Challenges + Tags

TAG: Crazy Cat Lady

Het zal de vaste bezoekers van mijn blog vast niet ontgaan zijn: ik ben een echte poezenmama. Mijn twee katers zijn als kindjes voor me. Ik ben doodongerust als ze langer dan normaal weg zijn en wie aan mijn katten zit, zit aan mij. Toen ik op de blog van Savannah een Crazy Dog Lady tag voorbij zag komen, ging ik opzoek naar de katten versie. En die vond ik en hij was precies hetzelfde alleen dan voor katten, oftewel de Crazy Cat Lady tag.

Schattigste foto van je kat

Deze foto is van februari 2012 en is één van mijn favoriete foto’s van Charlie (rechts) en O’Malley (links). Ze waren hier net 4 maanden oud en onafscheidelijk van elkaar. Hier lagen ze samen te kroelen op ons bed en kreeg Charlie een wasbeurt van O’malley. Zo schattig hoe O’Malley zijn pootjes om Charlie heeft heen geslagen. Dit soort momenten kom je nu niet meer tegen. Soms geven ze elkaar nog een lik, maar meestal zijn ze lekker op zichzelf.

401447_238712702887486_354075695_n
Bijzondere eigenschappen

Onze katten zijn echte alleseters. Ik vind het dan ook altijd weer leuk om te kijken hoe ze op bepaalde dingen reageren en of ze het lusten. Zo zijn onze katten bijvoorbeeld gek op: aardbei, mandarijn, komkommer, tomaat, chips, wortel, aardappel, brood en kiwi. Ik vergeet vast wel een aantal dingen, maar dit even om jullie een idee te geven. En voor sommige dingen doen ze echt een moord, want als we in de zomer bijvoorbeeld thuis komen met een bakje aardbeien (verstopt tussen de andere boodschappen), dan staat Charlie gelijk bij ons. Hij ruikt ze, zoekt ze op en als hij er bij kan, trekt hij het bakje open om een aardbei te kunnen pakken. Charlie heeft zelfs wel eens zo enthousiast in een aardbei gebeten, dat mijn duim er nog tussen zat. Daar schrok hij wel van (en ik trouwens ook).

Omschrijf het geluid dat je kat maakt

Charlie en O’Malley hebben allebei een heel ander soort miauw-geluid. O’Malley die krijst meer en Charlie mauwt veel zachter en klinkt daardoor vaak ook een beetje zielig. Verder kunnen ze allebei spinnen als de beste en dat doen ze dan ook heel veel. Soms alleen al als je ze aan kijkt. De dierenarts is daar wat minder blij mee overigens, want hij/zij heeft nog geen één keer zonder gespin naar hun hartje en longen kunnen luisteren en dan horen ze dus minder goed of er afwijkingen zijn. Zelfs een tik op hun neus, wat bij de meeste katten wel helpt, helpt bij onze katers niet. Ze spinnen gewoon rustig verder.

Koosnaam

O’Malley: Malley & Mel
Charlie: Charles

Echte koosnamen zijn dit trouwens niet echt, meer variaties of afkortingen van hun eigen naam. Als we het onderling over de katten hebben of wanneer we tegen ze praten, dan noemen we ze bijvoorbeeld vaak ‘jongens’, ‘mannen’ of ‘knappe vent’. Niet echt een koosnaam in het bijzonder dus.

Bekentenis

Een hele tijd heeft het gevoelt alsof Charlie ‘mijn’ kat was en O’Malley ‘die van Kevin’. Dat kwam omdat Charlie alleen maar bij mij op schoot kwam liggen en O’Malley alleen maar bij Kevin. Als Kevin Charlie pakte of ik O’Malley, dan moesten ze daar eigenlijk niks van hebben. Voor heel even was het goed, maar dan gingen ze al snel naar hun ‘eigen’ baasje. Tegenwoordig is dat veel minder. Gelukkig maar, want ik vind ze allebei even lief en wil geen voorkeur krijgen voor de één of de ander.

Goede tip voor andere Crazy Cat Ladies

Koop geen dure speeltjes, want vaak laten ze die juist links liggen. Mijn katten vermaken zich nog steeds het liefst met een zilverpapieren balletje of van die kleine pompommetjes die je wel eens als versiering op cadeaus zit zitten. Het nadeel bij ons is alleen dat die dingen vaak onder de bank belanden en we de bank niet zo makkelijk van z’n plek krijgen. Zeker niet in je eentje. Dus heb ik ooit eens een zak met honderd van die pompommetjes gekocht bij de Xenos. Hoeven wij niet meer zo vaak onze rug te belasten en kunnen zij lekker verder spelen. Eén keer in de zoveel tijd halen we de bank van zijn plek en is de voorraad weer aangevuld.

Wat voor kat zou jij zijn?

Ik zou het liefst zo willen zijn, zoals mijn eigen katten zijn. Lekker actief: buiten achter de vogels en muizen aan rennen, spelen, bomen klimmen, enzovoorts. Maar ook een kat die het heerlijk vind om lekker te kroelen en als het baasje thuis is de hele tijd bij hem of haar in de buurt blijven.

Leukste kattenwebsite

simonscat.com – Voornamelijk om de geweldige filmpjes waarbij ik elke keer weer iets herken van onze eigen katten. Super grappig! Ik kan niet wachten tot het volgende filmpje weer verschijnt.

Beste kattengif

Deze ben ik ooit eens op Facebook tegengekomen en ik vond hem echt hilarisch. Heel toepasselijk ook voor onze katten, want als O’Malley een scheetje laat kan je inderdaad maar beter vluchten!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

22 Reacties

 • Reageer Manon 17 januari 2014 op 08:42

  Wat een schattige foto’s!! Leuke tag!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Queen Helene | Pomegranate & Raspberry Facial Scrub

 • Reageer Sylvia 17 januari 2014 op 08:58

  Haha, Chuck laat de dure speeltjes inderdaad ook links liggen, daar heb ik wel mee geleerd 😉
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Bubbel

 • Reageer Marjolein 17 januari 2014 op 12:08

  JAAAA best tag ever! Superleuk om te lezen, ennuh ik jat ‘m van je 🙂
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Asia it is

 • Reageer Lauradenkt 17 januari 2014 op 14:16

  Zoooooo lief 🙂

 • Reageer Olga 17 januari 2014 op 14:46

  Haha, dat filmpje achteraf!

 • Reageer Jennn 17 januari 2014 op 15:13

  Wat een leuk en schattig blogje! Ik ben gek op katten!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..De Happychallenge!

 • Reageer Kimberly 17 januari 2014 op 17:02

  Die eerste foto… AWHH! Te lief en schattig <3 Ik hou echt van katten en kan me geen leven zonder voorstellen..

 • Reageer Jana 17 januari 2014 op 19:17

  Haha dat gifje is echt grappig !x
  Jana heeft onlangs geplaatst..Smokey brun

 • Reageer Wanda 17 januari 2014 op 20:08

  Oh, wat een geweldige leuke foto is die bovenste joh! Echt ontzettend lief! Ik had altijd 2 katten, eentje is vorig jaar overleden, en ook broer en zus konden soms heel aanhankelijk zijn maar meestal vlogen ze elkaar in de haren…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Bucketlist | To do or not to do…

 • Reageer Sas 18 januari 2014 op 10:45

  aww super leuke tag. Vooral de foto’s & gif!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Tv Show: Crime Scene Investigation (CSI)

 • Reageer Anne 18 januari 2014 op 15:33

  Ah wat een onwijs lieve foto’s en leuke tag!

 • Reageer Saar 18 januari 2014 op 16:31

  Hele leuke tag!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Project Life: En Dat is Nummer 4…

 • Reageer Eline 18 januari 2014 op 16:45

  Superleuke tag!! Katten zijn zo leuk!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Shops I Love: Miss Etam

 • Reageer annouska 18 januari 2014 op 17:36

  Wauw wat zijn en blijven het toch schatjes.:D

 • Reageer Madelon 18 januari 2014 op 20:42

  Aaaw wat een liefjes! Hier ook een crazy catlady hihi.
  Madelon heeft onlangs geplaatst..En hoe gaat het nou met jou en de kleine?

 • Reageer Michelle 18 januari 2014 op 20:45

  Ahhh wat een lieve foto’s! Echt super schattige katjes 🙂

  PS: Doe jij al mee met mijn winactie? 🙂
  http://michelleslillavarld.blogspot.nl/2014/01/winactie-jewelryznl.html
  Michelle heeft onlangs geplaatst..WINACTIE: jewelryz.nl

 • Reageer Amy 18 januari 2014 op 21:46

  wat een schatjes.! superleuke tag xx
  Amy heeft onlangs geplaatst..meer lezen button

 • Reageer Eveline 19 januari 2014 op 00:50

  Ik ben ook echt een cat lady dus ik ga deze tag van je overnemen als dat mag! Leuk! 🙂
  Eveline heeft onlangs geplaatst..Lomografie – De eerste foto’s

  • Reageer Wendy: 19 januari 2014 op 09:32

   Natuurlijk mag je hem overnemen. Hartstikke leuk!

 • Reageer Tamarah 19 januari 2014 op 11:59

  Wat leuk om te lezen zeg! En wat bijzonder dat jouw katten alles eten (zelfs fruit!) en dat ze gaan spinnen bij de dierenarts. Hihi mijn kat moet niets weten van de dierenarts en ligt dan plat op de behandeltafel. De Tag heb ik zelf ook een poosje geleden gedaan, ik vind hem echt leuk!

 • Reageer Femke 19 januari 2014 op 23:08

  Wat een enorm lieve katten heb je zeg, oh wat schattig 🙂
  hele leuke tag!
  liefs,
  Femke
  Femke heeft onlangs geplaatst..Hallo Costa Rica, wat ben je mooi.

 • Reageer Mirjam - Jewel-Nails.nl 20 januari 2014 op 20:35

  Ah die foto met dat tongetje! Geweldig lief zeg! *smelt 🙂
  Mirjam – Jewel-Nails.nl heeft onlangs geplaatst..Swatch: China Glaze – Gothic Lolita

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge