Overige

Een stukje Nederland

Toen Kevin en ik nog niet zo heel lang verkering hadden, heb ik hem wel eens gezegd dat ik eigenlijk de Afsluitdijk wel een keer wilde zien. Niet omdat het zo’n ontzettend mooi ding is om te zien, maar gewoon omdat ik vind dat je het als Nederlander een keer gezien moet hebben. Amsterdam was ook zo’n stukje Nederland waar ik nog nooit was geweest, maar wel vond dat ik daar minstens één keer naar toe moest. Maar daar ben ik inmiddels een paar keer geweest en sinds dit weekend kan ik de Afsluitdijk ook van mijn lijstje schrappen.

Kevin moest iets wegbrengen in Groningen en vroeg of ik mee ging. “Dan kunnen we op de terugweg wel via de Afsluitdijk rijden, aangezien we daar nog steeds eens heen zouden gaan.”, zei hij er achteraan. Zo gezegd, zo gedaan. We waren al even onderweg toen ik me bedacht dat ik me fotocamera wel mee had mogen nemen. Gelukkig hebben we tegenwoordig mobieltjes met een goede camerafunctie. Uiteindelijk zijn we de hele middag onderweg geweest, inclusief een aantal stops. Lekker gezellig met elkaar én ik heb het de hele weg wakker gehouden! Ik val namelijk nogal snel in slaap tijdens lange afstanden als bijrijder.

Als afsluiter van de middag hebben we gegeten bij de Grote Gele M en daarna moest Kevin weer op pad om een feestje te draaien. Ik sloot de dag af samen met mijn zusje, op de bank, met thee en de film Identity Thief.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Joyce 13 oktober 2013 op 11:12

  Ooh grappig! De afsluitdijk is voor mij zo normaal. Mijn stief-opa staat er zelfs op de camping haha!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..DZP update: hoever ben ik?

  • Reageer Wendy 13 oktober 2013 op 11:26

   Leuk! Ja, voor ons is het echt een stukje Nederland wat we eigenlijk nooit zien. Als we in de regio van Friesland moeten zijn is het sneller om via Flevoland te rijden. We moeten er dus echt bewust voor omrijden. 🙂

 • Reageer Simone 13 oktober 2013 op 11:17

  Ik ben geloof ik ook nog nooit op de Afsluitdijk geweest. Maar ik woon er ook vrij ver vandaan. Dus als ik eens in de buurt ben, dan moet dat ook maar eens 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Een slechte dag

  • Reageer Wendy 13 oktober 2013 op 11:29

   Wij komen vanaf regio Rotterdam en we zitten op anderhalf uur rijden van de Afsluitdijk. Alleen is alles bovenin Nederland sneller te bereiken via Flevoland, dan via de Afsluitdijk. Nu dus maar een keer omgereden. 🙂

 • Reageer Sylvia 13 oktober 2013 op 12:26

  Wat leuk, ben zelf nog nooit over de Afsluitdijk gereden 🙂 Wel heb ik afgelopen zomer met vriendinnen Zeeland verkent en daar werden we op verschillende bruggen ook helemaal omringt door water, was toch wel apart 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Theatermarathon, criminelenbrein en nonnenambities

 • Reageer Marjolein 13 oktober 2013 op 12:51

  Grappig is dat he dat je soms zulke bekende plekken van Nederland nog niet hebt gezien! Nederland heeft ook prachtige plekjes.
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Wood it is

 • Reageer Miranda 13 oktober 2013 op 13:57

  Ik was er ook nog nooit geweest tot ik bijna 1.5 jaar geleden verliefd werd op mijn vriend en hij in Noord Holland woonde, elke weekend reden we heen en weer ( nou ja hij, ik zat ernaast) en sinds een half jaar woon ik hier ook. Wanneer we even naar vrienden of familie gaan dan komen we natuurlijk weer over de Afsluitdijk. Ik vind het altijd mooi om dan om me heen te kijken, in de zomer zie je veel bootjes en surfers, en in de winter is het schitterend om te zien hoe het ijs tegen de kanten opgroeit.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Altijd blijven lachen!

 • Reageer Sylvia 13 oktober 2013 op 20:51

  Ik weet eigenlijk niet eens of ik er wel eens geweest ben
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Day 20 – This month

 • Reageer Saar 13 oktober 2013 op 21:50

  Het is alleen maar weg maar je moet er zeker een keer geweest zijn!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Goochelen met cijfers

 • Reageer kelly jaspers 15 oktober 2013 op 11:20

  we zijn er nog nooit geweest, leuke post!!
  kijk eens op onze blog?zullen we volgen
  http://www.we-heart-fashion.com
  kelly jaspers heeft onlangs geplaatst..Sunny saturday

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge