Travel + Trips

Another Geocaching Adventure

Tijdens de overheerlijke lunch die Sylvia en ik een tijdje geleden hadden, besloten we dat we ook eigenlijk wel weer eens moesten gaan geocachen. Zo gezegd, zo gedaan. Toen we klaar waren met eten, keek ik op mijn telefoon wat de dichtstbijzijnde cache verstopt lag. Er schenen er een paar langs de rivier te liggen, niet al te ver weg en deels ook op de route terug naar huis. Dus besloten we deze maar eens een bezoekje te gaan brengen.

Net zoals de vorige keer waren we weer kinderlijk enthousiast. Eigenlijk best een beetje spannend en stiekem, want zouden we ze vinden en konden we ongezien loggen? We willen natuurlijk niet gespot worden door Dreuzels. Voor de eerste cache moesten we echt langs de waterlijn van de rivier gaan zoeken. Na het lezen van de hint, zag ik de cache al snel, maar moesten we even wachten tot een stel wandelaars voorbij was. Voor wat wij tot nu toe gewend waren, was dit een hele mooie cache. Mooi gemaakt, hier was echt tijd in gestoken. Daarna besloten we de volgende ook gelijk maar te doen. “Een Chinees eetstokje kan handig zijn”, was de hint en ook stond er een nummer. Ook deze was snel gevonden en gelukkig kon onze pen dienst doen als Chinees eetstokje.

Bij de volgende hadden we minder geluk: we konden hem maar niet vinden. Ook de hint bracht ons niet verder. Jammer, maar helaas. Wie weet een andere keer. We kozen nog één cache uit en dan zouden we echt naar huis gaan. Hij moest niet moeilijk zijn: het werd een snelle oppikker genoemd in de omschrijving. Nou, snelle oppikker mijn neus! We zochten echt helemaal op de verkeerde plek. We zijn wel 10 keer heen en weer gelopen, maar steeds keken we op de verkeerde plek. Toen we uiteindelijk de weg even overstaken om nog een keer goed na te denken, viel mijn oog er op. Ongelooflijk!

Van de vier caches hebben we er dus drie gevonden en het was weer hartstikke leuk om te doen. Mochten jullie ook lid zijn van Geocaching.com, je kan me vinden als ItsWendy en Sylvia als Sylviavi. Gelijk even een vraagje voor geocachers met een iPhone: welke app gebruiken jullie? Ikzelf heb een Android telefoon en heb c:geo als app, maar deze is er niet voor iPhone. Sylvia heeft een iPhone en heeft eigenlijk nog geen fijne (gratis) app kunnen vinden, dus tips horen we graag.

geocaching

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Kimberly 28 december 2013 op 08:47

  Mij lijkt het echt een keer heel gaaf om te gaan doen, maar zoek ook nog een gratis app haha
  Kimberly heeft onlangs geplaatst..MAC Paint Pot in Bare Study

 • Reageer Sylvia van Iperen 28 december 2013 op 10:24

  Was weer leuk! We moeten snel de volgende maar eens doen èn zelf een cache verstoppen!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 28 december 2013 op 20:41

  Ik moet me hier toch echt eens in verdiepen. Het klinkt zo leuk! 🙂
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Hardlopen it is!

 • Reageer Veronica 29 december 2013 op 12:10

  Oh wat gaaf! Wij zijn toevallig gisteren ook weer op pad gegaan en we vonden er ook weer vijf! Ik blijf het enorm leuk vinden maar zulke gave als jij op de foto hebt gezet hebben wij niet gehad hoor!
  Veronica heeft onlangs geplaatst..Nachtfoto’s

 • Reageer Jenny 29 december 2013 op 12:20

  Ik heb je genomineerd voor een Liebster award, je kunt de vragen op mijn blog terug vinden. Ik hoop dat je hem in ontvangst wil nemen en mee wil doen!

  • Reageer Wendy: 30 december 2013 op 22:28

   Nominatie nummer 6! Hahaha, dankjewel. Het wordt tijd dat ik meer als 200 volgers ga krijgen. Ik ga hem doen, maar schuif hem wel even door naar “volgend jaar”, want ik heb hem net nog gedaan.

 • Reageer Maurits Harmsen 30 december 2013 op 17:52

  Leuk! Ik heb een tijdje aan Munzee gedaan, ook zoiets. Je moet qr-codes zoeken en scannen, daar krijg je punten voor.

  Waarom mogen anderen niet zien als je zo’n cache vindt?
  Maurits Harmsen heeft onlangs geplaatst..Meest mooie blog van 2013: een hartverscheurend verhaal

  • Reageer Wendy: 30 december 2013 op 22:27

   Om geheim te houden waar ze liggen. Om te voorkomen dat een willekeurig persoon het meeneemt en/of sloopt.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge