Tech

REVIEW: Arm Strap van Hoesjes.nl

Met de mobieltjes van tegenwoordig kunnen we van alles. Bijvoorbeeld het je sportactiviteit bijhouden via een app. Als ik een rondje ga skeeleren, gaat mijn telefoon mee om bij te houden waar, met welke snelheid en hoe lang ik geskeelerd heb. Maar ja, waar laat ik die telefoon? Mijn vorige telefoon had nog het formaat dat hij in mijn broekzak kon, maar als ik in mijn sportbroek ging skeeleren, had ik geen broekzak. De telefoon die ik nu heb, past überhaupt niet in mijn broekzak en skeeleren met een schouder-, rug- of heuptas(je) vind ik ook niks. Tijd om eens te kijken naar een arm strap voor mijn mobiel.

Bij Hoesjes.nl is deze arm strap te koop en ik heb hem voor jullie op de proef gesteld. Zat zo’n band wel strak genoeg om mijn arm? Zou het niet gaan afzakken? Is mijn telefoon nog wel te bedienen als hij in dit hoesje zit? Allemaal vragen die door middel van deze review beantwoord zouden worden. Tussen de HTC hoesjes vind je momenteel vijf verschillende arm staps en ik koos voor de roze variant van ACCY.

De verzending

Het hoesje werd dezelfde dag nog op de post gedaan en de dag daarna had ik hem al in huis. Het hoesje zelf zat verpakt in plastic en vervolgens in een bubbeltjesplastic envelop. Snelle verzending en netjes verpakt dus.

Eerste indruk

Het hoesje is licht roze met zwart en heeft een zilverkleurige reflectie strip op de voorkant. De arm strap is gemaakt van neopreen en waterdicht kunststof en heeft een doorzichtige voorkant waardoor je je telefoon gewoon kan blijven bedienen. Ook is er gedacht aan het aansluiten van je koptelefoon. Daarvoor zit er een opening in het hoesje. Verder is er ook nog een vakje waar je een huissleutel o.i.d. in kan opbergen.

Vervolgens dacht ik: “Hoe doe ik deze band om?”. Het hoesje heeft een lange band met klittenband en twee openingen waar deze doorheen kan/moet. Maar moet de band door allebei de gleuven of gebruik je één van de twee afhankelijk van de omvang van je bovenarm? Er zit geen beschrijving bij het hoesje, dus ben ik zelf opzoek gegaan naar een antwoord. Op het Internet vond ik voorbeelden van beide mogelijkheden en ik denk dat het dus net is wat je zelf praktischer en fijner vind.

Pasvorm

Mijn HTC One glijdt makkelijk in het hoesje. Er is zelfs nog een beetje ruimte over, dus wellicht past hij er ook in met een back case. Ikzelf heb alleen een flip case en kan het dus niet voor jullie testen. Ondanks de extra ruimte valt de telefoon er niet zomaar uit. Ik heb vrij hard staan schudden, maar mijn telefoon bleef netjes in het hoesje. En bij gebruik zit hij natuurlijk klem om je arm. De opening op de bovenkant, voor je koptelefoon, zit op de juiste plek. De andere knoppen op de telefoon, zoals bijvoorbeeld de volumeknop, zijn wat minder makkelijk bereikbaar. Dit is is voor mij echter geen probleem. Het volume is namelijk ook via het touchscreen in te stellen.

Vervolgens probeerde ik de band om mijn arm. Als ik de band door beide openingen doe (achterlangs door A en dan voorlangs door B), zit hij vrij strak rond mijn bovenarm. Eigenlijk zelfs iets te strak en daarom doe ik hem liever alleen door opening B. Het klittenband zit goed vast en de armband zakt niet zomaar naar beneden. Helaas kon ik de band door de regen de afgelopen dagen, niet testen tijdens een skeelerritje. Wel heb ik de band een lange tijd thuis om mijn arm gehad tijdens het schoonmaken en heb ik even flink staan springen en rennen op de plaats. De arm strap kwam zonder problemen door deze test.

Conclusie

Ondanks dat ik de armband niet echt heb kunnen testen daar waar ik hem voor wil gebruiken, ben ik er wel van overtuigd dat hij ook dan niet zal tegenvallen. Al met al ben ik tevreden over deze armband en doet hij wat hij moest doen: mijn telefoon veilig en toch bereikbaar en bruikbaar opbergen tijdens het skeeleren. Uiteraard kan de armband ook gebruikt worden tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of wielrennen. De prijs van €12.95 vind ik ook goed, niet duur en de verzending en verzendtijd was prima.

Uiteraard heeft Hoesjes.nl nog veel meer verschillende soorten hoesjes. Kijk hier naar alle hoesjes die ze in de webwinkel hebben of ga eens langs op de Facebook van Hoesjes.nl.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Fabienne 15 oktober 2013 op 18:23

  Handig!
  Fabienne heeft onlangs geplaatst..Review: Essence Sun Club Bronzing Highlighter

 • Reageer Sylvia van Iperen 16 oktober 2013 op 09:19

  Een goede reden om over een tijdje het skaten weer op te pakken 😉

 • Reageer tineke 16 oktober 2013 op 09:47

  Ik heb ook zo’n band, en op zich vind ik hem wel fijn! Maar gebruik hem alleen als ik t-shirts draag, en dus op blote armen.. Ik denk dat die van mij wel zou afzakken of niet lekker zou zitten als ik lange mouwen droeg!

 • Reageer Geanne 16 oktober 2013 op 15:59

  Daar heb ik ook een tijdje naar gezocht! Ik zocht alleen een kleiner formaat voor mijn mp3-speler en niet voor een telefoon. resultaat: niets gevonden.
  Deze ziet er wel gaaf uit trouwens!
  Geanne heeft onlangs geplaatst..NOTD: Wet ‘n Wild Tropicalia

 • Reageer Sas 16 oktober 2013 op 19:30

  Oh super handig! Veel plezier ervan 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..Over hoe ik 30 September een super leuk belletje kreeg..

 • Reageer kato 16 oktober 2013 op 20:42

  ziet er goed uit! xx

 • Reageer Jess 17 oktober 2013 op 13:50

  Handig ding. Ik heb er ook één van Nike die ik altijd voor het hardlopen gebruik.Voor het skaten lijkt het me ook ideaal!
  Jess heeft onlangs geplaatst..Where the magic happens…

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 17 oktober 2013 op 17:01

  Handig!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge