Travel + Trips

Center Parcs december 2013

Tussen kerst en oud & nieuw zijn Kevin en ik dit jaar even lekker een weekendje weg geweest. We waren heel het jaar nog niet echt samen vrij geweest en sowieso niet samen er even tussen uit geweest. Dus planden we aan het einde van de zomer een weekendje weg relaxen in Center Parcs.

En zo zaten we vrijdagmiddag in de auto richting Limburg, een reis van iets meer dan een uur. En het was er druk. Maar ja, dat was ook niet anders te verwachten tijdens de Kerstvakantie. Het eerste wat we zijn wezen doen toen we aankwamen, was het reserveren voor het avondeten. Ik had twee avonden eten in ‘The Market Restaurant’ bijgeboekt en we wilde nog een avond eten bij ‘The Grill’. De reserveringsboeken stonden al best vol, maar alle drie de avonden konden we terecht om zeven uur. Dat was dan geregeld en we hoeven ons niet meer druk te maken over de vraag: “Wat gaan we vanavond eigenlijk eten?”

Inmiddels was het drie uur en konden we met de auto het terrein op om onze spullen in de bungalow te gaan brengen. We hadden een tweepersoons premium bungalow en wat een lief, klein poppenhuisje was dat. Ik heb er niet echt hele duidelijke foto’s van, alleen een onderstaande panorama foto gemaakt met mijn mobiel. En op die foto lijkt het eigenlijk al weer groter dan dat het was. Maar het was groot genoeg zo voor het weekend. De achterkant van de bungalow was bijna één en al raam, dus we hadden prachtig uitzicht het bos in.

center parcscenter parcs

Na het uitpakken van de koffers hebben we even lekker op ons gemakje rondgelopen in de Market Dome, het overdekte centrum van Center Parcs. We namen wat te drinken bij het ‘Grand Café’ en daarna was het alweer zo goed als tijd te gaan eten. De eerste avond in ‘The Market Restaurant’, een lopend buffet restaurant met heel veel verschillende keuzes die ook weer per dag wisselen. We hebben heerlijk gegeten en van alles geprobeerd. Wij zitten dan met gemak meer dan twee uur in zo’n restaurant, terwijl andere tafeltjes soms al twee of drie keer veranderd zijn van gasten. Nee, wij nemen het er van en eten lekker op ons gemakje, kletsen lekker tussen door en als al het eten weer een beetje gezakt is, sluiten we af met een lekker toetje (lang leven de chocolade fontein).

‘s Avonds kwamen we tot de conclusie dat we bord-/ kaartspelletjes waren vergeten mee te nemen. Balen, want we vinden het dan altijd wel leuk om samen een filmpje te kijken en een spelletje te doen in onze bungalow. Maar goed, een filmpje extra kijken is natuurlijk ook geen straf.

De dag daarna zijn we lekker wezen zwemmen. Onze waterbestendige fotocamera ging mee, alleen waren we allebei vergeten de meegenomen batterijen er ook daadwerkelijk in te doen. Sta je daar in het zwembad, wil je een foto maken en blijf je naar een zwart scherm staren. Helaas, volgende keer beter. Na het zwemmen zijn we naar de Jungle Dome gegaan. Ik weet nog goed hoe geweldig ik het daar vond al kind. Ik kon uren rondrennen en klimmen. Ook nu deden we een kleine klimsessie, maar als je zo lang (en minder flexibel) bent, is dat toch best een vermoeiende opgaven. Dus daarna besloten we maar lekker te gaan zitten en een panini Hawaï als lunch te nemen.

We kwamen bij van onze activiteiten in onze bungalow met een lekkere warme chocomel en toen gingen we op ons gemakje weer richting het overdekte centrum. We namen een glaasje cola met een bittergarnituur bij het ‘Grand Café’, deden een paar spelletjes in de game hal en daarna was het alweer tijd om aan te schuiven bij ‘The Grill’. Daar at ik een heerlijke carpaccio, mixed grill met patatjes en een toetje met vanille ijs, chocoladetaartje en mango.

center parcs
center parcs
center parcs

Op zondag besloten we naar een natuurgebied in de buurt te gaan. Ik had gezien dat je daar een leuke geocache-route kon lopen. Een soort puzzeltocht. Maar daar vertel ik een ander keer wel uitgebreider over, want deze activiteit was zo leuk en het gebied was zo mooi, dat het een eigen stukje verdient. ‘s Avonds hebben we weer uitgebreid gegeten bij ‘The Market Restaurant’. Weer lekker lang gezeten, terwijl we ons verbaasden over de mensen die binnenkwamen, het eten naar binnen schoven en weer weg waren. Zijn wij dan gek dat we er van genieten en dus ook lekker te tijd voor nemen? Om tien uur konden we terecht bij de bowlingbaan voor een uur bowlen. Erg leuk altijd, al bakte ik er af en toe echt helemaal niks van.

center parcs

En maandag was het de dag om naar huis te gaan. Op tijd uit bed, ontbijten en alle spullen weer inpakken. De spullen gingen de auto weer in, we leverden de sleutels in en daarna gingen we nog even lekker zwemmen. Dit keer met werkende fotocamera. We hebben lekker gedobberd in het golfslagbad en zijn een paar keer van de wildwaterbaan af gegaan. Dat laatste kan ik nu nog voelen, want ik heb best hard mijn knie gestoten. Ach ja, het mocht de pret niet drukken. Daarna weer even een rondje door de Jungle Dome en daar gelijk ook weer lekker lunchen. Nog eventjes de game hal in voor een spelletje en om onze gewonnen puntjes in te wisselen en toen zijn we maar in de auto gestapt om naar huis te gaan.

center parcs
center parcs

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Sylvia 4 januari 2014 op 22:07

  Ik ben vroeger regelmatig in Centerparcs geweest, heerlijke vakanties 🙂 En jullie hebben zo te zien ook een erg gezellig weekend gehad!
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Challenge: Modifasten

 • Reageer Sylvia 5 januari 2014 op 03:18

  Lekker hoor! Snel maar weer doen raad ik je aan 😉

 • Reageer Simone 5 januari 2014 op 10:26

  Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad! Ik vind het absoluut niet raar dat je de tijd neemt om lekker te eten. Binnenkort ga ik ook een weekend naar centerparcs, kijk er echt naar uit!

 • Reageer Jenny 5 januari 2014 op 11:08

  Superleuk! Ik zou dit ook graag een keer met mijn man doen. Er is zoveel te doen. Alleen ik vind het altijd zo duur helaas.

  • Reageer Wendy 5 januari 2014 op 12:00

   Ver van te voren boeken (leuke vroegboekacties) of last minute. Wij boekten bijna 4 maanden van te voren en de korting die we toen kregen, hebben we gespendeerd aan twee keer eten in het lopend buffet restaurant. En je krijgt ook nog eens toppings, waarmee je bijvoorbeeld twee keer een uur gratis kan gaan bowlen. Al met al is het nog steeds niet goedkoop ofzo, maar het scheelt wel.

 • Reageer Wanda 5 januari 2014 op 14:08

  Leuk idee, om zo nog even met z’n tweetjes weg te gaan! Voor ons is het altijd lastig met vrij krijgen maar wie weet…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Best of 2013…

 • Reageer Sas 5 januari 2014 op 16:02

  Oh heerlijk hoor. Nu wil ik ook op vakantie!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 5 januari 2014 op 18:17

  Heerlijk zo’n weekendje weg. Jullie hebben zichtbaar genoten!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..De fase van ontkenning: Ben ik chronisch ziek?

 • Reageer Tamara 5 januari 2014 op 18:24

  Oooh klinkt goed zo’n weekendje weg het laatste weekend van 2013! En wat een prachtige locatie met zo’n uitzicht vanuit bed. Super!
  Tamara heeft onlangs geplaatst..Mijn jaar 2013 – Deel #2

 • Reageer Maris 5 januari 2014 op 21:40

  I ♥ centerparcs. Krijg door de foto’s alweer helemaal zin om met mijn gezinnetje te gaan. Zo genieten van die open haard, de eekhoorntjes, de rust en het aqua mundo! Heerlijk!

 • Reageer Jennn 5 januari 2014 op 22:30

  Ik wilde al op vakantie, maar nu nog meer!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Ik ga ook bodieboosten!

 • Reageer lauradenkt 6 januari 2014 op 16:32

  Klinkt echt heerlijk ontspannend 🙂

 • Reageer annouska 8 januari 2014 op 22:50

  Heerlijk om er even uit te zijn in een park die bijna alles voor je regelt en klaar heeft staan. Ik hoop dat jullie een beetje zijn opgeladen. 😀
  annouska heeft onlangs geplaatst..Happy things #55

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge