en heb ik de echt slechte foto’s er uit gehaald (overbelicht, bewogen, onscherp, etc). Uiteindelijk zijn er bijna 500 foto’s over en deze gaan naar het bruidspaar. Ik bewerk ze niet en ik heb de foto’s waar mensen er bijvoorbeeld met een gek gezicht op staan (dat heb je toch als je niet geposeerde foto’s maakt en mensen gewoon hun ding doen) gewoon tussen gelaten.

Heel graag zou ik jullie willen laten zien hoe de foto’s geworden zijn, maar ik wil eerst weten of het bruidspaar daar oké mee is. Zij zijn nu nog op huwelijksreis, dus ik (en jullie) zal nog even geduld moeten hebben. Wel kan ik jullie wat foto’s laten zien van het eten, dus dan hebben jullie toch nog iets om naar te kijken. Je kan bij de foto’s van het nagerecht zien dat ik soms nog wat zoekende was naar instellingen. Of ik dit vaker ga doen? Wellicht. Kevin en ik hebben besproken dat hij me eventueel mee kan verhuren als hij ergens moet draaien, dus dan ga ik het vaker proberen. Als ik het dan toch niets vind, dan kan ik altijd nog besluiten er mee te stoppen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

9 Reacties

 • Reageer Saar 22 juni 2013 op 15:48

  Leuk om zo te kunnen oefenen! Ik vind je foto’s erg mooi geworden!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Vitamine (Z)on

 • Reageer Eline 22 juni 2013 op 19:24

  Oh wow, vind de foto’s van het eten al prachtig!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Shops I Love: Omoda

 • Reageer Sas 23 juni 2013 op 18:39

  Mooie foto’s!

 • Reageer Willemvk 23 juni 2013 op 20:46

  De foto’s bij een feest na alle plechtigheden zijn ook meer geheugensteuntjes, dan echt foto’s voor de heb. Het zal al gauw goed zijn dus!
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Keep Calm and Carry On

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 24 juni 2013 op 15:18

  Ik vind het mooie foto’s. Een leuke manier om te oefenen.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Schrijven, schrijven, schrijven…

 • Reageer Caroline 25 juni 2013 op 16:16

  De eerste keer is altijd onwennig.
  Toen ik voor het eerst een bruidskapsel en visagie deed vond ik het ook heel onwennig.
  Nu heb ik dat de laatste jaren vaker gedaan dat ik er wel aan gewend ben..

  Liefs!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Heerlijk druk!

 • Reageer Marieke van Mil 26 juni 2013 op 11:09

  Schitterende foto’s!

 • Reageer Sabrina 26 juni 2013 op 11:14

  mooie fotos!

 • Reageer Bo 26 juni 2013 op 12:33

  Het zijn mooie foto’s vind ik!
  Bo heeft onlangs geplaatst..WIN! 2x ACCY telefoonhoesje van Hoesjes.nl

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge