Travel + Trips

Geocaching: de eerste keer

Een paar dagen terug zag ik in een vlog van Mascha van Beautygloss dat zij was gaan geocachen. Mijn aandacht werd gelijk getrokken: ik had er ooit wel eens van gehoord, maar ik dacht altijd dat het iets was wat je tijdens een georganiseerd uitje deed via één of ander bedrijf. Ik wist niet dat ieder willekeurig persoon met de beschikking over GPS dit kon doen. Ik zocht op de site van Mascha naar meer hierover en sloeg ook aan het googlen. Voor ik het wist had ik een app op mijn telefoon (ik gebruik c:geo voor Android) en kwam ik er achter dat er nog best veel caches waren in mijn omgeving. Maar voordat ik jullie de rest van mijn verhaal, eerst een filmpje die kort (maar krachtig) uitlegt wat geocaching nou eigenlijk is.

Dit leek me echt super leuk om te doen. Vol enthousiasme vertelde ik Kevin hierover, maar helaas met een domper op de ‘feestvreugde’. Kevin leek er niet echt de fun van in te zien. Toen ik het later aan mijn moeder en zusje vertelde: dezelfde reactie. Het leek er op dat ik, als ik wilde gaan geocachen, ik dat toch echt in mijn eentje moest gaan doen. Dat was wel even een dingetje, want het leek me namelijk veel leuker om samen met iemand te doen. Alleen is ook maar zo alleen.

En toen, op een vrije woensdagmiddag, kwam Sylvia bij mij langs en ik vertelde haar ook over geocaching. Wat het was en dat er in de buurt ook best veel caches verstopt lagen. En van Sylvia kreeg ik de reactie waar ik naar zocht: niet veel later zaten we in de auto op weg naar een wandelpad in de polder waar we negen caches zouden kunnen gaan vinden. Stiekem vonden we het allebei wel een beetje spannend. Op een positieve manier uiteraard.

De eerste cache was snel gevonden en dat was wel even een klein vreugdedansje waard. De derde op de route was de eerste cache die we niet konden vinden, maar dat mocht de pret niet drukken. Van de negen caches die er (zouden moeten) zijn, hebben we er zeven gevonden. Eén daarvan door een mede geocacher. Hij kwam vanaf de andere kant en vond de cache eerder dan ons. Hij liet ons wel als eerste in het logboek schrijven. Erg aardig. Even een kort praatje gehad en verteld dat we voor het eerst op pad waren en toen weer verder. Het wat hartstikke leuk, gezellig en we hebben een lekker stukje gewandeld. Dit gaan we vast vaker doen!

geocachinggeocachinggeocaching

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Claudia 13 november 2013 op 23:34

  Geocaching is inderdaad heel leuk en erg verslavend!
  Claudia heeft onlangs geplaatst..Toen ik je zag

 • Reageer Marah 14 november 2013 op 08:33

  Het is inderdaad verslavend!
  Marah heeft onlangs geplaatst..RECIPE: Pepernootcupcakes

 • Reageer Mama van Jenthe (Kelly) 14 november 2013 op 10:35

  Ik ben er nog nooit van gehoord, weer wat geleerd! Leuke foto’s.
  Mama van Jenthe (Kelly) heeft onlangs geplaatst..★ Voor het eerst in het grote bad

 • Reageer Meiryems 14 november 2013 op 11:05

  Leuk dat je er zoveel plezier in had. Persoonlijk trekt het me niet maar ik snap best dat andere mensen daar plezier in hebben
  Meiryems heeft onlangs geplaatst..Primark Beauty | Lip Stain Pen & Moisturising Lipgloss Crayon

 • Reageer Nina 14 november 2013 op 11:45

  Dat lijkt mij dus echt wel heel leuk!! 🙂
  Nina heeft onlangs geplaatst..Likes: 9

 • Reageer Kelly 14 november 2013 op 18:54

  Leuk zeg!
  Kelly heeft onlangs geplaatst..The Body Shop Mango, Pink Grapefruit & Chocomania Body Scrubs.

 • Reageer Simone 15 november 2013 op 09:44

  Zelf ben ik er niet zo van, maar leuk dat je er zoveel plezier in hebt 😀
  Simone heeft onlangs geplaatst..Photoblog #4

 • Reageer Sas 15 november 2013 op 17:48

  Wat grappig, ik kende het nog niet!
  Sas heeft onlangs geplaatst..5 years of living together

 • Reageer Bo 16 november 2013 op 23:58

  Ik zou het wel een keertje willen proberen, veel mensen zijn er zo enthousiast over!
  Bo heeft onlangs geplaatst..De laatste woorden van 10 beroemdheden

 • Reageer Jenny 19 november 2013 op 14:54

  Ik denk dat ik me ook eens ga aanmelden!

 • Reageer Eveline 21 november 2013 op 17:41

  Ik snapte er nooit iets van, maar door dat filmpje van jou wel! Lijkt me ook erg leuk om een keer te gaan doen!
  Eveline heeft onlangs geplaatst..Een beetje reclame voor mezelf

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge