Overige

Extreme Couponing

Kennen jullie dat? Die Amerikaanse reality serie over Extreme Couponing? Extreme couponing houdt in dat je gigantisch veel kortingsbonnen verzamelt om zo veel mogelijk korting te krijgen bij het boodschappen doen. Een voorbeeld? Kijk dan even naar het volgende filmpje. $230,- aan boodschappen en wat rekent de beste dame af…?

In Nederland is dit fenomeen nog niet echt overgewaaid. Op kortingscode.nl vond ik hier een artikel over en werd als belangrijkste reden hiervoor het volgende genoemd:

Het meest overtuigende argument waarom wij in Nederland geen extreme couponing kennen, is dat dit ligt aan de kleine lettertjes van acties. Wij Nederlanders vragen ons toch altijd af of er bij een actie die te mooi klinkt om waar te zijn geen addertjes onder het gras zitten, wat vaak het geval blijkt te zijn.

Hierin zit het grote verschil met kortingsbonnen en aanbiedingen in Amerika. In Nederland staat er vaak bij ‘maximaal één bon per klant’, of ‘niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen’. In Amerika gelden deze regels niet, en daar kun je dan kortingsbon op kortingsbon gebruiken. Er bestaat geen limiet op het aantal producten dat je meeneemt, en vaak zijn bonnen ook nog eens maanden lang geldig. Wie slim winkelt, kan zo maanden lang heel veel producten met enorme korting of zelfs gratis meenemen.

Toch kan je hier in Nederland, door een beetje slim met kortingsbonnen en aanbiedingen om te gaan, ook lekker voordelig winkelen. Koopjesjager Dianne weet hier alles (of in ieder geval een heleboel) vanaf en schrijft er sinds kort over op haar blog koopjesjagerdianne.wordpress.com. Al langere tijd wist ik dat Dianne soms erg voordelig boodschappen doet door middel van de kortingsbonnen van Lekker in het Leven, maar hoe ze het precies deed, wist ik niet. Nu ze er over is gaan bloggen, werd mij veel duidelijk en ben ik het ook een keer gaan proberen. En met op zich wel leuk resultaat. Nee, ik bespaar geen honderden euro’s, maar €2,- afrekenen in plaats van €15,- vind ik toch wel leuk. Voor €2,- heb ik zelfs van het goedkoopste merk niet 2x wasmiddel en 1x wasverzachter.

Dianne is nog veel beter in voordeeltjes vinden, dus heb jij toevallig ook de Lekker in het Leven kortingsbonnen en wil je wel wat tips gebruiken? Ga zeker eens kijken op haar site!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

16 Reacties

 • Reageer Saar 17 juli 2013 op 21:05

  Goed bezig!

 • Reageer Marije 17 juli 2013 op 21:59

  Jaa zag er toevallig van de week een filmpje van voorbij komen.. wat een uitvinding zeg! zouden ze hier ook moeten doen 😉
  Marije heeft onlangs geplaatst..Winactie “Dreamcatcher” Nail art setje

 • Reageer Sylvia 17 juli 2013 op 23:46

  Ik maak vaak gebruik van 50% korting reclames en vind het geen probleem om producten te eten waar zo’n welbekende 30% sticker opzit. Ik ga niet zo snel aan de gang met coupons of pasjes om punten voor iets te sparen, dat is zo’n gedoe..

  • Reageer Wendy 18 juli 2013 op 19:03

   Sparen voor dingen doe ik eigenlijk nooit. We kopen voornamelijk bij de Bas van der Heijden en die hebben nooit spaaracties. En ik ga niet opeens van winkel switchen om punten te sparen of iets dergelijks. Alleen dit vond ik wel een leuke aanbieding. En tja, wasmiddel heb ik toch nodig. 😉
   Wendy heeft onlangs geplaatst..Extreme Couponing

 • Reageer Jess 18 juli 2013 op 15:05

  Ik vind dat echt een interessant programma. Het enige dat ik me afvraag als ik het kijk, is waarom die mensen bijvoorbeeld 100 pakjes instant noodles nodig hebben bijvoorbeeld.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Unpublished bump pics part 3

  • Reageer Wendy 18 juli 2013 op 19:01

   Voorraad? Ik zou er de plek niet voor hebben, maar ja… als het langer houdbaar is en je het voor bijna niks kan krijgen. Ik kan me wel iets voorstellen bij de gedachtegang. Zover zal het bij mij niet gaan.

 • Reageer Nina 18 juli 2013 op 22:13

  Wat leuk, ik ga zeker een kijkje nemen. Ik geniet altijd van dat programma.

 • Reageer Lydia 19 juli 2013 op 07:10

  Indrukwekkend! Ik had wel eens gehoord van die Lekker in het Leven bonnen, maar weet niet of ik er zelf aan zou beginnen. Het is wel lekker goedkoop zo, maar zelf gebruik ik heel veel producten van Procter & Gamble niet om verschillende redenen. Vind je het niet vervelend dat zo’n groot commercieel bedrijf nu je adres- en persoonsgegevens heeft?
  Lydia heeft onlangs geplaatst..Mijn lichaam spreekt duidelijke taal

  • Reageer Wendy 19 juli 2013 op 09:55

   De Lekker in het Leven bonnen die wij hier door de brievenbus krijgen, staan op naam van de vorige bewoners. Zij hebben (lijkt het) bijna nergens hun nieuwe adres doorgegeven en dus krijgen wij (na twee jaar) nog steeds bijna elke dag wel iets aan post was voor hun is bedoelt. Soms erg irritant, maar in dit geval dan weer niet. Ik kan profiteren van de bonnen, zonder dat het bedrijf weet dat wij nu op dat adres wonen. Ook handig als er weer een gratis pot Ben&Jerry’s is gevallen op onze postcode bij de postcodeloterij. Wij zijn niet lid, maar de vorige bewoners wel. 😉

 • Reageer Lidewij 19 juli 2013 op 11:56

  Wow, dat is echt ziek. Wat een enorme korting! Ja, het kost even wat tijd, maar dan bespaar je wel belachelijk veel! Wel grappig om te zien 😀
  Lidewij heeft onlangs geplaatst..Andrélon 1 minuut masker

 • Reageer Lievehelpwatmoetikaan 19 juli 2013 op 18:34

  Wat grappig!
  Lievehelpwatmoetikaan heeft onlangs geplaatst..DIY: Dip Dye met crêpepapier

 • Reageer Eline 20 juli 2013 op 09:06

  Superhandig! Ga zeker eens kijken op haar blog voor tips!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Shops I Love: Spartoo

 • Reageer Evey 21 juli 2013 op 09:42

  Haha wat een bizar fenomeen. Ik hou me er zelf niet zo mee bezig, kan vast heel veel besparen, maar ben liever lui , erg. XX
  Evey heeft onlangs geplaatst..Backpack(st)er confessions

 • Reageer Joyce 21 juli 2013 op 10:26

  dat filmpje is géniaal, haha!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..O.P.I get your number

 • Reageer Sas 23 juli 2013 op 12:35

  Handig!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge