Challenges + Tags

Je favoriete boomversiering

Een tijdje geleden schreef ik al een keer over onze kerstboom. Dat wat in onze kerstboom hangt is meestal vrij simpel. Gewone, normale, ronde kerstballen. In mat en glimmend. Soms een verdwaalde kerstbal in de vorm van een ijspegel en enkele witte vogeltjes. Gewone slingers er in (dus niet die varianten met sterretjes enz.), piek er bovenop en klaar! Als je mij dus vraagt wat mijn favoriete boomversiering is, moet ik je helaas het antwoord schuldig blijven. Alle ballen lijken op elkaar en eigenlijk zit er niet iets speciaals in.

Als kind had ik vroeger thuis wel favorieten in de boom. Eerst waren dat de witte kerstballen met verschillende Disney figuren er op. Mickey, Minnie, Donald, Katrien en zo nog een paar. Dat waren de kerstballen die ik altijd in de boom wilde hangen. Later maakte ik zelf van wol een sneeuwpopje voor in de kerstboom. “Mama, gooit hem na de kerst vast weg”, dacht ik toen. Dat bleek echter niet waar, want de daar op volgende jaren kwam hij steeds weer uit de doos met kerstspullen en werd hij trouw weer in de boom gezet. En vol trots liet ik ieder jaar weer aan iedereen zien dat dat ‘mijn’ sneeuwpop was. Als kind was ik ook gek op die ene streng met gekleurde kerstlampjes: rood, blauw, groen, roze… Ik vond het echt geweldig! Mijn ouders (mijn vader nog het meest denk ik) vonden het volgens mij echt verschrikkelijk.

Maar onze boomversiering bestaat dus vooral uit ‘basis’ spullen. Geen bijzondere of extra mooie kerstornamenten. Geen bijzondere betekenis of gedachten. Wellicht komt dat ooit nog wel, maar nu dus niet. Wel heb ik zo mijn eisen wat betreft de versiering van de kerstboom. Een kerstboom zonder lampjes vind ik maar niks en eigenlijk mogen naar mijn mening de slingers ook niet ontbreken.

boomversiering

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer annouska 6 december 2013 op 10:33

  Ik hou van kerstbomen. Ik probeer mijn vriend ook zo ver te krijgen dat we er ééntje gaan halen, maar hij is nog niet zo enthousiast. Welke kleur hij wordt weet ik zelf eigenlijk nog niet. Basic is inderdaad ook wel mooi.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Every day

 • Reageer Miranda 6 december 2013 op 20:04

  Ik heb 2 jaar geleden bronskleurige en goudkleurige ballen en versiering gekregen van een vriend, ik woonde net 3 maand alleen met de kinderen en had zo geen zin in kerst. Hij vond dat ik het voor de kinderen moest doen en dat heb ik ook gedaan. Het jaar daarop overleed hij in Mei en vorig jaar moest de boom dus gezet worden met zijn versiering en kerstballen. Ook dit jaar gaat die weer zo.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Daaag Sinterklaasje!

 • Reageer Tamarah 7 december 2013 op 09:48

  Ik ben ook wel van de basis items in een boom! Slingers, lampjes, ballen en kerstkransjes of schuimpjes (deden we vroeger altijd).Slingers vind ik ook een must ^-^.

 • Reageer Marjolein - vandiedingendus.nl 8 december 2013 op 15:49

  Ik hou ook wel van basis, al die slingers hoeven van mij ook niet zo. Maar ik hou wel van veel! Dat het wel opvalt zeg maar 🙂
  Marjolein – vandiedingendus.nl heeft onlangs geplaatst..Binnenkijken bij Lisette

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge