Challenges + Tags

Een foto van een oude kerstkaart

Grote vraagtekens rezen er bij mij toen ik dit onderdeel van de challenge zag: hoe moest ik hier nou invulling aan geven?  De kerstkaarten die ik ontvang zijn niet oud en degene die ik verzend net zo min. Ik bewaar mijn gekregen kerstkaarten ook niet: met het opruimen van de kerstspullen verdwijnen de kaarten in de oud papier bak. En al zou ik ze bewaren, dan zouden de kaarten ook niet echt oud zijn, want zolang woon ik nog niet op mezelf.

Ik deed een telefoontje naar mijn moeder: “Mam, gekke vraag: bewaar jij de kerstkaarten die je krijgt?” Ze had wel wat bewaart, maar oud waren die kaarten ook niet. Meer van de afgelopen paar jaar. Dus besloot ik een oude kerstkaart te googlen en een iets andere invulling te geven aan dit onderdeel. Of eigenlijk een extra invulling.

oude kerstkaart

Bovenstaande afbeelding van een oude kerstkaart heb ik uitgekozen. Dit is waar ik aan denk als ik aan denk aan oude kerstkaarten. Kaarten met een prachtig winters landschap, getekend of geschilderd. Zulke kaarten zie je tegenwoordig niet echt meer volgens mij. Ze vallen in ieder geval niet bij mij in de bus en je ziet ze ook niet zo snel meer liggen in de winkels. Alles is wat dat betreft gedigitaliseerd. En natuurlijk kan dat ook heel mooi zijn, maar ik vind kaarten zoals die hierboven staat ook zeker wel zijn charmes hebben.

Ik kan me nog herinneren dat wij ooit voor tekenles op de middelbare school een oude kerstkaart moesten natekenen. Ook toen koos ik voor een winters landschap met een paar besneeuwde huisjes. Ik zou eigenlijk eens moeten kijken of ik die tekening nog ergens heb liggen, want volgens mij was ik best tevreden over het eindresultaat.

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

  • Reageer Tamarah 17 december 2013 op 10:11

    Ik vind die oude kaarten ook het leukste! Ik bewaar sommige kerstkaarten wel! Andere kerstkaarten doe ik niet in de oud papier bak maar geef ik aan een kennis die er weer nieuwe kaarten van maakt!

  • Reageer Eline 17 december 2013 op 20:36

    Wat leuk zeg! Ik ken deze nog wel van vroeger inderdaad!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge