Cats

“Honey, I’m home!”

Het is gewoon niet te geloven. Al die tijd was O’Malley nog geen 100 meter bij ons vandaan. Sterker nog: hij was maar 25 meter bij ons vandaan. Opgesloten in een huis en de mensen waren (inmiddels) op vakantie.

In mijn eerste stukje over O’Malley’s vermissing schreef ik dat ik huis-aan-huis flyers had rondgebracht. Eén van de reacties die ik daarop kreeg was van mensen een paar huizen verder op. Zij hadden O’Malley die vrijdagavond (de laatste avond dat wij hem gezien hadden) nog gezien. Hij en zijn broer schenen daar regelmatig langs te komen en die avond was hij alleen naar binnen gestapt. In zijn nieuwsgierigheid was hij naar boven gelopen en toen hij ontdekt werd, schrok hij zo, dat hij zich verstopte op zolder. De bewoners hadden diverse deuren en ramen open laten staan en gingen er vanuit dat O’Malley ook alweer weggeglipt zou zijn, maar toen ze mijn flyer op de mat vonden, kwam de vrouw des huizes toch even bij mij aanbellen.

“We gaan er vanuit dat hij weg is. Het lijkt ons sterk dat hij al drie dagen bij ons binnen zit zonder dat wij er wat van gemerkt hebben. Maar je mag best even binnen komen roepen, voor de zekerheid!” En dat deed ik dus, ook al ging ik er niet vanuit dat hij er nog zou zitten. Helaas kwam er geen reactie en bedankte ik de mensen vriendelijk voor het meedenken.

Woensdagavond besloot Kevin weer een rondje te lopen en te gaan roepen en rammelen. Ik lag inmiddels al op bed: de laatste dagen sliep ik zo slecht. Tot Kevin opeens met veel bombarie weer binnen kwam. Hij had O’Malley gehoord. Een paar huizen verder op. In het huis waar ik langs was geweest om te roepen. Ik trok een broek en een vest aan en ging met hem mee om te kijken en luisteren.

Daar stonden we dan, tegen middernacht, voor het huis van die mensen (die inmiddels op vakantie waren gegaan). Elke keer als we “O’Malley” riepen, werd en van binnen vandaan terug gemiauwd. Het klonk exact als hem. We zagen nog licht branden bij de buren en Kevin belde aan: “Gekke vraag misschien, maar de buren hebben toch geen katten meer?” (Dit had ik van hun gehoord toen ik daar was. Detail: de kat die eerder dood was gevonden, was hun laatste kat geweest.)  We legde de situatie uit aan de buurman, maar die kon ons helaas niet verder helpen. Hij had geen sleutel en geen mobiele nummer. Wel wist hij ongeveer waar familie van hun moest wonen, maar meer niet. Ondertussen hadden we O’Malley door het raam van de voordeur gezien en wisten we zeker dat hij het was. We belden de politie met de vraag wat hun voor ons konden betekenen. We moesten wachten tot de volgende ochtend en dan samen met de wijkagent kijken naar de mogelijkheden. Via een klapraampje in de bijkeuken lieten we nog een pakje water naar beneden zakken en toen gingen we toch maar proberen te slapen. We wisten nu waar hij was en weg kon hij daar niet.

De volgende morgen moest ik al vroeg weg om te werken. Kevin zou thuis blijven om O’Malley te bevrijden. Nog voordat hij de eerste stappen kon nemen, werd er al aangebeld dat er iemand met de sleutel was. Wat bleek: de buurman die wij die avond gesproken hadden, had er zo mee in zijn maag gezeten dat hij amper geslapen had. ‘s Ochtends vroeg had hij gelijk de buurvrouw aangesproken en die sprong vervolgens meteen op de fiets opzoek naar familie van die mensen. “Ik weet in welke straat ze wonen en welke auto ze hebben, dus ik ga gewoon zoeken.” Wat een lieve buurtjes hebben we toch! Toen Kevin binnen stapte, was O’Malley erg angstig, maar toen Kevin hem eenmaal te pakken had, klampte hij zich helemaal aan hem vast.

En zo was O’Malley naar ruim vijf dagen vermist te zijn, toch weer bij ons terug. Gezond en wel. Gelukkig!

Psssst! Aankomende maandag staan O’Malley en ik in de krant. In het AD Rivierenland. Eén van de verslaggevers was bezig met een stuk over vermissing van katten in de zomerperiode en wij waren dus het perfecte voorbeeld. Binnenkort dus meer!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

20 Reacties

 • Reageer Saar 9 augustus 2013 op 22:09

  Het wordt nog een beroemde kat! Fijn, dat hij weer thuis is, kunnen jullie rustig slapen!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Mode Voorspelling Herfst 2013

 • Reageer Femke Blogt 10 augustus 2013 op 00:05

  Ohhhh wat een bijzonder verhaal! Wat fantastisch dat je zijn roep herkent hebt en alles op z’n pootjes terecht is gekomen!
  Femke Blogt heeft onlangs geplaatst..Boilerbonje

 • Reageer Limoentje 10 augustus 2013 op 03:25

  Wat moeten jullie in de rats gezeten hebben zeg!
  Wat een avontuur, gelukkig zat hij ‘gewoon’ opgesloten en heeft hij niet dagen over straat lopen zwerven.
  Fijn dat hij weer terug is!
  Limoentje heeft onlangs geplaatst..Better than Sex, Key West.

 • Reageer janine 10 augustus 2013 op 07:24

  Wat fijn dat hij weer gezond en wel terug is, en wat een lieve buren!
  janine heeft onlangs geplaatst..20x verdwaald

 • Reageer Naomi 10 augustus 2013 op 08:57

  Gelukkig dat hij weer terug is! Jeetje, kan mij niet inbeelden hoe moeilijk het voor jullie geweest is als je beste maatje niet thuis komt opdagen. En dan zit hij nota bene een paar meter van jullie vandaan opgesloten in een huis. Phew. Blij dat hij weer terug is hoor!!
  Naomi heeft onlangs geplaatst..Photography: Baby Quails

 • Reageer natanja 10 augustus 2013 op 09:10

  fijn dat die weer terug is !!
  natanja heeft onlangs geplaatst..100TSC deel 4

 • Reageer Tineke 10 augustus 2013 op 10:22

  Oef, fijn dat het goed is afgelopen! En wat heb jij een lieve buurman zeg! 😀

 • Reageer Laura 10 augustus 2013 op 10:26

  Ah, wat super fijn dat hij weer terug is!!
  Laura heeft onlangs geplaatst..Waarom ik niet zo veel doe als ik kan

 • Reageer Jenny 10 augustus 2013 op 10:58

  Jeeetje! wat een verhaal, blij dat hij weer terecht is!!
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Ja man! Jack Johnson

 • Reageer Sylvia 10 augustus 2013 op 11:03

  Jemig, wat een verhaal. Superfijn dat hij weer gevonden! 😀 Ik ben Chuck wel eens een nacht en ochtend kwijt geweest en toen zat ik al helemaal in de piepzak, laat staan dat ik hem vijf dagen kwijt was geweest..

 • Reageer Eline 10 augustus 2013 op 11:48

  gelukkig zeg !!!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Luka & Sienna!

 • Reageer annouska 10 augustus 2013 op 12:15

  Ow wat een verhaal zeg, gelukkig het goed afgelopen. Een dikke knuffel voor jullie allemaal!!

 • Reageer Eline 10 augustus 2013 op 12:17

  Wow wat een verhaal!! Fijn dat ‘ie weer thuis is!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Shops I Love: H&M

 • Reageer Anouk 10 augustus 2013 op 13:06

  Wat fijn dat O’Malley terug is!
  Anouk heeft onlangs geplaatst..Wooden sculptures museum

 • Reageer Iris 10 augustus 2013 op 13:28

  Jeetje wat een avontuur zeg! Wat ontzettend fijn dat jullie O’Malley weer terug hebben. En wat lief dat de buren zoveel moeite deden. Fijn dat het verhaal goed afliep!
  Iris heeft onlangs geplaatst..Apps: Saaie kiekjes omtoveren in hipsterfoto’s

 • Reageer Joyce 10 augustus 2013 op 16:38

  wat fijn dat íe weer thuis is:)!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..ZARQA young tonic

 • Reageer Jennn 11 augustus 2013 op 18:52

  Fijn dat hij er weer is!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Blijmakertjes part 9 #69

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 11 augustus 2013 op 19:18

  Fijn dat hij weer terug is.
  En wat een lieve buren hebben jullie!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Vakantieplezier

 • Reageer Sas 12 augustus 2013 op 19:15

  Fijn dat hij weer terecht is!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Sebastian Fitzek: De Ogen Verzamelaar & Wijd Open

 • Reageer Laura 15 september 2013 op 10:53

  Ik moet er niet aan denken om mijn katje te missen, goed dat je hem weer gevonden hebt.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge