Creative

DIY: Memory Jar

Het jaar 2014 is al een tijdje onderweg. Een nieuw jaar vol met mooie momenten die je liever niet wilt vergeten. Helaas gebeurt het nog wel eens dat je die kleine dingen toch vergeet. Wat zou het dan toch handig zijn als je die momenten tastbaar kan maken en kan bewaren? En daar ben ik sinds deze week mee begonnen: ze tastbaar maken en bewaren. In ieder geval tot en met 31 december 2014. Oudjaarsavond.

Al meerdere keren had ik ze op blogs, Instagram en Pinterest voorbij zien komen: Memory Jars. Een pot die je gedurende het jaar vult met allerlei leuke momenten en herinneringen. Al een tijdje speelde ik met het idee om ook een memory jar in huis te zetten en toen ik van de week bij de Hema was, zette ik het idee om tot een actie. Ik kocht een weckpot, een setje pennen en gekleurde post-its en ik ging thuis aan de slag.

Ik hem mijn pot niet heel uitgebreid versierd en ik ben zelf ook niet heel erg creatief geweest (lang leven Pinterest), maar toch ben ik blij met het resultaat. Ik heb het onderste gedeelte van de pot versierd met glitternagellak en daarna alleen nog maar de twee plaatjes van Pinterest er op geplakt. Simpel, maar hij past daardoor ook wel in ons interieur.

Het hele jaar door zal ik (en hopelijk Kevin en misschien wel anderen) deze memory jar vullen met briefjes waarop mooie momenten die ik mee maak, zijn beschreven. Een gezellige dag met elkaar of vrienden, doelen die bereikt worden of andere kleine geluksmomentjes zoals Charlie die helemaal tegen me op klimt om gekroeld te worden. Datum er bij, briefje opvouwen en –hup– in de pot. En dan hoop ik op 31 december van dit jaar een goed gevulde pot met herinneringen te hebben die ik met een glimlach weer herbeleef als ik ze lees.

memory jar

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

18 Reacties

 • Reageer Jennn 24 januari 2014 op 08:47

  Leuk! ik heb ook zo’n pot, ben ik vorig jaar heel enthousiast mee begonnen, maar later kwam toch de klad erin helaas. Maar dit jaar vul ik hem gewoon aan. Ik heb hem eigenljik helemaal niet versierd…
  Jennn heeft onlangs geplaatst..De Liebster award #3

 • Reageer Rosebird 24 januari 2014 op 08:55

  Ja, ik heb dat ook wel vaker gezien! Lijkt mij inderdaad heel gaaf om aan het einde van het jaar te zien wat je hebt meegemaakt en dat je ook momenten ziet dat je bent vergeten. Ben benieuwd hoe vol die bij jou gaat raken 🙂
  Rosebird heeft onlangs geplaatst..Liebster Award: de Blogs!

 • Reageer Tamara 24 januari 2014 op 09:06

  Hartstikke leuk! En dan op 31 dec of 1 jan de briefjes lezen

 • Reageer Sas 24 januari 2014 op 10:14

  Super gaaf! Ik hou zulke dingen nooit vol..
  Sas heeft onlangs geplaatst..The Awesome List: If you change the way you look at things, the things you look at change

 • Reageer Joyce 24 januari 2014 op 10:25

  Leuk idee!

 • Reageer Eline 24 januari 2014 op 11:37

  dat is echt super leuk!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Model Femke – Januari 2014

 • Reageer Manon 24 januari 2014 op 12:47

  Je hebt hem echt super leuk gemaakt!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Kneipp | Douche foams gewonnen bij Vanessablogt.be + review

 • Reageer Sylvia 24 januari 2014 op 13:19

  Yeah, ik wil ook nog aan zo’n jar beginnen 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Typische herkenbare freelance momenten

 • Reageer Geanne | Itsaboutbeauty.nl 24 januari 2014 op 13:45

  Wat een leuk en makkelijk idee!
  Geanne | Itsaboutbeauty.nl heeft onlangs geplaatst..Review: Diva Lashes Mascara van Pupa

 • Reageer Jenny 24 januari 2014 op 13:51

  Hij is leuk geworden! Ik ga er ook een maken.
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Beauty trends men hate

 • Reageer Eveline 24 januari 2014 op 15:19

  Ik zag hem vanochtend ook ergens en ik dacht: DAT GA IK OOK DOEN! Geweldig om alle goede momenten van een jaar te bewaren!
  Eveline heeft onlangs geplaatst..Confessions of a perfectionist

 • Reageer Joyce 24 januari 2014 op 16:41

  Jaaa, leuk! Ik ben er begin dit jaar ook mee begonnen!
  Joyce heeft onlangs geplaatst..THE AU PAIR DIARY | #1

 • Reageer Anne Solveig 24 januari 2014 op 20:49

  Leuk om te zien!

 • Reageer Jess 24 januari 2014 op 21:26

  Had er nog nooit van gehoord maar vind het wel een heel tof idee. Het is dat ik niet zo goed ben in dingen afmaken haha. Ik zou er na maart niets meer indoen. Het hele principe spreekt me echter aan. Leuk meid!
  Jess heeft onlangs geplaatst..Gevulde kip in kaassaus

 • Reageer Wanda 25 januari 2014 op 09:52

  Ik zag het al rondgaan en vind het echt een super leuk idee maar ik vrees dat vriendlief niet zo actief zal zijn op dit gebied en dat ik daardoor helaas ook vrij snel zal afhaken…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Stom… #3

 • Reageer annouska 26 januari 2014 op 12:02

  Oeh dit ziet er leuk uit. Dat vind ik ook wel een leuk doel om te gaan doen al denk ik dat het bij mij zal blijven. Mijn vriend vergeet dat soort dingen 😛
  annouska heeft onlangs geplaatst..The Happy Challenge #2: I have a dream

 • Reageer alexa 27 januari 2014 op 16:46

  Superleuk!

 • Reageer Amy 27 januari 2014 op 21:24

  superleuke pot xx
  Amy heeft onlangs geplaatst..oops, i did it again..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge