Overige

Bloembollen in vrolijke potjes

Terwijl Kevin druk bezig was met het opbouwen van zijn DJ-spulletjes voor een Valentijnsfeestje in de lokale kroeg, kreeg ik op 14 februari Sylvia op visite. In eerste instantie had ik het idee om samen te gaan geocachen in de stad, maar het weer was opeens enorm omgeslagen en ik zag het niet zo zitten om in de regen door de stad te struinen. Mijn alternatieve voorstel: laten we lekker naar de Intratuin gaan. Konden we daar gelijk even lekker wat drinken en misschien een klein hapje eten.

Zo gezegd, zo gedaan en niet veel later zaten we in de auto. De Intratuin is lekker dicht bij en ik had nog twee cadeaukaarten liggen van afgelopen kerst. Die kon ik nu mooi gaan gebruiken om even wat bloembollen in huis te halen. Dat was namelijk mijn hoofddoel: even wat voorjaarsbloemen in huis halen. Uiteindelijk werden het Narcissen, Blauwe Druifjes en Witte Druifjes. Eigenlijk wilde ik ook nog Hyacinten, maar de Witte Druifjes trokken me meer, omdat je die wat minder vaak ziet. Ach, misschien komen die Hyacinten er alsnog, als ik nog een vrij plekje vind ik de woonkamer. Tussendoor aten we een saucijzenbroodje en dronken we wat. Daarna pikte ik nog drie miniplantjes op. Dezelfde had ik toen we nog niet zo lang ons huisje hadden ook al eens gekocht en die waren gegroeid als kool. Kijken of me dat nog een keer lukt!

Als laatste doken we nog even de koopjes hoek in: een hoek vol met spulletje van voorgaande seizoenen die niet verkocht zijn of spullen die beschadigd zijn. En daar vond ik een heleboel gele en oranje glazen potjes. In gewoon glas en in mat glas. Daar pasten me bloembollen precies in en de kleur was natuurlijk helemaal voorjaarsachtig. Na lang twijfelen (ja, ik ben echt een twijfelkont op dat gebied) nam ik zes potjes mee. Drie geel, drie oranje en allemaal mat. En de prijs? Ze waren maar 50 cent per stuk!

Bij de kassa aangekomen en na inleveren van mijn cadeaukaarten, hoefde ik nog geen twee euro te betalen. Kijk, dat is nou eens leuk winkelen. Snel naar de auto en terug naar huis om de planten een plekje te geven. Na een hoop schuiven met de inhoud van mijn vensterbanken en andere accessoires en planten, heeft alles weer een mooie plek gekregen. Nu nog een bosje tulpen en ik ben klaar voor het voorjaar!

bloembollenbloembollenbloembollen

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

16 Reacties

 • Reageer Jess 17 februari 2014 op 08:41

  Dat ziet er gezellig uit zeg! De Intratuin in Sliedrecht zeker 😉 Die is leuk inderdaad, ik ben er regelmatig geweest toen ik nog in Papecity woonde.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Instagram diary #15

 • Reageer Tamarah 17 februari 2014 op 09:05

  Wat leuk zeg en wat een koopje!!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Stash uitbreiding: Sleek Garden of Eden en Original Palette

 • Reageer Marlissa 17 februari 2014 op 09:45

  Leuk die potjes met de bollen, de lente in huis!
  Marlissa heeft onlangs geplaatst..Gezond toetje

 • Reageer Willemvk 17 februari 2014 op 09:46

  Twijfelen over potjes die maar 50 cent kosten. Dat zou mijn niet overkomen.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..IJshockey

 • Reageer Joyce 17 februari 2014 op 10:12

  Ziet er gezellig uit!

 • Reageer Jennn 17 februari 2014 op 12:10

  Leuk zeg!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Wat ik graag zou willen

 • Reageer Manon 17 februari 2014 op 12:44

  Haat aan bloembollen, want mijn lieve hoofdje krijgt te verduren met deze dingen ahahah ! Als ik die maar een beetje ruik dan ben ik al een week aan het niezen.

 • Reageer Eline 17 februari 2014 op 13:00

  super!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Happy Valentine’s Day !

 • Reageer annouska 17 februari 2014 op 14:20

  Wauw mooie foto’s. Wel lekker dat intratuin zo dicht bij huis zit.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Monday Dairy #18

 • Reageer Ann 17 februari 2014 op 16:48

  Prachtige lichte lente foto’s heerlijk van mij mag de lente ook beginnen!!
  Ann heeft onlangs geplaatst..Efteling Carnaval

 • Reageer Dina 18 februari 2014 op 07:06

  Wat staat dat vrolijk! 🙂
  Dina heeft onlangs geplaatst..Joepie de poepie: Het is bijna zo ver! (denk ik)

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 18 februari 2014 op 13:52

  Dat ziet er gezellig uit. Lekker vrolijk die kleurtjes.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..De happy challenge | Just do it

 • Reageer Bodil Loïs 18 februari 2014 op 19:25

  Ik vind bloembollen altijd iets schattigs hebben! Ze staan
  super leuk in die gekleurde bakjes 🙂
  Bodil Loïs heeft onlangs geplaatst..Art: Blanka Biernat Illustrations

 • Reageer Eva 19 februari 2014 op 12:19

  Te leuk! Vind bloembollen op zich al zo ontzettend leuk en vrolijk staan 😀
  Eva heeft onlangs geplaatst..Film: Last Vegas

 • Reageer Joyce 19 februari 2014 op 14:20

  Mooie foto’s zijn het geworden, heerlijk lente-achtig <3
  Joyce heeft onlangs geplaatst..Snel(ler) herstellen van de griep doe ik zo !

 • Reageer Sylvia van Iperen 19 februari 2014 op 18:13

  Ik ben blij dat je ze toch gedaan hebt! Wat zien ze er super leuk uit, lekker vrolijk en kleurrijk. Gewoon niet meer twijfelen, je kiest toch wel goed!
  Sylvia van Iperen heeft onlangs geplaatst..Mini green houses

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge