Creative

Kleuren als ontspanning

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met NuKleuren.nl

Soms heb je van die dagen dat je gewoon niks te doen hebt en ook eigenlijk niks wilt doen. Gewoon lekker relaxen met een filmpje of een boek. Of, in mijn geval, een puzzel maken (zo één op papier of één met 1000 stukjes), een feestmuts voor de kinderen op mijn werk voorbereiden of lekker kleuren. Gewoon verstand op nul en aan de slag. Wie bij mij in mijn bureaulaatjes kijkt, zal sowieso twee kleurboeken vinden en een heleboel potloden en stiften. En dan heb ik het niet over het kleurboek voor volwassenen (hier ben ik overigens heel nieuwsgierig naar), maar gewoon twee kinderkleurboeken, gekocht bij een speelgoedwinkel. Eén met prinsessen en één met feeën. Ja, ergens diep van binnen ben ik misschien meer meisje-meisje dan dat ik dacht.

Ik struin graag het Internet af opzoek naar leuke kleurplaten en gelukkig biedt het wereld wijde web een hoop verzamelsites op dit gebied, zoals bijvoorbeeld NuKleuren.nl. Er is voor ieder wat wils: voor jongens, meisjes, de hele kleintjes en de wat ouderen. Je kan de thema’s niet gek genoeg verzinnen of er zijn wel een aantal kleurplaten bij te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Valentijnsdag? Je kan een kaartje kopen, maar je kan ook zelf een kaartje maken met een leuke tekening erop. Maakt het toch weer een stukje persoonlijker en daarbij ook nog eens heel uniek.

Zelf ben ik momenteel ook wel een fan van de Mandala kleurplaten. Je hebt ze met figuren als Dora en Bob de Bouwer. Erg leuk voor de kinderen op mijn werk, maar deze laat ik voor mezelf maar links liggen. Sommige mandala figuren doen me heel erg denken aan Spirograph Studio, waar ik vroeger als kind uren mee bezig was. Ik maakte figuren met zoveel mogelijk elementen er in, zodat ik met inkleuren heel veel verschillende kleuren vakjes kon maken. Ja, kleuren vind ik fijn. Ik vergeet de tijd even en ontspan. Heerlijk!

kleuren

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

17 Reacties

 • Reageer Rosebird 7 februari 2014 op 08:36

  Há, wat grappig! Ik kan mij inderdaad voorstellen dat kleuren heel rustgevend kan werken! Maar ik zou dan toch eerder voor een mandala kiezen, dan voor een kleurplaat van een prinses :).
  Rosebird heeft onlangs geplaatst..Happychallenge 3 ~ Visionboard

 • Reageer Jennn 7 februari 2014 op 08:44

  Leuk! Dat heb ik lang niet gedaan, kleuren, maar ik vondhet ook altijd erg leuk!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Een beetje ziekjes

 • Reageer Daniëlle 7 februari 2014 op 09:32

  Die mandala kleurplaten zijn echt mooi zeg! Ook handig als ik eens geen zin heb om eerst zelf die hele mandala te tekenen, maar gewoon lekker wil kleuren 🙂
  Daniëlle heeft onlangs geplaatst..Liebster award!

 • Reageer Simone 7 februari 2014 op 10:14

  Dat is een goed idee. Misschien moet ik ook maar eens wat mandala’s printen en even rustig er voor gaan zitten. Dat laatste is voor mij wel een uitdaging.
  Simone heeft onlangs geplaatst..Even een babbeltje

 • Reageer Joyce 7 februari 2014 op 10:41

  Heerlijk hé! Ik heb twee kleurboeken van mandela’s en het werkt zo ontspannend op mij
  Joyce heeft onlangs geplaatst..Van feestende tiener naar mama

 • Reageer Jess 7 februari 2014 op 10:49

  Die kleurplaat op de foto ziet er prachtig uit. Ik heb al eens een tekenboek voor Sam gehaald en stiften maar jammer genoeg vindt hij het niet zo leuk. Helaas want het lijkt me leuk om met hem te kleuren.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Liebster blog award

 • Reageer jenny 7 februari 2014 op 10:59

  Ik blogde van de week nog over HET kleurboek voor volwassenen haha. Jouw oplossingen zijn in ieder geval goedkoper! En mandala’s zijn een goeie tip!
  jenny heeft onlangs geplaatst..The Bamboos

 • Reageer annouska 7 februari 2014 op 11:07

  Wat leuk dat je zoiets kan doen. Het is niks voor mij want ik kan niet zo geconcentreerd tekenen, behalve toen ik nog op de BSO werkte haha.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Irritations about school

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 7 februari 2014 op 16:12

  Ik geloof niet dat kleuren echt mijn ding is. Hoewel ik vroeger wel erg goed kon tekenen en het ook erg leuk vond.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..De happy challenge | Nu even niet

 • Reageer Manon 7 februari 2014 op 17:01

  soms kleur ik ook nog als ik stress heb ofzo, is idd ontspannend

 • Reageer Eline 7 februari 2014 op 20:31

  ik doet dat ook nog graag!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Boy or girl?

 • Reageer Saar 7 februari 2014 op 22:01

  Ik kleur wel mee met oppaskindjes en dan is het toch wel weer heel leuk!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Heer & Meester

 • Reageer Eline 8 februari 2014 op 16:19

  Wat interessant om te lezen!

 • Reageer Marjolein 8 februari 2014 op 20:58

  Laatste zag ik inderdaad dat kleur-boek voor volwassenen voorbij komen en dat lijkt me echt wel wat! Volgens mij is het heel ontspannend om te doen. Vroeger als kind was ik in ieder geval continu aan het kleuren, en ik denk dat het nog steeds een heerlijke bezigheid is. Toch maar is kijken naar dat kleurboek 😉
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Travel flashback:

 • Reageer Sylvia 8 februari 2014 op 23:05

  Oew, dat is eigenlijk wel een heel goed idee. Ik kan de laatste maanden maar weinig rust vinden om een boek te lezen, etc. Dat tekenen zou best eens kunnen helpen om die rust een beetje terug te vinden.
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Ask me anything: de antwoorden

 • Reageer Sas 9 februari 2014 op 11:06

  Leuk dat je ook een samenwerking met ze hebt.
  Ik wil het volwassen-kleurboek nog aanschaffen en meer gaan kleuren. Lekker ontspannen.
  Sas heeft onlangs geplaatst..Week #6/2014

 • Reageer Sylvia van Iperen 10 februari 2014 op 09:03

  Haha! Die kleurplaten laat ik mijn klasje ook altijd doen om even ‘rustig’ te worden! Lekker even ‘rommelen’ op z’n Sylvia’s gezegd!
  Sylvia van Iperen heeft onlangs geplaatst..Vertrouwen?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge