Challenges + Tags

Favoriete Kerstmaaltijd

Voor heel veel mensen bestaat Kerstmis toch ook een beetje (of een groot deel) uit lekker eten. Ook wij zetten de standaard prak tijdens dagen even opzij en kiezen voor de gourmetschotel. Allerlei kleine stukjes vlees en/of vis met daarbij van alles en nog wat. Stokbrood met roomboter of kruidenboter. Champignons, paprika en uitjes. Gebakken aardappeltjes of rijst. En met een beetje geluk maakt mijn moeder ook nog heerlijke stoofpeertjes. Noem het maar op: de tafel staat altijd helemaal vol.

Echt gourmetten doen we eigenlijk niet meer: het gourmetstel heeft plaats gemaakt voor een bakplaat. Ook zitten we niet meer met z’n alle aan de eettafel. De tafel staat namelijk zo vol met allerlei lekkers, dat onze vijf borden er eigenlijk niet meer met goed fatsoen bij kunnen. We hebben er dus eigenlijk een beetje een lopend buffet van gemaakt. We lopen naar de eettafel, scheppen wat op ons bord en leggen wat op de bakplaat en vervolgens eten we het op bij de salontafel, op de bank. En is je bord weer leeg, dan begint het rondje weer opnieuw. Misschien niet helemaal zo als het hoort, maar wat maakt het uit? Het is gezellig en zo met de feestdagen is alles toch al anders dan anders.

En uiteindelijk komt daar het punt, dat we allemaal eigenlijk een beetje vol beginnen te raken. Dan nemen we een korte pauze, zetten de bakplaat een standje lager of even helemaal uit en doen we nog een rondje cadeaus. Als al dat lekkers dan weer een beetje gezakt is, is er vaak wel weer wat ruimte ontstaan voor een paar kleine hapjes. En uiteraard moet er afgesloten worden met wat lekker ijs. Met chocoladesaus en slagroom!

Vaak proberen Kevin en ik ook een kerstontbijtje te doen. Dan dekken we de tafel netjes, zorgen we voor lekkere broodjes en lekker beleg en nemen we gezellig even de tijd om te genieten van elkaars aanwezigheid. Normaal gesproken ontbijten we namelijk nooit samen en dan is zo’n kerstontbijtje natuurlijk extra speciaal.

kerstmaaltij

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Jess 20 december 2013 op 08:25

  Bij mijn ouders gaat het ook altijd een beetje in buffetvorm. Misschien geen standaard manier maar wel gezellig en relaxt. Heb er nu al trek in haha!
  Jess heeft onlangs geplaatst..HI-LA-RI-OUS

 • Reageer Sylvia 20 december 2013 op 09:24

  Haha, bij ons passen de spullen voor de gourmet ook nooit allemaal op de tafel 😉 Leuk, zo’n kerstontbijtje met z’n tweeën 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Dozijnslet

 • Reageer Sylvia 20 december 2013 op 16:22

  Ziet er goed uit zo’n ontbijtje! Er was een tijd dat we elke zondag zo de dag met het gezin begonnen, heerlijk!
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Christmas Challenge–Favoriete Kerstmaaltijd

 • Reageer Anne 20 december 2013 op 20:51

  Wat leuk, wij doen ook altijd een kerstontbijtje en dat is echt ‘ons ding’. Tof dat jullie dat ook doem!

 • Reageer Saar 20 december 2013 op 21:02

  Oh wat een heerlijk ontbijt. Dat wordt vast genieten!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Teken van Leven

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge