Travel + Trips

Genieten in de Efteling

Afgelopen vrijdag waren we 10 jaar samen en hadden we allebei een dagje vrij genomen van ons werk. Even tijd maken voor elkaar. Een hele dag samen doorbrengen, want dat komt tegenwoordig nog maar zelden voor. We hadden eigenlijk twee verschillende opties verzonnen: één voor rot weer en één voor goed weer. Die voor het goede weer was een bezoekje aan de Efteling. Heerlijk rustig door het park heen struinen en genieten van de attracties. De slecht weer optie was een bezoekje brengen aan Corpus en de Body Worlds expositie.

Maar ja, wanneer en hoe bepaal je wat slecht weer is. De hele week werd door mij het weerbericht in de gaten gehouden en heel de week zag er in de voorspellingen grijs en nat uit. Maar dat grijs en nat viel uiteindelijk op de dagen zelf ontzettend mee. Van maandag tot en met donderdag hebben we eigenlijk elke dag wel redelijk weer gehad en zelfs het zonnetje liet zich regelmatig zien. Vrijdag zou alleen wel de slechtste dag worden, dus ja… Wat moet je dan kiezen. Zelfs die vrijdagochtend zelf, hadden we nog niet besloten. Stiekem wilde allebei heel graag naar de Efteling, dus ondanks de voorspellingen, waagden we het er op.

EftelingEfteling

En ja: het regende. En ja: het was soms best wel een beetje koud. Maar verder was het prima te doen en was het een heerlijke dag met z’n twee. Het was super rustig in het park en we hoefden nergens echt in de wachtrij te staan. Er waren zelfs attracties waar we gewoon mochten blijven zitten voor een tweede rondje. We deden alles op ons gemak. Ondertussen stroomden de “vind-ik-leuks” en de felicitaties binnen op onze mobieltjes en dat zorgde er voor dat we niet vergaten waarom we vandaag een dagje alleen met elkaar waren.

EftelingEfteling

Heel veel foto’s maakten we die dag niet. Ik dacht namelijk dat mijn compact camera nog zo goed als vol was, maar al bij de ingang van het park kwam ik er achter dat niets minder waar was. Mijn telefoon ging ook razend snel leeg en ook die kon geen goede plaatsvervanger spelen. Ach, het weer leende zich toch ook niet voor de mooiste foto’s, dus de volgende keer beter.

Aan het einde van de dag, toen we alles gedaan hadden wat we wilde doen, doken we nog het Sprookjesbos in. Daar ging Kevin nog even op de foto met moeder de geit en konden we nou eindelijk eens zelf aan de kroon van de boze draak trekken en klein duimpje roepen en het poortje bij het snoephuisje proberen open te maken. We hebben zelfs onze toekomst laten voorspellen bij de trollenkoning. We konden hem niet goed verstaan, maar mijn toekomst was zo te merken erg hilarisch en die van Kevin deprimerend….

EftelingEfteling

Toen ook heel het sprookjesbos doorlopen was, was het bijna tijd om naar de show van Aquanura te gaan. We stapten nog één keer in de Fata Morgana (we waren de laatste bezoekers van die dag) en daarna was het genieten van de show met prachtige muziek, water, vuur, rook en licht. De tweede keer dat we Aquanura in het echt zagen en dit keer ook echt in het donker. Prachtig!

Efteling

Daarna zijn we door gegaan naar een Beren eetcafé in Tilburg. We genoten beiden van onze varkenshaas saté en Kevin had zelfs een verassing voor me. Nee, hij ging niet op zijn knie (veel mensen verwachte dat hij dat wel zou doen), maar hij had een Pandora bedel voor me gekocht. Ik ben er uiteraard weer erg blij mee en inmiddels hangt hij erbij aan mijn armband. Het was een prachtige dag. Op naar de vijftien jaar!

PandoraPandora

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

14 Reacties

 • Reageer Sylvia 9 februari 2014 op 11:12

  Haha, ik reed vrijdag met de bus langs de Efteling en het zag er inderdaad niet druk uit 😉 Fijn dat jullie een leuke dag hebben gehad 🙂 Corpus is overigens ook heel tof, ben er een jaar of vier geleden eens geweest. Wel van tevoren kaartjes reserveren! 😉
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Diary: week 6 – Behaalde bachelor, modifasten voorbij & feesten!

 • Reageer Sas 9 februari 2014 op 11:16

  Fijn dat het zo gezellig was. Ik wil er zeker nog eens naar toe, ben er echt al járen niet meer geweest.
  Sas heeft onlangs geplaatst..Week #6/2014

 • Reageer Jenny 9 februari 2014 op 12:22

  Leuke foto’s, gezellig de Efteling, Body Worlds heb ik twee keer bezocht en is van een heel ander kaliber haha. Wel bijzonder en intrigerend.
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Leuke www tips!

 • Reageer annouska 9 februari 2014 op 12:39

  Wat een heerlijke dag ondanks het weer. Stiekem wel jammer dat hij niet op zijn knietjes ging, maar je hebt wel een prachtige bedel gekregen en dat is ook heel veel waard :D.
  annouska heeft onlangs geplaatst..The Happy Challenge #3: Something has to change

 • Reageer Miranda 9 februari 2014 op 14:08

  Wat ziet het er toch leuk uit, als de jongste iets ouder is wil ik er graag met de kinderen heen.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Kinderkleding party & mijn aankopen.

 • Reageer Jess 9 februari 2014 op 14:59

  Wat een fijne foto’s. De Efteling is altijd leuk om een bezoekje te brengen. En superlief dat je een bedeltje hebt gekregen.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Some old pics

 • Reageer Simone 9 februari 2014 op 19:44

  Ik woon redelijk vlakbij de Efteling, maar ik kom er maar heel erg zelden. Jammer, want ik vind het zo’n leuk pretpark! Zo te zien hebben jullie het ondanks het weer leuk gehad. Dat is het belangrijkste! 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Huishoudtip!

 • Reageer Jennn 9 februari 2014 op 20:08

  Mooie bedel, fijn dat jullie zo’n leuke dag gehad hebben!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..De Happychallenge, wat wil je veranderen?

 • Reageer Tamarah 9 februari 2014 op 21:32

  Wat leuk dat jullie zo’n gezellige dag hebben gehad!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Picture Diary – Februari 2014 #1

 • Reageer Sylvia van Iperen 10 februari 2014 op 09:10

  Aaah, die bedel! Wat super lief dat hij daar aan gedacht had! En dat terwijl je armband al even niet aangevuld was! Fijn dat jullie zo’n gezellige dag hebben gehad, laat er zo nog maar veel meer komen! Ps: ik hou van je foto’s
  Sylvia van Iperen heeft onlangs geplaatst..Vertrouwen?

 • Reageer Eline 10 februari 2014 op 11:27

  het is daar echt zo leuk he!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Laura-Lisa – Februari 2014

 • Reageer Wanda 10 februari 2014 op 20:24

  Leuk dat jullie er bewust een dagje uit van hebben gemaakt!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Ik 40? No way!

 • Reageer Tamara 11 februari 2014 op 12:48

  Gefeliciteerd!! Heerlijk zo’n dagje samen! En fijn dat weer toch goed meedeed.

  De efteling blijft favoriet. Hopelijk gaan wij deze zomer een dagje
  Tamara heeft onlangs geplaatst..Vandaag..

 • Reageer Ann 12 februari 2014 op 11:03

  Zo te lezen hebben jullie toch ondanks het weertje een fijn dagje gehad samen in de Efteling. Leuke verassing van je vriend <3
  Ann heeft onlangs geplaatst..Simpel maar zo lekker pancakes!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge