Challenges + Tags

Favoriete kersttraditie

Elk jaar zien de kerstdagen er ongeveer hetzelfde uit en ik geniet van deze tradities. Vandaag bespreek ik met jullie mijn favoriete kersttraditie van toen ik nog een kleine Wendy was en mijn favoriete kersttraditie nu.

Vroeger gingen wij elk jaar met kerstmis naar de bioscoop. Met het gezin in de auto en naar de bioscoop in Gorinchem. Een kleine bioscoop met eerst twee zalen en later drie, maar als kind zijnde ontzettend indrukwekkend met al die stoelen en dat grote scherm. Hier is mijn liefde voor de Disney films ontstaan, want het waren altijd Disney films die we in de bioscoop gingen kijken. Behalve Kruimeltje, dat is de enige niet-Disney film die ik toen in de bioscoop zag. Ik genoot altijd met volle teugen van die uitjes naar de bioscoop en in het donker heb ik menig traan gelaten tijdens de zielige momenten in de films. In deze bioscoop hadden ze ook nog een pauze halverwege de film en dan mochten we altijd iets lekker kopen. Ik wilde vaak alleen maar dat de pauze weer zo snel mogelijk voorbij was, want ik wilde de rest van de film zien. Dit was één van mijn favoriete kersttradities toen ik klein was.

Tegenwoordig gaan we niet meer met het gezin naar een Disney film. Soms ga ik wel eens met Kevin naar de bioscoop als daar de mogelijk voor is, maar meestal hebben we andere dingen te doen tijdens de kerstdagen. Een traditie die we hebben sinds ik op mezelf woon is dat we één van de kerstdagen naar mijn ouders gaan. De kerstcadeaus worden dan meegesleept en daar tussen de andere cadeaus. We kijken samen naar kerstfilms en ‘s avonds gaan we gourmetten. Tussen door doen we dan een rondje cadeaus uitpakken. Het is altijd super gezellig en ik kijk altijd weer uit naar dat moment.

Een eigen kersttraditie hebben Kevin en ik nog niet echt, maar wat niet is dat kan nog komen.

kersttraditie

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Joyce 11 december 2013 op 12:26

  Wat een fijne kerst traditie als kind! Zelf ben ik toen met Kerst eens naar the Grinch geweest, 1 van de eerste films die ik in de bioscoop zag. Het lijkt mij ook erg leuk om zo’n traditie later met mijn eigen kinderen te doen 🙂
  Joyce heeft onlangs geplaatst..25 DAYS OF CHRISTMAS | Dag 7 t/m 10

 • Reageer Eline 11 december 2013 op 20:27

  Wat superleuk om te lezen :-)!
  Eline heeft onlangs geplaatst..De kerstboom, maar dan net even anders

 • Reageer Fabienne 11 december 2013 op 20:56

  Wat leuk om te lezen!
  Fabienne heeft onlangs geplaatst..Kerst Wishlist 2013

 • Reageer Esmée 11 december 2013 op 21:42

  Herkenbaar! Wij gaan ook bijna ieder jaar met Kerst naar de bioscoop. x
  Esmée heeft onlangs geplaatst..Winactie: Win een ACCY-hoesje naar keuze

 • Reageer annouska 11 december 2013 op 21:48

  Dat blijven leuke tradities. Wij hebben niet echt tradities, ja als je beide oma’s in twee dagen bezoeken bedoeld dan vind ik dat een traditie. Maar niet echt een ding waarvan ik denk: dat doen we elk jaar.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Now i’m a grow-up

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge