Challenges + Tags

Een echte of een nep boom?

Als ik moet kiezen en ik heb de mogelijkheden voor beide bomen, dan kies ik voor een echte kerstboom. Ja, je leest het goed. Deze eigenaresse van een nep boom, overigens een prachtig exemplaar, zou kiezen voor een echte kerstboom. Waarom ik dan toch een nep boom heb? Puur uit praktisch oogpunt.

De kerstboom staat hier in huis op een tafeltje. Een ander plek om hem neer te zetten hebben we niet. Een echte kerstboom is natuurlijk veel zwaarder dan zo’n nep variant en het tafeltjes in kwestie zou dat waarschijnlijk nooit houden.

Dan hebben we ook nog twee katten in huis die heel graag bomen klimmen. Buiten zie ik ze regelmatig de bomen in schieten en een kerstboom hebben ze ooit ook al eens beklommen. In de eerste weken/maanden van hun leven, toen ze nog bij mijn ouders woonden, hebben ze een echte kerstboom meegemaakt. Hij stond nog geen vijf minuten binnen en beide heren hadden de top van de kerstboom al bereikt. Mijn moeder heeft moeten wachten met de kerstboom optuigen tot Charlie en O’Malley ‘het huis uit gingen’, want alleen al de lampjes kreeg ze er niet in. Steeds als ze er net een streng in had hangen, dan trokken Charlie en O’Malley het er wel weer uit tijdens hun boom-klim-tocht. De nep boom die we nu hebben, vinden ze helemaal niet interessant. Hij ruikt niet echt, voelt niet echt en krijgt dus ook geen aandacht van ze. Zelfs de kerstballen en slingers laten ze met rust!

Het volgende praktische voordeel van onze nep kerstboom, zijn de lampjes die er gewoon al standaard inzitten. Als ik één ding ontzettend irritant is, dan is het wel de lampjes in een kerstboom doen. Nu hoeven we alleen maar de drie delen in elkaar te schuiven, takjes een beetje uitvouwen en modeleren, stekker er in en ik heb gelijk een kerstboom waarin het licht netjes verdeelt is.

En als laatste, het excuus voor de meeste mensen om een nep boom te nemen: deze laat zijn naalden niet vallen. Alhoewel… Dan moet je niet komen kijken als de kerstboom net is neergezet. Het is niet veel, maar ook dan verliest deze nep boom wel eens een paar ‘naalden’.

Maar als ik geen boom-klimmende huistijgers had en ik er de plek in huis voor had om de kerstboom op de grond te zetten, dan had er een echte boom geweest. Dan neem ik de irritaties van lampjes en naalden voor lief. Dat weegt namelijk niet op tegen de geur en het gevoel van een echte kerstboom!

En als bonus vandaag: een fast-forward filmpje van het optuigen van de kerstboom! Vergeet niet om hem in HD te bekijken. Werkt het filmpje niet? Klik dan hier.

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Eline 14 december 2013 op 11:37

  ik ben voor een nep boom… mijn vriend wou dit jaar een echte, maar ik vind het echt niet mooi!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Bye Bye November !

 • Reageer Marjolein 14 december 2013 op 11:55

  Haha leuk dat filmpje! Ik zou heel graag een echte kerstboom willen maar mijn katten vinden dat stiekem zo leuk dat ze elke nacht een paar kerstballen eruit tikken….
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Travel Flashback; Lago di Garda

 • Reageer Sylvia van Iperen 14 december 2013 op 14:01

  Jaaa, het filmpje =) Je boom is echt mooi geworden! En slaan je katten er geen ballen uit, doe je er zelf wel twee met het optuigen 😉 haha!
  Sylvia van Iperen heeft onlangs geplaatst..Christmas Challenge – Favoriete kersttraditie

 • Reageer Kelly 14 december 2013 op 19:31

  Wat leuk die video erbij!
  Kelly heeft onlangs geplaatst..Chuva Snowboots van Fashionbootz.

 • Reageer Joyce 14 december 2013 op 21:02

  Leuke filmpje!! Wij hebben vorige jaar een prachtige neppe kerstboom gekocht. Kan niet wachten om er morgen mee te beginnen.
  Joyce heeft onlangs geplaatst..Blogmas; overzichtje

 • Reageer Joyce 15 december 2013 op 00:27

  Leuk filmpje!
  Wij hebben ook een kunstboom, ik heb zo’n hekel aan de naalden van een echte boom en ik vind een kunstboom mooier staan 🙂

 • Reageer Wanda 15 december 2013 op 13:42

  Grappig die video! Hier ook een nepboom en ja, ik had graag weer eens een echte gewild maar vriendlief zag het niet zitten om het ding naar boven te sjouwen en dat we elke dag overal naalden zullen vinden dus toch maar weer een nepperd en ach, nu ie staat, vind ik het ook wel weer prima zo…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Kerstmarkten: oubollige gezelligheid of niet?

 • Reageer Sas 15 december 2013 op 14:56

  Wij hebben een neppe boom 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..Gezellig high-tea’en

 • Reageer annouska 15 december 2013 op 17:06

  Wij hebben hier een echte boom omdat die een stuk goedkoper was dan de neppe die wij in de winkel zagen. Maar na tig schaafwonden en rode vlekken weet ik dat het volgend jaar echt een nepperd wordt. 😉
  annouska heeft onlangs geplaatst..Two weeks until 2014

  • Reageer Wendy 18 december 2013 op 23:51

   Wij hebben het destijds zo bekeken: Er zat 10 jaar garantie op de boom, dus hebben de prijs van de boom door 10 gedeeld. De prijs dat de boom dus eigenlijk per jaar zou kosten, was veel minder dan een gemiddelde echte boom. En wie weet gaat de boom nog wel langer mee dan die 10 jaar.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge