Challenges + Tags

Wanneer ga je de cadeaus openen?

In meerdere artikelen van deze Christmas Challenge is het naar cadeaus openen naar voren gekomen. Wij doen dit op eerste en/of tweede kerstdag. Het meeste wordt bij mijn ouders uitgepakt als we daar naar toe gaan om lekker samen te gourmetten. Niet alles in één keer, maar om de zoveel tijd een rondje. Voor het eten, na het eten en eventueel nog wat extra rondjes, net zolang tot de cadeaus op zijn. De ene keer is dat op eerste kerstdag, de andere keer op tweede kerstdag. Het ligt er net een beetje aan wat het beste voor ons allemaal uit komt en hierbij proberen we ook rekening te houden met eventuele plannen van Kevin zijn vader en/of moeder, als die er zijn.  Soms bewaren we ook wat cadeautjes van/voor mij en Kevin voor bij onszelf thuis, maar meestal niet. We zijn tijdens de kerstdagen ook meer weg dan dat we thuis zijn, dus thuis cadeaus openen komt er toch ook niet echt van.

We hebben ook een beetje onze eigen manier om te bepalen welk cadeau er wanneer uitgepakt wordt. Alle cadeautjes liggen onder de boom en één iemand begint met het pakken van een cadeau. Wie dat is, is willekeurig. Je pakt dan niet een cadeau voor jezelf, maar voor een ander. Die maakt zijn of haar cadeau dan vervolgens open en pakt dan weer een cadeau voor een ander onder de boom vandaan. Uiteraard proberen we er wel rekening mee te houden dat we allemaal een keer aan de beurt komen en we houden ook een beetje rekening met hoeveel cadeautjes er per persoon liggen. Ik vind het zelf bijvoorbeeld niet leuk als bijvoorbeeld Kevin al zijn cadeautjes al in de eerste uit-pak-ronden heeft gehad en dan de rest van de dag/avond alleen maar moet toekijken.

cadeaus openen

Geschreven als onderdeel van de 25 Days of Blogging Christmas Challenge.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Sylvia 18 december 2013 op 09:02

  Wij zitten normale gesproken de ochtend van eerste kerstdag met z’n vieren onder de boom. Dit jaar pakken we de cadeautjes uit op kerstavond omdat we tijdens eerste kerstdag in de Efteling zijn omdat we kaartjes hebben gewonnen. Heel apart, ben benieuwd of het die dag uitgestorven is in het pretpark of dat we juist over de hoofden moeten lopen 😉
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Fijne 2013 momenten!

  • Reageer Wendy 18 december 2013 op 23:40

   Nou, als je geweest bent, hoor ik graag hoe het qua drukte was. Misschien een idee voor volgend jaar als het er lekker rustig is. Op Moederdag schijnt het heel rustig te zijn in de Efteling.

 • Reageer tineke 18 december 2013 op 09:37

  Wij doen met sinterklaas ongeveer hetzelfde: alleen gaan we van jong naar oud iedereen bij langs, en die mag dan een cadeautje pakken voor een ander! 🙂 Met kerst geef ik mijn vriend 1 cadeau en hij mij 1 cadeau, dus die pakken we gewoon om de beurt uit op kerstavond haha! :p

 • Reageer Lydia 18 december 2013 op 11:11

  Dat klinkt echt super gezellig. 🙂 Hier gaat het compleet andersom. Ik wil niet onze gezamenlijke cadeautjes uitpakken wanneer de schoonfamilie erbij is, want die maakt nog wel eens opmerkingen over de spullen of de prijs ervan. En mijn familie doet niet aan cadeautjes. Dus wij zitten met z’n tweeën op Tweede Kerstdag ’s ochtends cadeaupapier te scheuren. We hoeven dan toch nergens naartoe.
  Heb jij, als ervaren kerst-vierder, nog tips om het cadeautjes uitpakken extra leuk te maken met z’n tweeën?

  • Reageer Wendy 18 december 2013 op 23:44

   Misschien leuk om er een spelletje van te maken? Ik weet niet in hoeverre jullie ongeveer van elkaar weten wat je gaat kopen of hebt gekocht? Anders per cadeautje eerst raden wat het is (aan de hand van vorm, grootte, gewicht, etc) en degene die er de meeste verkeerd heeft geraden moet de afwas doen. Of juist een klein prijsje voor degene die er het meeste goed heeft geraden? Ik weet niet, verzin dit ook maar even ter plekken. 😉

 • Reageer Joyce 18 december 2013 op 12:07

  Bij mijn ouders doen we het altijd op kerstavond, dit is normaal in Australië. Wij zelf doen het dit jaar op tweede kerstdag, ik kan niet wachten!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..Blogmas: DIY kerstcadeaus

 • Reageer Yolande 18 december 2013 op 15:52

  Meestal doen we het op eerste kerstdag, maar dit jaar op kerstavond. Eigenlijk maakt de dag me niet heel erg veel uit. Net als jullie doen we ook dat we telkens een cadeau voor iemand anders pakken en we letten er dan een beetje op dat iedereen elk rondje iets krijgt.
  Yolande heeft onlangs geplaatst..Bushcraft

 • Reageer Eline 18 december 2013 op 18:22

  ik ga dit weekend eens moeten kijken ofwel maandag!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Naar de kapper!

 • Reageer Sas 20 december 2013 op 08:58

  Wij vieren het zelf kerstavond en eerste kerstdag bij mijn schoonfamilie 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..Een lijstje met wat ik in de kerstvakantie ga doen (waar waarschijnlijk toch niets van terecht komt..)

 • Reageer karen 23 december 2020 op 19:31

  ik doe het altijd op kerstavond.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge