Challenges + Tags

Reis je op de feestdagen?

Tijdens de kerstdagen bezoeken wij eigenlijk alleen onze ouders. Na oud en nieuw gaan wij nog op bezoek bij opa’s en oma’s. Al deze familie woont vrij dicht bij ons. In principe reizen wij deze dagen alleen binnen het dorp en het dorp er naast. Met als enige uitzondering mijn oma die in Vuren woont, nog geen 20 minuten rijden bij ons vandaan. Echt reizen kan je het dus eigenlijk niet noemen.

Wat me wel nog een keer heel leuk lijkt, is om de feestdagen in een ander land te vieren. Bijvoorbeeld ergens in een warm en zonnig land. Kerstcadeaus uitpakken en kijken naar het vuurwerk terwijl je in een korte broek en t-shirt kan lopen. Of in een grote stad als bijvoorbeeld New York, waar duizenden mensen de straat op gaan en tegelijkertijd aftellen naar het nieuwe jaar. Ja, dat lijkt me ook heel mooi om een keer mee te maken.

Maar aan de andere kant, ben ik ook echt wel een familiemens tijdens zulke dagen en zal ik het toch moeilijk vinden om deze dagen zonder mijn ouder en zusje te moeten vieren. Ik heb ooit al eens de kerstdagen in het buitenland kunnen vieren en ik heb dat toen met die reden niet gedaan. Ik zou dan met een kennis en haar familie mee gaan. Haar familie die ik eigenlijk helemaal niet echt kon. Nee, dat voelde helemaal niet goed en ik was bang dat ik mijn ouders dan alleen maar vreselijk zou gaan missen (met Kevin had ik toen nog niet).

Dus als ik zoiets zou doen, dan zou ik dat misschien wel het liefste met familie doen. Lekker met z’n alle de feestdagen ergens anders vieren en toch lekker samen zijn. Wie weet, ooit. Maar dit jaar vieren we het lekker in eigen land. In ons momenteel niet echt koude kikkerlandje.

feestdagen
Bron afbeelding

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Jess 21 december 2013 op 09:27

  Hier precies hetzelfde. Ik zou graag eens Kerst doorbrengen in Canada of Scandinavie maar dan wel graag met familie.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Shopperdeshop

 • Reageer Wanda 21 december 2013 op 16:35

  Kerst zou ik graag eens in bv Oostenrijk door willen brengen, gewoon om eens een echte witte kerst mee te maken en ja, dan wel graag met mijn ouders erbij want dat vind ik wel zo horen eigenlijk. Oud & Nieuw lijkt me leuk om eens in Londen mee te maken, maar dat zou gerust met z’n tweetjes, of met vrienden, mogen zijn maar helaas krijg ik vriendlief niet zo ver om weg te gaan met dit soort dagen…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..I’m totally in love!

 • Reageer Femke 21 december 2013 op 17:42

  Kerst vind ik toch wel bij familie horen, maar met de familie op reis zou wel heel cool zijn.. Naar Londen ofzo..en ik wil graag nog een keertje naar Lapland 🙂

  liefs,
  Femke

 • Reageer Sas 22 december 2013 op 16:02

  Ik heb kerst wel eens doorgebracht in Londen, zou het nog wel eens willen doen!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Week 51 in foto’s

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge