Overige

Instagram Video

Sinds een tijdje heeft Instagram ook een video functie. Het doet een beetje denken aan Vine, maar dan met langere filmpjes en meer bewerkingsoptie door middel van de wel bekende Instagram filters. Vine had ik al op mijn telefoon staan, maar ik deed er niet veel meer mee. De app was gewoon veel te heftig voor mijn Samsung Galaxy S Advance. Instagram draait gewoon nog vlekkeloos op mijn telefoon en dus werd ik blij van de nieuwe toevoeging van video. Helaas was die blijdschap van korte duur.

Toen de update met videofunctie binnen was, maakte ik gelijk mijn eerste Instagram video. Filmen, filter kiezen en een preview screenshot kiezen: het ging allemaal erg makkelijk en zonder storende haperingen. Maar toen ik bij de belangrijkste stap kwam, namelijk het publiceren, ging het helaas helemaal mis. Ik krijg verwerken te zien, ik krijg het upload-balkje te zien en daarna … mislukt! GRMBL. Poging 2 en 3 en 4 gingen voorbij en steeds kreeg ik het woordje ‘mislukt’ als eindresultaat. Soms stopte gewoon heel Instagram er mee en werd de app zonder pardon afgesloten.

“Misschien ligt het aan het filmpje zelf”, dacht ik en dus maakte ik een nieuw filmpje. Helaas besloot Instagram ook bij dit filmpje, dat het gewoon weg niet gepubliceerd zou worden. Ik probeerde het nog tientallen keren met diverse andere filmpjes, maar geen enkele heeft het gered tot mijn Instagram tijdlijn. Leuk zo’n nieuwe functie als je er niks van kan delen. Toch bleef ik volhouden en proberen.

Tot mijn stomme verbazing stond opeens één van mijn filmpjes online. “Het werkt, het werkt, het werkt!” Niet dus, want daarna kreeg ik weer elke keer ‘mislukt’ in beeld of sloot de app zichzelf gewoon al. Maar ik geef het niet op. De aanhouder wint, zeggen ze en dat bleek bij dat ene filmpje. Dus wie weet meer filmpjes, maar tot die tijd denk ik dat Instagram toch nog even heel goed naar zijn video functie moet gaan kijken (in ieder geval voor Android).

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Eline 11 juli 2013 op 07:03

  ben er niet zo weg van, van die functie…
  Eline heeft onlangs geplaatst..Luka & Sienna!

 • Reageer Nina 11 juli 2013 op 15:37

  Ik heb het nu 1x gebruikt. Ben nog geen fan!
  Nina heeft onlangs geplaatst..PERSONAL: En nu?!

 • Reageer Willemvk 11 juli 2013 op 20:32

  Ik ben nog maar net aan het wennen aan de instagram foto’s. Filmpjes hoeven voorlopig helemaal nog niet
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Bergetappe

 • Reageer Anouk 12 juli 2013 op 08:59

  Ik vind het wel een leuke functie, Vine ga ik nu niet gebruiken. Overigens misschien helpt het om je telefoon opnieuw op te starten?
  Anouk heeft onlangs geplaatst..Een kijkje in mijn leven #4

 • Reageer Sas 13 juli 2013 op 10:18

  Ik weet niet eens hoe je een filmpje erop zet :’)
  Sas heeft onlangs geplaatst..Film’s die ik zeker wil zien (uit 2013)

 • Reageer annouska 13 juli 2013 op 15:43

  Ik zie heel veel filmpjes voorbij komen, met name baby’s en dieren erop. Zelf nog niet echt een punt gehad dat ik dacht: dit moet ik filmen 😛
  annouska heeft onlangs geplaatst..Friday Favourite #45

 • Reageer Rani 15 juli 2013 op 16:02

  Nog niet gebruikt! 😉

 • Reageer ashley 13 december 2013 op 15:59

  Bij mij staat video er helemaal niet bij.

  • Reageer Wendy 14 december 2013 op 09:49

   Dat kan te maken hebben met een oudere versie van Android (als je Android hebt tenminste).

 • Reageer esmeralda 27 februari 2014 op 17:17

  Ik heb sinds kort ook problemen met videos uploaden op instagram.
  Voorheen deed hij het prima!
  Ik vind het behoorlijk irritant want vond dat juist zo leuk.
  Wat kan ik doen hieraan?? hellup!!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge