Overige

Kikkers & Muizen verslaving

Chocoladeletters, Sinterklaasjes en Zwarte Pieten van chocola en chocolademunten. Kruidnoten in allerlei soorten. Pepernoten, schuimpjes en marsepein. De winkels liggen er momenteel weer vol mee. Ik ben geen grote fan van kruid- en pepernoten, maar de rest gaat er bij mij zeker wel in. Maar er is één ding waar je mij rond deze tijd echt heel gelukkig mee maak en dat zijn de met witte fondant gevulde, chocolade Kikkers & Muizen! Jammie!

Kikkers & Muizen

Weken geleden zag ik ze al in de supermarkt liggen, maar toen kon ik de verleiding weerstaan: “Nee Wendy, de herfst is pas net begonnen en je gaat je niet nu al lopen volproppen met deze calorieënbommetjes!”. Een paar weken daarna liep ik samen met Kevin in de supermarkt en hij vond dat ik wel een zakje mee mocht nemen als we hem samen zouden delen. Als een blij kind huppelde ik naar de bakken met Sinterklaassnoepgoed. Ik liep één rondje, twee rondjes en zelfs drie rondjes om de bakken heen. Kikkers? Muizen?! Waar zijn MIJN Kikkers & Muizen?!! Ze waren weg. Ze lagen er gewoon niet. Mijn ‘verslavingsbegeleider’ Kevin kwam naast me staan: “Misschien zijn ze wel uitverkocht. Volgend weekend liggen ze er vast weer.” Maar ook toen lagen ze er niet en de weekenden die daarop volgenden ook niet. Ik had de hoop al opgegeven. Deze supermarkt had gewoon een hekel aan mij en had de Kikkers & Muizen uit het assortiment gehaald.

Afgelopen donderdagavond deden we boodschappen, omdat we daar vrijdagavond en zaterdag geen tijd voor hadden (normaal doen we het op zaterdag en als dat niet kan op vrijdag). Ik had me er inmiddels bij neergelegd dat de supermarkt geen Kikkers & Muizen had. Het feit dat ik er achter was dat de Action ze wel verkocht, hielp daar natuurlijk wel bij. Gekstekende weg zei ik tegen Kevin: “Misschien liggen ze er wel doordeweeks en halen ze ze in het weekend weg, omdat ik dan kom.” Lachend liepen we voorbij de bakken met Sinterklaassnoepgoed, maar al snel stopte het lachen en stonden we vol verbazing naar één van de bakken te kijken. Helemaal vol met zakjes Kikkers & Muizen! “Ongelooflijk…”, was het enige wat Kevin er nog over te zeggen had en met een grote glimlach legde ik een zak neer op de lopende band bij de kassa.

Tijdens het typen kom ik er achter dat ‘gekstekende weg’ (= gekscherend) een uitdrukking is uit het Sliedrechts dialect en helemaal niet Algemeen Beschaafd Nederlands. Nooit geweten dat ik dus niet alleen soms Sliedrechts klink, maar ook uitdrukkingen uit het oude dialect gebruik.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

16 Reacties

 • Reageer Marjolein 24 november 2013 op 16:05

  Haha supergrappig! Ik vind al die sinterklaas-snoep ook heeeeerlijk! Vooral chocoladeletters/kruidnoten/poppen haha zolang er maar chocola in zit gaat het bij mij goed ;).

  Btw. Ik zeg dat ook wel eens gekstekende weg, heeft m’n moeder denk overgedragen aan mij (die komt uit Ridderkerk, dus beetje in dezelfde hoek ;))
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Webshop SmallTreasures ONLINE!

 • Reageer annouska 24 november 2013 op 17:00

  Oh eindelijk iemand die ook verslaafd is aan deze dingen. I love them!!!
  annouska heeft onlangs geplaatst..Five weeks until 2014

 • Reageer Kelly 24 november 2013 op 17:27

  Haha oh bah deze vind ik echt niet lekker! Zo zien we maar weer dat smaken verschillen. 🙂
  Kelly heeft onlangs geplaatst..Etos Kerstcollectie 2013 – Blush.

 • Reageer Sylvia 24 november 2013 op 18:14

  Haha, wauw, die dingen heb ik echt in geen jaren gegeten! Morgen even kijken in de supermarkt 😉
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Interview Dromenplukker serie, alive & kicking en Haar naam was Sarah

 • Reageer Jenny 24 november 2013 op 18:17

  oh jaaaa lekker. gelukkig heb je een verslavingsbegeleider hahaha
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Kippen voeren en koeien melken

 • Reageer Saar 24 november 2013 op 18:47

  Ik zei pas nog tegen iemand dat ik die zooooo vies vind hahaha. En Sliedrechts blijft een aparte taal 😉
  Saar heeft onlangs geplaatst..#Kijkjelangsmijndeur

 • Reageer Saskia 24 november 2013 op 19:00

  Haha wat leuk geschreven weer, en geniet er maar gewoon van 😀 Voordat je het weet zijn ze de winkel weer uit.

 • Reageer Michelle 24 november 2013 op 19:06

  Hmmm die zijn echt altijd zó lekker! Heb er nog geen 1 gehad dit jaar 🙁
  Michelle heeft onlangs geplaatst..the way that I’ve been holding on so tight

 • Reageer Anne 24 november 2013 op 20:04

  Haha lekker en leuk 🙂 X Anne

 • Reageer Janine 24 november 2013 op 20:36

  Brrr, nee die kikkers en muizen hebben mij nu nooit kunnen bekoren. Ik eet me liever ziek aan kruidnoten, speculaas en dat soort dingen, vooral de chocoladekruidnoten, hmmmm.
  Janine heeft onlangs geplaatst..Ik ben dankbaar voor…..

 • Reageer Marah 25 november 2013 op 09:29

  Oh, die zijn echt heerlijk!
  Marah heeft onlangs geplaatst..10 redenen waarom dit weekend helemaal geweldig was

 • Reageer Malou 26 november 2013 op 11:41

  Haha, leuk artikel!
  Malou heeft onlangs geplaatst..ZARA TRF ‘IN THE EVENING’ LOOKBOOK

 • Reageer CarpeDiem 26 november 2013 op 12:13

  Dan heb ik liever pepernoten ;-). Maar jij kunt weer lekker smullen.

 • Reageer Myrthe 26 november 2013 op 13:14

  Ik HOU van alle Sinterklaaslekkernij, maar die kikkers vind ik AFSCHUWELIJK! hahaha

 • Reageer elma 26 november 2013 op 19:58

  Haha jaaaa, ik vind ze ook echt lekker!
  elma heeft onlangs geplaatst..Black & white

 • Reageer Jennn 1 december 2013 op 20:14

  Heerlijk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge