Creative

DIY Strijkkralenschaal

Pasgeleden schreef Joyce op MamaJoyce.nl een stukje met daarin haar 10 meest gelezen artikelen. Daar tussen stond een DIY voor een bakje van strijkkralen. Ik vond het zo’n leuke DIY en ik besloot gelijk dat ik dat ook wilde maken. Op Internet zie je heel vaak de kleurrijke variant van deze bakjes, maar ik besloot een versie te maken die iets beter bij ons interieur zou passen. Bij de plaatselijke speelgoedwinkel kocht in witte, grijze en zwarte kralen en ik ging aan de slag.

Benodigdheden

 • Strijkkralen (ik had 3 zakjes van 1000 en heb nu nog kralen over)
 • Oven
 • Hittebestendige schaal
 • Olie

En dan…

 1. Verwarm de over voor op 200 graden Celsius.
 2. Vet de schaal in met olie.
 3. Gooi wat strijkkralen in de schaal en verdeel deze tot de binnenkant van de schaal met één laag strijkkralen is bedekt.
 4. Zet de schaal in de oven. Ik heb de schaal zo’n 10 minuten in de oven gelaten. Dit kan erg verschillen per oven, schaal of merk strijkkralen. Blijf dus in de buurt en houd het goed in de gaten! Bij sommige mensen is 4 tot 6 minuten als voldoende.
 5. Haal de schaal uit de oven (let op: heet!) en laat deze afkoelen.
 6. Na ongeveer 10 minuten was de schaal bij mij voldoende afgekoeld en kon in de strijkkralenschaal er uit halen. Als alles goed is gegaan, gaat dit vrij makkelijk.
 7. Voilà! De strijkkralenschaal is klaar.

Toen de eerste klaar was, besloot ik dat ik ook nog twee kleinere schaaltjes wilde maken. En nu heb ik dus drie strijkkralenschalen van verschillend formaat. In eerste instantie zullen de schalen als decoratie gebruikt worden, maar misschien worden ze vanzelf ook nog wel echt gebruikt. Bijvoorbeeld in het open vak van onze kast: vaak gooien we onze sleutels daar los neer, maar in zo’n schaal staat natuurlijk veel netter. En leuker!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

25 Reacties

 • Reageer Veronica 31 augustus 2013 op 11:13

  Leuk! Heb het al ooit vaker voorbij zien komen maar vraag me af hoe stevig ze zijn?
  Veronica heeft onlangs geplaatst..Sneakpeek Hobbykamer

  • Reageer Wendy 31 augustus 2013 op 12:47

   Ik vind ze zelf best wel stevig. Op Internet zie je ze regelmatig gebruikt worden als fruitmand/-schaal. Met een paar appels en bananen erin, moet het toch wel wat kunnen hebben. En ik denk dat, als je ze laat vallen, de glazen versie eerder zal breken dan deze versie. 😉

 • Reageer Saar 31 augustus 2013 op 11:26

  Het resultaat is erg leuk geworden!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Gezien in augustus 2013

 • Reageer Kimberly 31 augustus 2013 op 12:02

  Wat ziet er dat er leuk en origineel uit! Ik vind het gaaf!
  Kimberly heeft onlangs geplaatst..Muis onschuldig…?

 • Reageer Janine 31 augustus 2013 op 12:14

  Oh die zijn echt heel erg leuk, maar ik vraag met inderdaad net als Veronica af hoe stevig ze zijn. Maar als je er gewoon een paar frutseltjes indoet staat het ook al erg leuk. Handig voor de overgebleven strijkkralen 😉
  Janine heeft onlangs geplaatst..Dachau #1

  • Reageer Wendy 31 augustus 2013 op 12:48

   Zoals ik ook al tegen Veronica zei: ik vind ze best wel stevig. Maar ja, het is ook net wat je er mee van plan bent natuurlijk. 😉 Ik verwacht niet dat ze een hele stapel boeken kunnen dragen. Wat een glazen schaal weer wel zou kunnen bijvoorbeeld.

 • Reageer tineke 31 augustus 2013 op 12:25

  Leuk idee zeg!

 • Reageer Esmée 31 augustus 2013 op 14:53

  Wat apart! Het ziet er echt leuk uit. x
  Esmée heeft onlangs geplaatst..Shoplog: Essie Nagellak

 • Reageer LNNK 31 augustus 2013 op 15:41

  Ze zien er grappig uit 🙂
  LNNK heeft onlangs geplaatst..Linkloving – Photoblogs

 • Reageer Willemvk 1 september 2013 op 09:00

  Wat simpel! En dat bedoel ik op een positieve manier
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Cassettebandjes 50 Jaar

 • Reageer Rosie 1 september 2013 op 09:13

  Heel erg leuk gedaan, vind hem echt super tof! Ook gaaf om bijvoorbeeld in pasteltintjes te maken! Ik vind hem zo leuk dat hij bij mijn 4 favoriete artikelen van afgelopen week staat 🙂 in mijn linkparty van vandaag! Hope you like it!

  Liefs van Rosie
  Rosie heeft onlangs geplaatst..Life by Rosie linkparty #25!

  • Reageer Wendy 3 september 2013 op 10:13

   Wat super leuk dat ik bij je favoriete artikelen van afgelopen week stond! 🙂 Het was ook wel te merken aan mijn bezoekersaantallen. 😉

 • Reageer Lauradenkt 1 september 2013 op 09:57

  Wat ziet dat er leuk uit, origineel! 🙂

 • Reageer Sas 1 september 2013 op 10:32

  Ik zag het voorbij komen op Instagram, leuk!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Week 35 in foto’s

 • Reageer Kiss & Make-up 1 september 2013 op 11:11

  Dat doet me zo denken aan vroeger 😀 Wat leuk gedaan, het ziet er echt mooi uit.
  Kiss & Make-up heeft onlangs geplaatst..Review & looks | e.l.f. Geometric 96 Piece Eyeshadow Palette

 • Reageer Eline 1 september 2013 op 11:14

  Wat superleuk gedaan, heel creatief!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Mannen met stijl

 • Reageer Simone 1 september 2013 op 11:50

  Wat gaaf! Dat ga ik zeker eens proberen!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Gevecht

 • Reageer Angelique 1 september 2013 op 14:55

  Wat leuk zeg!
  Angelique heeft onlangs geplaatst..iMonth August 2013

 • Reageer Dionne 2 september 2013 op 16:32

  Ziet er echt super vet uit! 😀
  Ik wil het ook gaan proberen! 😀

 • Reageer Jana Vmh 3 september 2013 op 19:03

  Zo fijn! Ziet er best design uit zelfs! Ik ga dit zeker eens zelf proberen 😀 x
  Jana Vmh heeft onlangs geplaatst..Pürminerals Lipgloss

 • Reageer Ann 3 september 2013 op 19:13

  Dat is leuk gedaan, misschien ga ik dit ook een keertje maken met mijn nichtje zal de vast leuk vinden!
  Ann heeft onlangs geplaatst..random shots #2

 • Reageer Laura - what about her 4 september 2013 op 16:20

  Wat een ontzettend gaaf idee!

 • Reageer Rowan - Rebels maar Romantisch 4 september 2013 op 16:22

  Wat leuk zeg! Die diy had ik nog niet gezien! xx
  Rowan – Rebels maar Romantisch heeft onlangs geplaatst..Get Winterproof – Ecco bloggerevent

 • Reageer Lieke 5 september 2013 op 11:06

  Wow D: Dat is echt wel heel vet!
  Lieke heeft onlangs geplaatst..WIN: een ‘Love’ fotolijstje!

 • Reageer Petra 10 september 2013 op 10:36

  Wauw, supergave schaal geworden!!
  Petra heeft onlangs geplaatst..Oma 90 jaar!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge