Cats

Update: Hoe gaat het met de wonden?

Inmiddels is het drie dagen geleden dat we opeens met Charlie in het dierenziekenhuis zaten. We kregen veel bezorgde berichtjes en beterschapswensen dus ik dacht: jullie willen vast wel weten hoe het tot nu toe met hem en de wonden aan zijn staart gaat.

Maandagochtend toen ik naar beneden kwam, kwam Charlie me spinnend tegemoet en kwam hij tegen me op staan om te kroelen.. Gelukkig, het bezoekje aan de dierenarts was vergeten en vergeven. Zondag had Charlie namelijk geweigerd om te kroelen en spinde hij ook niet als we hem aanhaalden. Het verbandje zat nog om ze staart maar was wel iets afgezakt. Ik heb hem nog een beetje teruggeschoven, maar ging er vanuit dat deze niet lang meer zou blijven zitten.

Toen ik ‘s avonds thuis kwam werden mijn vermoedens bevestigd: het verbandje was dusdanig ver afgezakt dat de wond nu helemaal bloot lag. Dat maakte gelukkig niet uit, want de dierenarts had al gezegd dat het allemaal beter aan de lucht kon helen en dat het er na een dag of anderhalf af mocht. Die avond was het tijd voor de eerste medicijnen: de koortsremmer/pijnstiller. Een vloeibaar goedje dat ik hem bij of na het eten mocht geven. Gelukkig lijkt Charlie het lekker te vinden, want hij begon gelijk aan het spuitje te likken en er op te kauwen, dus kon ik het zo in zijn bek spuiten.

Omdat het verband er nu af was, moesten we ook beginnen met de wondzalf. Dit moet twee/drie keer per dag gebeuren. Jammer genoeg vind Charlie dit wat minder leuk, maar ik kan het hem niet kwalijk nemen. Ik moet het op zijn wondjes smeren en een beetje inmasseren en dit zal vast een beetje pijn doen. Met een paar snoepjes is hij gelukkig goed af te leiden en dat scheelt weer een hele strijd.

De volgende ochtend mochten we ook beginnen aan de antibiotica en deze pilletjes gaan er zonder probleem in. Charlie en O’Malley zijn vrij makkelijk als het gaat om het kijken in hun bek, dus ik kan zonder probleem zijn bek open doen en het pilletje er in stoppen. En meneer slikt het dan netjes door. Geen probleem, grote jongen!

De grote wond (die gehecht is) ziet er goed uit. De kleine wond, waarvan de dierenarts zei dat deze vanzelf wel goed zou helen, ziet er iets minder mooi uit. Maar goed, ik verwacht geen wonderen na drie dagen. Ik dep het schoon en smeer het goed in met de zalf en vrijdag zullen we zien wat onze eigen dierenarts er over te zeggen heeft. Charlie zelf doet het in ieder geval heel goed, al blijft die kap soms echt ontzettend vervelend.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

23 Reacties

 • Reageer Sylvia 6 november 2013 op 12:18

  Fijn dat het met die pilletjes zo goed gaat. Ik prak medicijnen altijd door het eten, dan is het voor Chuck gelukkig ook geen probleem meer 😉
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Dilemma: de About-pagina

 • Reageer Lieke 6 november 2013 op 12:18

  Goed om te lezen dat het weer een stuk beter met hem gaat 😀
  Een van onze honden heeft altijd last van zo’n wond die je dan ook goed droog moet houden en van dat spul erop moet smeren, vind ze ook nooit zo fijn, haha :p
  Lieke heeft onlangs geplaatst..Action Cookie Cutters + Zandkoekjes recept!

 • Reageer Marah 6 november 2013 op 12:30

  Mooi dat het beter gaat! En wat grappig, wij hebben een rode/oranje hamster die Charlie heet. Zal vast aan de kleur liggen haha 😛
  Marah heeft onlangs geplaatst..WEDDING WEDNESDAY: FAQ

  • Reageer Wendy 6 november 2013 op 21:16

   Onze Charlie is vernoemd naar Charlie Chaplin. Dit omdat hij, toen hij net geboren was, naar buiten staande achterpootjes had. Dat is uiteindelijk helemaal bijgetrokken, maar vandaar de naam. 🙂

   • Reageer Marah 7 november 2013 op 07:30

    Wat gaaf! Dat van ons had eigenlijk niet echt een reden (behalve dat we het ABC afgaan qua namen). Onze vorige hamster heette Balou.
    Marah heeft onlangs geplaatst..WEDDING WEDNESDAY: FAQ

 • Reageer Nikki 6 november 2013 op 12:32

  Ahh sorry ik weet dat het zielig is maar hij kijkt zo lief op die eerste foto!
  Nikki heeft onlangs geplaatst..Winactie! Win deze Remington Multistyler!

 • Reageer Eva 6 november 2013 op 12:43

  Fijn dat het al beter gaat weer. En prettig ook dat hij de pilletjes zo gemakkelijk slikt, dat lijkt me zo’n gevecht als ze dat écht niet zien zitten.
  Eva heeft onlangs geplaatst..Food: kokoskoekjes

 • Reageer Saar 6 november 2013 op 14:53

  Fijn dat hij het allemaal over zich heen laat komen. Staat wel zielig hoor, zo’n ding om zijn nek. Wat je wel een beetje netjes behandeld in het dierenziekenhuis? Ik heb een paar negatieve ervaringen namelijk…
  Saar heeft onlangs geplaatst..Things I Love About Fall

  • Reageer Wendy 6 november 2013 op 21:18

   We werden heel goed behandeld in het dierenziekenhuis. De vrouwelijke dierenarts was erg vriendelijk en legde alles stap voor stap uit. Wat ze deed en waarom ze dat deed. Ik was erg tevreden en het voelde erg vertrouwd.

 • Reageer Debbie Peteri 6 november 2013 op 14:54

  Aaaaahhhh, die foto! *smelt*

  Wel echt super fijn om te lezen dat het in ieder geval al wat beter gaat en dat Charlie zo makkelijk is met pilletjes. Dat is echt een zorg minder! Bij die van ons zou dat helaas niet lukken.

  Heel veel beterschap voor Charlie gewenst!
  Debbie Peteri heeft onlangs geplaatst..Met de billen bloot

 • Reageer Nina 6 november 2013 op 15:59

  Wat schattig! Gelukkig gaat het beter.
  Nina heeft onlangs geplaatst..Diary #23

 • Reageer Sas 6 november 2013 op 16:11

  Gelukkig gaat het beter zeg. Altijd even schrikken. Goed dat hij de medicatie goed binnenkrijgt… Scheelt weer wat strijd inderdaad 😉 Wel een ontzettend lieve foto <3
  Sas heeft onlangs geplaatst..The Awesome List: Sometimes a girl’s gotta have some chocolate

 • Reageer Yolande 6 november 2013 op 16:39

  Goed om te lezen dat het al een stuk beter met hem gaat! En dat hij jullie het bezoek aan de dierenarts heeft vergeven

 • Reageer Jess 6 november 2013 op 16:59

  Ahhhh arme Charlie! Zielig altijd zo’n kap om die poezennekjes, Fijn om te horen dat het naar omstandigheden goed gaat. Hopelijk genezen de wonden mooi en is hij snel weer de oude. Wij hebben ook twee van die makkelijke pillenslikkers.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Oh starry, starry boots…

 • Reageer tineke 6 november 2013 op 18:20

  Ah gelukkig gaat het alweer wat beter dan 🙂 Wat fijn zeg, dat hij zo makkelijk is! Ik denk dat het bij onze kat echt een gevecht zou worden :p

 • Reageer Eline 6 november 2013 op 20:20

  Ooh wat zielig zeg! Maar fijn om te horen dat het weer beter met ‘m gaat 🙂 Goed verwennen de komende dagen :-)!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Mode inspiratie: street style Milaan

 • Reageer Simone 6 november 2013 op 20:56

  Fijn dat hij zo makkelijk is met pilletjes! Dat is met mijn hondje wel een heel ander verhaal. Hopelijk gaat het gauw beter!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Schone lei

 • Reageer LNNK 7 november 2013 op 09:29

  Fijn dat de pilletjes goed gaan, mijn kat trok daar altijd zijn neus voor op.
  Overigens.. wat een schattige foto.
  LNNK heeft onlangs geplaatst..Woop woop LNNK is 10 jaar geworden!

 • Reageer Saskia 7 november 2013 op 19:37

  Wat sneu voor Charlie! Ook dat zalfje smeren op de wondjes lijkt mij vervelend voor hem maar ook voor jou. De foto is ontzettend schattig!
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Uitslag winactie!!

 • Reageer Stephanie 8 november 2013 op 13:02

  Gelukkig gaat het weer beter met Charley. Ik heb ook even het vorige berichtje gelezen om op de hoogte te zijn natuurlijk, en wat een schatje is hij op die laatste foto!
  Stephanie heeft onlangs geplaatst..Social media icons

 • Reageer Lois Lorinde 8 november 2013 op 20:43

  DIe foto is zo schattig, maar ook wel een beetje zielig. Fijn dat steeds weer een beetje beter gaat!
  Lois Lorinde heeft onlangs geplaatst..DIY: CD STATEMENT NECKLACE

 • Reageer Dat Zit Wel Snor 10 november 2013 op 20:24

  Wat een grappige foto zeg. Gelukkig dat alles weer beter gaat.

 • Reageer Mama van Jenthe (Kelly) 12 november 2013 op 21:04

  Fijn dat het nog okè met haar gaat. Knuffie voor jullie huisdiertje.
  Mama van Jenthe (Kelly) heeft onlangs geplaatst..★ Voor het eerst in het grote bad

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge