Challenges + Tags

TAG: I Love Winter

Ik ben geen mega fan van de winter. Dat komt vooral door de druilerige grijze dagen hier in Nederland. De lucht is grijs, het regent en daar moeten we het mee doen. Tel daarbij op dat het ‘s ochtends nog donker is als ik op sta en het einde van de middag al weer donker is en je krijgt een voor mij onaantrekkelijk seizoen. Maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niks is wat ik leuk vind aan de winter. Dat is er wel degelijk en daar gaat deze tag dan ook over.

IMG_2668

Hou je van het koude weer?
Het koude weer vind ik op zich niet vervelend en soms zelfs ook wel erg lekker. Als het goed koud is, voelt/ruikt de lucht zoveel schoner en frisser en daar hou ik wel van. Máár dan moet wel het zonnetje schijnen. Dat vind ik een perfect winterplaatje: vers gevallen sneeuw en een blauwe lucht met een winterzonnetje.

Wat zijn je favoriete dingen in of aan de winter?
Sneeuw en schaatsen. Ik vind het zo ontzettend jammer dat het nog niet heeft gesneeuwd. Ik hoopte eigenlijk in een besneeuwd Center Parcs te zitten, maar het leek eerder herfst of lente. Ook lekker, daar niet van. Maar toch mis ik de sneeuw wel een beetje. Lekker binnen naar de naar beneden dwarrelende sneeuwvlokken kijken. Een wandeling maken door de vers gevallen sneeuw. Zelfs autorijden door de sneeuw vind ik leuk. Schaatsen op natuurijs vind ik ook geweldig, maar ik ben wel iemand die wacht tot het echt 100% dik genoeg is. Ik ben er ooit als kind een keer doorheen gezakt en dat heeft er toch voor gezorgd dat ik heel voorzichtig ben. En als laatste wil ik de kerstboom ook nog even toevoegen aan dit favoriete dingen lijstje.

Favoriete winterdrankje?
Warme chocomel uiteraard, maar omdat niet heel goed is voor de lijn drink ik voornamelijk thee tijdens de koude dagen. Perfect ook om je koude handen aan op te warmen als je net van buiten vandaan komt.

Wat doe je veel buiten in de winter?
Wandelen door de sneeuw. Als het gesneeuwd heeft natuurlijk, anders word dit toch wel een lastige opgaven. Zodra er sneeuw ligt, merk ik dat ik weer meer naar buiten ga. Gewoon een stukje wandelen. Nu ligt er geen sneeuw en dan blijf ik toch veel binnen zitten.

Favoriete winter geur?
De geur van dennenbomen en frisse/schone buitenlucht.  

Sneeuwt het waar je woont?
Zoals ik eerder al zei in deze tag: het sneeuwt hier nog niet. Helaas. Er wordt gezegd dat de winter inmiddels toch echt onderweg is, maar als ik de voorspellingen zo eens bekijk, dan is het voornamelijk regen wat er naar beneden gaat vallen. In dat geval heb ik liever dat er helemaal niets naar beneden valt.

Favoriete kledingstuk in de winter?
Een dikke warme trui die eigenlijk misschien net een maatje te groot is. Zo één waar je dan lekker helemaal in weg kan kruipen. Gek eigenlijk dat dat mijn favoriete kledingstuk voor de winter is en ik eigenlijk maar één trui heb die aan deze ‘eis’ voldoet. Het is met dit weer ook eigenlijk nog niet nodig, dus heb ik er ook nog niet naar geshopt.

Favoriete winter-herinnering en/of traditie?
Vroeger, toen mijn zusje en ik nog klein waren, haalde mijn vader ons nog wel eens uit bed als het ‘s avonds flink begon te sneeuwen. Dan werd er een dikke joggingbroek en trui over onze pyjama’s aan gedaan en gingen we met de slee naar de dijk om te gaan sleeën. Niet alleen onze vader deed dat, maar het was een soort van traditie voor alle kinderen uit de buurt. Zo werden mijn beste vriendin van toen en haar broertje ook uit bed getrommeld en was het altijd gezellig druk om de dijk. De ochtend daarna was de sneeuw vaak alweer voor een groot deel verdwenen of was het langzaam aan veranderd in vieze, bruine smurrie. Tegen de tijd dat we dan weer uit school kwamen, kon je helemaal niks meer met die slee.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

12 Reacties

 • Reageer Jennn 13 januari 2014 op 11:13

  Haha, wat leuk zo’n traditie!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Speuren tussen de foto’s #80

 • Reageer Sylvia van Iperen 13 januari 2014 op 11:46

  Leuke Tag, misschien pik ik hem wel van je!
  Sylvia van Iperen heeft onlangs geplaatst..Huilen met de pet op

 • Reageer Bouchra 13 januari 2014 op 11:54

  Leuke tag, deze heb ik denk ik nog niet eerder voorbij zien komen! Leuke traditie idd!
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Top 10 – de best verkochte boeken van 2013

 • Reageer Sylvia 13 januari 2014 op 13:05

  Ah, met de hele buurt sleeën, sweet old memories 🙂 Ik houd ook van de winter, het fijnste is het wanneer het krakend koud is en er dan zo’n heerlijk zonnetje schijnt.
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Feel good aanrader: Omdenken

 • Reageer Manon 13 januari 2014 op 14:02

  Leuke tag, ik heb deze nog maar een keer gelezen volgens mij, je geeft echt leuke uitgebreidde antwoorden.
  Manon heeft onlangs geplaatst..Catrice | Eyebrow Filler & Shaping gel

 • Reageer Wanda 13 januari 2014 op 16:09

  Leuk om te lezen! Ik heb niet echt speciale herinneringen aan de winter maar dat komt, denk ik, ook omdat ik er altijd al een hekel aan heb gehad…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Onderzoek | Vaker op vakantie…

 • Reageer Fabienne 13 januari 2014 op 18:13

  Leuke tag! Al heb ik een hekel aan de winter haha
  Fabienne heeft onlangs geplaatst..Real Techniques Powder Brush & Miracle Complexion Sponge

 • Reageer Tamarah 14 januari 2014 op 15:29

  Wat een leuke tag en wat een leuke antwoorden!

 • Reageer Michelle 14 januari 2014 op 16:42

  Leuk om te lezen! Ik vond het vroeger ook altijd zo tof als me ouders me mee sleeën namen, heeerlijk! Wat zou ik soms toch weer graag 5 jaar willen zijn haha ^^
  Michelle heeft onlangs geplaatst..ta mig till kärlek

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 14 januari 2014 op 18:52

  Leuk om te lezen. Ik houd niet van sneeuw en niet van kou, dus de winter is niks voor mij.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Mijn bucket list

 • Reageer Eline 14 januari 2014 op 20:28

  Blijft een superleuke tag!

 • Reageer Sas 18 januari 2014 op 09:21

  ja winter is en blijft leuk! 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..Tv Show: Crime Scene Investigation (CSI)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge