Challenges + Tags

Favoriete Kerstliedje

Ik hou niet zo van de koude, donkere dagen. Gelukkig zit de maand december vol met dingen die ik wel leuk vind, waaronder de kerstliedjes die nu overal weer te horen zijn. De (digitale) radio staat dan ook met grote regelmaat aan, afgestemd op zenders met non-stop kerstliedjes. En als ik boven achter mijn laptop zit, dan zoek ik een leuke kerst playlist op Spotify. Er komt echt van alles voorbij: muziek van toen en van nu en in allerlei verschillende stijlen.

Je hebt natuurlijk de welbekende kerst hits als ‘All I Want For Christmas Is You’ van Mariah Carey en ‘Last Christmas’ van Wham!. Deze twee nummers worden momenteel dan ook met grote regelmaat gedraaid in de kroeg waar ik wel eens kom. Soms tot vervelends aan toe, maar stiekem blijven ze gewoon ontzettend leuk.

Ik kan niet echt één favoriet noemen. Ik vind een heleboel van die welbekende kerstliedjes gewoon heel erg leuk. De originele varianten, maar ook diverse covers door artiesten van deze tijd. Een paar voorbeelden:

 • Santa Claus Is Coming To Town
 • Merry Christmas Everyone
 • Happy Xmas (War Is Over)
 • Santa Baby
 • It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
 • The Christmas Song (Chestnuts Roasting On A Open Fire)
 • Do they know it’s Christmas?

Eigenlijk kan ik zo nog wel eindeloos doorgaan, want steeds hoor ik weer een ander nummer op de radio voorbij komen dat ik denk: “Ow, maar die vind ik eigenlijk ook wel erg leuk!”. Het is gewoon het hele gevoel en de sfeer die om zulke nummers heen hangt, waardoor ik het eigenlijk allemaal wel leuk vind. Ik krijg er gewoon zo’n warm fuzzy feeling van.

En je kan trouwens van elk romantische zwijmel nummer wel een kerstlied maken. Voeg een maar sleebelletjes en kerkklokken toe en je hebt een potentiële kerst hit. Dat het mogelijk is, bewezen de jongens van 3T toen er van hun nummer ‘I Need You’ een Christmas Mix werd uitgebracht. Misschien niet origineel, maar toch is dit ook één van mijn favoriete kerstliedjes.

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Sylvia 4 december 2013 op 08:25

  Ik word belachelijk blij van kerstliedjes, vooral van de al wat oudere 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Terugblik november

 • Reageer Eline 4 december 2013 op 09:17

  leuke he al die liedjes!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Bye Bye November !

 • Reageer Dina 4 december 2013 op 10:31

  Verschrikkelijk leuk, die kerstliedjes. Ik luister stiekem ook al anderhalve week weer kerstliedjes.

 • Reageer Rosie 4 december 2013 op 11:36

  Ooh ik ben ook zo’n sucker voor kerstliedjes <3! Heeeerlijk! Mijn favoriet is Santa can you hear me van Britney Spears haha. Zo fout maar oh-zo leuk!

  Veel liefs!

 • Reageer Jess 4 december 2013 op 13:36

  Ik vind het ook altijd leuk hoor die kerstliedjes. Mijn favoriet blijft Wham!
  Jess heeft onlangs geplaatst..Irritante opmerkingen en repliek

 • Reageer Kelly 4 december 2013 op 13:52

  Ik houd eigenlijk helemaal niet van kerstnummers haha. 🙂
  Kelly heeft onlangs geplaatst..Catrice feathers and pearls eyeshadow palette.

 • Reageer Sas 4 december 2013 op 15:44

  Ik luister altijd weinig kerstliedjes, misschien maar weer eens doen
  Sas heeft onlangs geplaatst..Over het spelen van hints met de kerstcadeaus

 • Reageer Eva 4 december 2013 op 19:13

  Ik kan ook echt heel erg genieten van kerstliedjes, soms zoooo fijn om in de sfeer te komen! 😀
  Eva heeft onlangs geplaatst..Excusé

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge