Overige

Oeps! Identiteitskaart verlopen.

Ruim van te voren en ruim op tijd, kreeg ik van de gemeente een brief dat ik mijn identiteitsbewijs binnenkort moest verlengen. Ik had de plannen om het dan ook gelijk te regelen. De eerst volgende dag dat ik doordeweeks vrij zou zijn, zou ik een foto laten maken en een nieuw identiteitsbewijs aanvragen bij de gemeente. Voor zover mijn plannen.

Helaas kwam ik tot de conclusie dat die plannen nog steeds plannen waren en dat mijn huidige identiteitsbewijs al een aantal dagen was verlopen. Oeps! Dus op een vrijdagochtend checkte ik snel de openingstijden van de BurgerBalie in ons gemeentehuis en kwam er achter dat ik nog een uur de tijd had om het voor het weekend te regelen. Eerste stap: foto’s laten maken!

De fotograaf zit gelukkig op dezelfde looproute als het gemeentehuis, dus dat scheelde al in de tijd. Aangezien het maar een pasfoto was voor op een identiteitsbewijs deed ik niet veel bijzonders aan mijn haar of make-up. Lekker basic. Bij de fotograaf zelf was ik ook meer tijd kwijt aan het wachten tot ik aan de beurt was (er was één klant voor me die een nabestelling kwam ophalen), dan dat het duurde op de foto te maken. Zitten, kijken en klik! Printen, bijsnijden, betalen en klaar. Tweede stap: naar het gemeentehuis!

Ook daar was ik met 5 minuten weer buiten. Ik trok een nummertje en was eigenlijk gelijk aan de beurt. Mijn oude, verlopen identiteitsbewijs werd ingenomen, pasfoto werd opgeplakt, handtekening zetten en vingerafdrukken nemen en klaar was Klara. Over een week zou mijn nieuwe identiteitsbewijs klaar zijn.

En nu ben ik benieuwd wat ik met de overige 5 pasfoto’s ga doen…

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer natanja 14 juli 2013 op 16:19

  tja uitdelen LOL of over 5 jaar gebruiken 😛 ik heb geen idee ik bewaren ze voor het geval dat in onze gemeente moet er ook een op de stadspas is voor de stort en z , oja en ik heb hem vaak nodig voor de ov chip kaart
  natanja heeft onlangs geplaatst..ALTIJD blijven lachen wat er ook is !!

 • Reageer Petra 15 juli 2013 op 08:16

  Oeps… tja, kan gebeuren. Met de overige foto’s? Eentje bewaren voor je archief sowieso. Zo leuk om later foto’s terug te kijken met hoe je er nu uit zag 😉

  Of uitdelen aan familie of vrienden, hoewel je dat misschien liever doet met andere foto’s (ik ben zelf nooit zo blij met m’n pasfoto’s ;-))
  Petra heeft onlangs geplaatst..Central Park: een verrassing in Apeldoorn

 • Reageer Nina 15 juli 2013 op 09:33

  Nou, ik vind dat je er knap uitziet op die foto! Zelfs met een beetje een glimlach. Ze zijn niet meer zo streng als dat ze enkele jaren geleden waren met die malle pasfoto’s voor reisdocumenten. Altijd leuk om er een te bewaren en naast elkaar te leggen als je straks 80 bent! Haha!
  Nina heeft onlangs geplaatst..Nieuw begin!

 • Reageer Marije 15 juli 2013 op 12:31

  Goed dat je het zegt! ik moet ook… 😉
  Marije heeft onlangs geplaatst..Nail Challenge Day #29 “Inspired By The Supernatural”

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 15 juli 2013 op 18:55

  Het is een leuke foto geworden.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Genieten in het park

 • Reageer Chahrazad 15 juli 2013 op 22:56

  Leuke foto! Ik vind die van mij er altijd dramatisch uitzien.
  Chahrazad heeft onlangs geplaatst..Recipe: Chebakia

 • Reageer Sas 16 juli 2013 op 07:56

  Whoops!

  Wel een leuke foto geworden.
  Sas heeft onlangs geplaatst..I won’t quit roller skating until I am physically unable.

 • Reageer Eline 16 juli 2013 op 20:07

  Ach kan gebeuren 🙂 Vind t nog een erg leuke foto geworden!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Motivational quotes voor het sporten II

 • Reageer annouska 17 juli 2013 op 21:29

  Oei niet handig als hij verlopen is.. Gelukkig heb je hem snel aangevraagd. En die pasfoto’s komen vast nog wel eens van pas. ^^
  annouska heeft onlangs geplaatst..Personal business card

 • Reageer Laura - what about her 21 juli 2013 op 22:27

  Hahahah. Herkenbaar! Ik moet nog een nieuw paspoort, maar ik wil m’n oude vol met stempels zo graag houden. Moet er toch echt aan geloven binnenkort, anders mag ik straks niet weg!

 • Reageer Caroline 8 augustus 2013 op 22:45

  Ik vind die ID foto’s altijd vreselijk. En dan moet je er ook nog een stuk of 6 laten maken..

  Liefs!
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Complimenten

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge