Tech

Printic App + Winactie

Vorige week kreeg ik een mailtje van een bedrijf vanuit Parijs. Daar in stond de vraag of ik misschien interesse had om hun app uit te proberen. Toen ik zag om welke app het ging, was ik gelijk enthousiast: ik had al zoveel over deze app gezien en gelezen en ik vond het een ontzettend leuk concept. Het ging namelijk om de app Printic.

Printic is een app die zowel verkrijgbaar is voor op Android en iPhone. Met deze app kan je op een makkelijke en snelle manier afdrukken bestellen van de foto’s op je telefoon. Niet alleen voor jezelf, maar via de app kan je ook het adres van iemand anders opgegeven en zullen zij verrast worden met een envelopje van Printic. Hartstikke leuk bijvoorbeeld om te doen na dat leuke dagje uit met vriendinnen. Je hebt verschillende foto’s gemaakt met je telefoon, met de app bewerk je ze en voeg je eventueel een stukje tekst toe en vervolgens stuur je ze naar die vriendinnen. Een herinnering om nooit te vergeten.

Na het ontvangen van een couponcode voor acht gratis prints, ging ik aan de slag met de app en het was echt reuze eenvoudig. Je kan foto’s gebruiken vanaf je mobiel, maar ook via Instagram, Facebook, Dropbox en Flickr. Je selecteert de foto’s die je wilt gebruiken en je gaat door naar de volgende stap. Daar kan je de foto’s één voor één bewerken. Je kunt ze schuiven, zodat ze gecropt worden op de plek die jij wilt. Je kunt tekst toevoegen, verschillende lettertypes en kleuren kiezen en de foto’s zo nodig nog draaien. Als de foto’s helemaal naar wens zijn, ga je weer door naar de volgende stap: het toevoegen van ontvangers. Je vult je eigen gegevens in of de gegevens van iemand anders en je kunt eventueel ook nog een berichtje toevoegen. Vervolgens krijg je een overzicht van je bestelling en kun je doorgaan naar de betaling. Je hebt de stappen zo doorlopen, kind kan de was doen.

printicprintic

Op woensdag deed ik mijn bestelling en op donderdag kreeg ik een mailtje dat de afdrukken verzonden waren. Afgelopen zaterdag kwam ik thuis en toen lag de envelop van Printic al op de deurmat. Na drie dagen had ik ze dus al binnen en dat vind ik best wel snel. Uit de standaard witte envelop komt een schattig, knal oranje envelopje met de naam ‘Printic’ er op gestempeld. De envelop zit dicht geplakt met een klein rond stickertje met de ‘P’ er op. In die envelop vond ik mijn acht afdrukken.

printicprinticprintic

De kwaliteit van de foto’s is mooi, maar dit is uiteraard wel afhankelijk van de kwaliteit waarin je ze hebt verstuurd. Een foto van hele lage kwaliteit zal er niet vanzelf beter op worden. De kleuren zijn mooi en helder en gelijk aan hoe ik ze op het schermpje van mijn mobiel heb gezien. De foto’s zijn vormgegeven als een Polaroid foto, maar zijn gewoon gedrukt op fotopapier. Het zijn dus geen echte Polaroid foto’s.

De foto’s zijn 3 x 4 inch (7,62 x 10,16 cm) en zijn leuk te gebruiken voor een DIY-projectje. Ik zag op Pinterest al een heleboel leuke ideeën voorbij komen. Maak bijvoorbeeld een Eiffeltoren op je muur van foto’s die je tijdens een uitje in Parijs hebt gemaakt. Ikzelf ga de foto’s denk ik gebruiken om mijn agenda op te fleuren.

Het afdrukken en bezorgen gaat dus razend snel en de kwaliteit is super. De eerste afdruk in een bestelling kost €1.59 en elke afdruk daarna €0.39. Voor de acht prints die ik ontving, zou je normaal €4.32 betalen. Er komen geen verzendkosten bij. Je kunt er ook voor kiezen om een credit pakket te kopen, waarmee je voordeel kan oplopen tot 33%. Als je credits hebt, betaal je één credit per afdruk.

Win Win Win!!!

Lijkt het jou ook heel erg leuk om een keer foto’s af te drukken via Printic? Dan heb ik nu een hele leuke verassing voor jullie: ik mag namelijk één van jullie blij maken met acht gratis Printic prints! Via de widget hieronder kun je mee doen aan deze winactie en kan je zien wat je moet doen om kans. Het achterlaten van een reactie en het liken van de Printic Facebookpagina zijn verplicht, de andere optie geven je een extra win kans. Je kunt meedoen tot en met zondag 23 februari.

a Rafflecopter giveaway

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

17 Reacties

 • Reageer Sylvia van Iperen 10 februari 2014 op 08:57

  Oeeh oeh oeh, echt super leuk!
  Lekker foto’s printen voor m’n agenda!

  Zoals je van de week stuurde, het is inderdaad iets voor mij:P
  En goed bezig dat je zelfs uit Parijs aanvragen krijgt!
  You go girl!
  Sylvia van Iperen heeft onlangs geplaatst..Vertrouwen?

 • Reageer Jess 10 februari 2014 op 09:47

  Wat een leuk idee! Had er nog nooit van gehoord maar het is wel echt een uitvinding. Ik ben heel laks met foto’s afdrukken en op deze manier gaat dat wel heel makkelijk.
  Jess heeft onlangs geplaatst..And the winner is…

 • Reageer Jenny 10 februari 2014 op 10:39

  Super leuk! Altijd al willen proberen dus ik doe mee!
  Jenny heeft onlangs geplaatst..Leuke www tips!

 • Reageer Eline 10 februari 2014 op 11:13

  oh dat is super leuk!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Laura-Lisa – Februari 2014

 • Reageer Sylvia 10 februari 2014 op 11:42

  Oeww, leuk! Ik doe mee 🙂
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Happy Challenge: wat wil je veranderen?

 • Reageer Tamarah 10 februari 2014 op 18:11

  Heel erg leuk zeg! Ik doe mee! Ik ben dol op foto’s afdrukken en heb dit nog nooit gedaan ben erg benieuwd! Jouw foto’s zijn erg mooi geworden!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Picture Diary – Februari 2014 #1

 • Reageer Marjolein 10 februari 2014 op 19:37

  Wat gaaf zeg. Lijkt me echt gaaf, dus ik doe mee!
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Hieperdepiep Zoë 6 jaar!

 • Reageer Fabienne 10 februari 2014 op 21:01

  Heel leuk concept!
  Fabienne heeft onlangs geplaatst..Jolly Jewels actie bij PolishAholic

 • Reageer Marloes 10 februari 2014 op 22:27

  Wauw supercool! Dat wil ik ook! x
  Marloes heeft onlangs geplaatst..Nieuwe visitekaartjes voor Londen!

 • Reageer Jennn 10 februari 2014 op 23:25

  Leuk, ik doe mee!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Wishlist: Esprit sportkleding

 • Reageer Sas 11 februari 2014 op 12:46

  Ze zijn leuk he!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Nog een paar dingen die ik kwijt wil:

 • Reageer Olga 11 februari 2014 op 19:36

  Ik weet niet of het me allemaal is gelukt via die app/widget, maar ik heb mijn best gedaan. Ik hoop natuurlijk te winnen, omdat ik de kale muren in mijn huis nodig van mooie prints moet voorzien. Je merkte het al eens op in een blog: je huis is wat kaal, dus ik denk dat jij de uitgesproken persoon bent om dat tot de verleden tijd te laten behoren 😉
  Olga heeft onlangs geplaatst..Pictures: Plog #02

 • Reageer Anita H. 13 februari 2014 op 04:35

  Ik doe graag mee!

 • Reageer vodi 14 februari 2014 op 08:55

  leuke actie
  ben benieuwd

 • Reageer Veronica 16 februari 2014 op 09:07

  Wat grappig! Al vind ik het wel wat prijzig voor een paar fotootjes. Ik denk dan al snel: dat kan ik ook maken en laten drukken bij pixum. Dan moet je het alleen nog zelf uitsnijden en het kost wat meer werk hihi. Maar voor deze winactie wil ik het best wel een keer proberen, misschien dat ik ze dan toch leuk genoeg vind om zelf te bestellen!
  Veronica heeft onlangs geplaatst..Creatieve kleertjes!

 • Reageer Marlissa 16 februari 2014 op 23:24

  Wat leuk, Ik heb ook al veel positieve verhalen gehoord over Printic. Ik doe hier graag aan mee!

 • Reageer Saar 21 februari 2014 op 13:55

  Leuk! Ik doe mee!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Liebster Blog Award #2

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge