Overige

Online Bedreiging

Ik heb het wel eens voorbij zien komen op andere blogs, maar zelf heb ik er nog nooit mee te maken gehad: mensen die via je blog hatelijk of bedreigend tegen je gaan zitten doen. Het is het ‘risico van het vak’ zullen we maar zeggen, want ja… wanneer je je mening ergens over geeft, kan je andere meningen terug krijgen. En niet iedereen geeft zijn mening altijd even netjes, of jij er nou voor open staat of niet. Maar dat wat me begin deze week overkwam, ging toch wel heel erg ver.

Is het jullie al eens opgevallen dat ik in mijn zijkolom een Ask.fm widget heb staan? Je kan via deze widget heel makkelijk een vraag aan me stellen die ik vervolgens kan beantwoorden. Al die vragen en antwoorden komen dan weer op mijn Ask.fm profielpagina te staan. Hartstikke leuk, ook al zijn er tot nu toe eigenlijk bijna nog geen vragen aan mij gesteld. Hahaha. Doet er niet toe, het staat me niet in de weg en stel dat iemand nou toch iets wilt vragen, dan kan dat gewoon. En als je je naam er niet bij zet, kan dat ook nog eens lekker anoniem. Maar ja, dat laatste… daar kan natuurlijk ook misbruik van gemaakt worden. Begin deze week vond ik namelijk het volgende in mijn mailbox:

Mijn mond viel open van verbazing en de raderen in mijn hoofd gingen op volle toeren: wie zou ik een reden gegeven moeten hebben om op deze manier tegen mij uit te vallen? Mijn conclusie: ik heb werkelijk waar geen idee! Echt niet.

Verder ben ik er niet heel erg van geschrokken. Het klinkt misschien dom en naïef, maar ik neem dit helemaal niet serieus. Het enige wat me stoort is dat ik niet weet waar het vandaan komt en belangrijker nog: van WIE het vandaan komt. Ik kan er namelijk op deze manier helemaal niets mee. Hoe moet ik weten hoe ik “normaal tegen iedereen moet doen” als ik niet weet wat die persoon abnormaal vindt aan hoe ik nu doe? Waar moet ik mee ophouden? Het is mij allemaal een raadsel. Misschien dat het hier online plaatsen nog meer berichten als gevolg gaat hebben en geef ik degene die dit geschreven heeft op deze manier wel precies wat hij/zij wilt: mijn tijd en aandacht. Maar dat hindert niet. Wie weet kom ik er dan wel achter wat het probleem is en wellicht kan ik er dan ook echt nog wat mee.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

19 Reacties

 • Reageer Malou 9 oktober 2013 op 12:46

  Wow, wat raar! Ik zou gewoon proberen je er niks van aan te trekken..
  Malou heeft onlangs geplaatst..WINNEN: EEN NAGELLAKJE NAAR KEUZE VAN PUPA

 • Reageer Sylvia 9 oktober 2013 op 12:51

  Jemig, wat ontzettend flauw en laf om op die manier iemand de grond in te boren. Groot gelijk dat je je daar niets van aantrekt.
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Met mijn vader in bed

 • Reageer Lydia 9 oktober 2013 op 12:54

  Ooooh, ben jij degene die eigenhandig de hele wereld verziekt! Ik dacht, het zijn de oorlogen, dodelijke ziektes en Justin Bieber die de wereld kapot maken, maar jij bent het gewoon met je leven! Helemaal in je eentje! Dat is ergens ook wel knap hoor. 😉
  Lydia heeft onlangs geplaatst..Insluiper

 • Reageer Dina 9 oktober 2013 op 13:03

  Wat een verschrikkelijk bericht zeg, jakkes. Waarom zou je zoiets nou aan iemand sturen? Echt niks van aantrekken hoor.
  Dina heeft onlangs geplaatst..Bedankt zon, bedankt soep.

 • Reageer Stephanie 9 oktober 2013 op 13:55

  Wat een bericht zeg! Erg jammer dat het in mensen op komt dit soort berichtjes te sturen.. Ach nu heeft je ask.fm wel aandacht gehad, en wie weet krijg je nu meer (leuke) vragen.
  Stephanie heeft onlangs geplaatst..Haakrestjes opmaken

 • Reageer Esmée 9 oktober 2013 op 14:13

  Awh wat erg! Verschrikkelijk dat mensen dit doen. Gelukkig ben je er niet heel erg van geschrokken. x
  Esmée heeft onlangs geplaatst..Winactie: Statement Ketting + Forever Cross Ring

 • Reageer Femke 9 oktober 2013 op 15:23

  Getver wat een naar bericht! Heel stom, maar gelukkig trek je je er idd niks van aan. Maar ik begrijp echt niet hoe mensen dat kunnen sturen. Bah.

 • Reageer Maris 9 oktober 2013 op 16:41

  Heb je al een vermoeden wie het kan zijn? Stomme dingen dit. Heb het ook vaak gehad. Niks van aantrekken hoor. Gewoon jaloezie

 • Reageer Sylvia 9 oktober 2013 op 17:26

  Rare mensen op deze wereld Wen. En inderdaad, als je zo’n grote mond hebt om zulke dingen te zeggen, wees dan ook zo stoer te zeggen wie je bent, dan kan je er tenminste nog wat mee. Hoop dat de persoon in kwestie nog eens contact zoekt, alleen dan op een volwassen manier.

 • Reageer Marjolein 9 oktober 2013 op 18:26

  Oh gatsiedarrie! Waarom zijn er dit soort mensen die het allemaal moeten verpesten? Het is toch niet normaal om zo’n bedreiging naar iemand te sturen. Internet is goed voor vele dingen, maar helaas maakt het ’t ook gemakkelijk om van deze anonieme bedreigingen te plaatsen. Anyway, hopelijk blijft het bij deze ene keer!
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Laatste aankoopjes

 • Reageer Sophie 9 oktober 2013 op 18:30

  Helaas, het hoort er bij. Goed dat je je niks ervan aantrekt, wie weet kun je het traceren en blokkeren?

 • Reageer Simone 9 oktober 2013 op 20:21

  Wat raar zeg! Ik heb echt een gruwelijke hekel aan mensen die zulk gedrag vertonen (zowel on- als offline). Probeer het je niet aan te trekken. Dit hele stukje tekst slaat natuurlijk gewoon écht nergens op.
  Simone heeft onlangs geplaatst..Doe maar ’n bakkie koffie!

 • Reageer Meiryems 9 oktober 2013 op 22:35

  Najaaaaaaa, waar haalt men het lef vandaan?? Echt achterlijk dit, kan dit gewoon totaal niet begrijpen. Wat zou je in hemelsnaam gedaan moeten hebben om zo’n bericht te ontvangen? Sorry, maar dit soort dingen maken me gewoon echt pisnijdig.

 • Reageer Sas 10 oktober 2013 op 19:12

  Och bah :w
  Sas heeft onlangs geplaatst..Geniet-momentjes van de afgelopen tijd

 • Reageer vintagirie 10 oktober 2013 op 20:10

  Er zijn serieus mensen op de wereld die zoeken naar gebruikers en gewoon stomme berichten achter laten. Ik weet niet wat er mis ik met die mensen.
  vintagirie heeft onlangs geplaatst..Vintagirie.com

 • Reageer joyce 10 oktober 2013 op 21:25

  Ach zus, sommige mensen sporen ook gewoon niet joh!

 • Reageer Saar 11 oktober 2013 op 09:35

  Delete en geen aandacht aan besteden!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Gezien in September 2013

 • Reageer Mamavanjenthe (Kelly) 11 oktober 2013 op 19:26

  Getver hey! Is wel schrikbarend zeg.

 • Reageer Miranda 13 oktober 2013 op 20:28

  Gatver wat een naar bericht, en hoewel je er eigenlijk niks van aan zou moeten trekken zou ik persoonlijk toch gaan afvragen wat ik fout doe, wie zoiets stuurt en noem maar op. Waarschijnlijk iemand die zich verveelt maar leuk is anders.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Altijd blijven lachen!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge