Challenges + Tags

The Fairytale TAG

Ik vond het wel weer eens tijd voor een leuke TAG en aangezien ik de laatste dagen helemaal in to de liedjes van Disney’s Frozen ben, besloot ik “The Fairytale TAG” voor jullie in te vullen. De TAG is heel lang geworden, maar ik vond hem leuk om in te vullen en ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om te lezen.

Fairytale TAG

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?

Ja, zolang het niet regent tenminste. Alhoewel: na een warme zomerdag is buiten zijn tijdens een flinke stortbui eigenlijk ook best wel lekker. Ik heb dat wel eens met een vriendin gedaan toen we aan het klussen waren in het buurthuis. Het was die dag lekker warm geweest en ‘s avonds kwam er zo’n zomerse regenbui. We daagden elkaar uit om buiten, door de stortregen, een rondje om het gebouw heen te rennen en dat deden we dus ook. En dat was heerlijk!

De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?

Ik weet het niet. Ik denk dat ik mensen heel snel door zal hebben, maar aan de andere kant heb ik niks om dat op te baseren. Het is me nog niet echt overkomen dat ik goed voor de gek ben gehouden.

De Zeven Raven: Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen?

Ik heb één zusje en zij is drie jaar jonger dan mij. Toen ik nog thuis woonde, waren wij echt water en vuur. Het ene moment hadden we grote lol samen en het andere moment vlogen we elkaar letterlijk in de haren. Ruzies die vaak gingen over het uitruimen en inruimen van de vaatwasser, het ongevraagd lenen van mijn kleren of gewoon over helemaal niks bijzonders.

Nu ik op mezelf woon, is de relatie tussen ons een stuk beter. We zitten niet meer op elkaars lip en als we elkaar zien, is dat omdat we daar beide voor gekozen hebben en niet omdat we in hetzelfde huis wonen en meerdere ruimtes in het huis met elkaar moeten delen. En mochten we ons toch irriteren aan elkaar, dan gaan we lekker allebei weer naar huis.

Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht?

Doordeweeks, als ik moet werken, heb ik een afspraak met mezelf qua bedtijd. Als ik vroeg op mijn werk moet beginnen (7.00 / 7.30 uur), dan ga ik om 10 uur naar bed en als ik laat moet beginnen (8.45 uur), dan ga ik om 11 uur uiterlijk naar bed. Dat betekent niet dat ik om dat tijdstip ook gelijk slaap, maar ik lig dan in ieder geval in bed. Ik probeer in ieder geval 7 uur slaap te krijgen. Als ik niet hoef te werken, of in het weekend, wisselt het heel erg hoeveel uur ik slaap. Het is net wanneer ik moe ben en/of wanneer ik wakker word en me uitgeslapen genoeg voel.

Fairytale TAG

Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?

Respect hebben voor andere en andere met respect behandelen. Behandel mensen zoals je zelf behandelt zou willen worden. Als je eerste indruk van iemand niet goed is, laat je daar dan niet door leiden. Dat dikke meisje of die jongen met die grote oren kan misschien wel hartstikke aardig zijn, dus ga niet stom tegen iemand doen, omdat ze op het eerste gezicht niet binnen jouw ideale plaatje vallen. Geef mensen een kans. Als jij met een pukkel op je neus rond loopt, wil je toch ook niet gelijk als een stuk stront behandeld worden?

De Kikkerkoning: Wat vind je walgelijk?

Hoe sommige mensen met dieren om gaan. Ik kan echt woedend worden als ik weer een verhaal lees, hoor of zie over een mishandeld dier. Maakt niet uit of het een hond, kat, paard of eend is: een dier behandel je op een normale manier. Ik vergeet nooit meer dat ik als kind zijnde een man op de dijk zag lopen met zijn herders hond. Blijkbaar luisterde die hond niet goed genoeg naar de baas zijn zin en vond hij dat genoeg reden om zijn hond een rot schop te verkopen. Ik werd me een partij kwaad en ik heb naar die man staan schreeuwen of hij wel goed bij zijn hoofd was. Achteraf gezien moet ik blij zijn dat die man mij vervolgens geen schop kwam verkopen, maar nog steeds kan ik me heel kwaad maken over zulke dingen.

Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis?

Ik houd van planten in mijn huis, alleen ben ik niet een mega ster met het in leven houden van die planten. Gelukkig heb ik wel één of twee groene vingers, dus er zijn wat exemplaren die het overleven bij mij. Planten die momenteel in huis staan (en het goed doen), zijn: een drakenboom, twee flamingoplanten en meerdere graslelies.

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?

Ja, wij hebben twee katten die hier al meerdere keren op ItsWendy.nl voorbij zijn gekomen. Ze heten Charlie en O’Malley, zijn “je-weet-wel” katers en zijn rood met wit. Ze vallen onder het ras Europese Korthaar, oftewel: het zijn typische huis, tuin en keuken katten. In oktober 2011 zijn ze geboren en sinds december van dat jaar wonen ze bij ons. Leuk detail: hun moeder, oma, oudtante en jongere broertje wonen bij mijn ouders.

Fairytale TAG

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi?

Ik zal denk ik nooit gaan zeggen dat ik mezelf als mooi beschouw, maar ik vind mezelf ook niet lelijk. Er zijn dingen aan mijn lichaam waar ik minder tevreden over ben, maar alles bij elkaar zou ik mezelf wel een voldoende geven. En heel soms, als mijn haar precies doet wat ik wil, mijn make-up goed gelukt is, ik een leuke outfit aan heb en ik net met een gunstige pose voor de spiegel sta, dan zou ik bijna zeggen dat ik mooi ben. Bijna.

Blauwbaard: Noem een zwakte in je karakter.

Ik ben soms heel erg koppig. Niet in de manier van dat ik bijvoorbeeld mijn zin wil doordrijven, maar als ik boos ben op iemand of zelfs ruzie heb, dan zal ik hoogst waarschijnlijk niet de eerste zijn die het contact weer opzoek. Zeker niet als ik van mening ben dat de ander fout zit en hij of zij maar naar mij toe moet komen. En dat kan ik lang volhouden. En soms, als het heel erg is, dan gooi ik diegene zonder pardon uit mijn Facebook vrienden en blokkeer ik ze op Whatsapp. Koppig met dus ook nog een vleugje kinderachtigheid.

Pinokkio: Wat is je grootste wens?

Een gelukkig leven hebben in een fijn huis, met een lieve man, moeder zijnde en met de zekerheid van een vast contract qua werk. En natuurlijk heb ik ook wat materialistische wensen, maar dat is niet het allerbelangrijkste. Ik kan alle spullen ter wereld hebben, maar zonder de rest zou ik toch niet gelukkig zijn.

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel?

Ja en nee. Ik probeer me open te stellen voor mensen die ik niet ken. Als ik bijvoorbeeld in de kroeg word aangesproken door iemand die ik niet ken, zal ik daar niet voor weglopen. Ik klets gezellig terug en drink samen een drankje, maar ergens blijf ik altijd een beetje argwanend. “Wat moet hij/zij van me? Ik hij/zij door iemand gestuurd die mij niet mag om me straks voor lul te zetten? Gaat hij straks lopen beweren dat ik (makkelijk) vreemd ga?” Die laatste twee zijn me ook echt een keer overkomen en daarom zal ik dus niet zomaar iemand voor 100% vertrouwen.

Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd?

Als je me dit een jaar of twee/drie geleden had gevraagd, dan had ik me qua mentale leeftijd jonger genoemd dan dat ik was, maar nu denk ik dat mijn mentale leeftijd en echte leeftijd niet meer van elkaar schelen. Af en toe lekker feesten in de kroeg is leuk, maar het hoeft van mij niet perse meer. Ik mis het niet als ik niet ga. Ik wil verder settelen. Huisje helemaal af, trouwen en een kindje. En ik denk wel dat dat past bij mijn leeftijd van 26 jaar.

De Sterrendaalders: Wat is je meest waardevolle bezit?

Op het gebied van spullen zou ik zeggen alle foto’s en ander beeldmateriaal wat ik heb van mezelf, mijn familie, vrienden en van Kevin en mij samen. Ik ben eens een deel van mijn foto’s kwijt geraakt, omdat mijn laptop was gestolen. Natuurlijk was het niet leuk dat mijn laptop kwijt was, maar ik vond het duizend maal erger dat ik geen back-up had van de foto’s op die laptop. Op immaterieel gebied zou ik zeggen dat mijn gezondheid mijn waardevolste bezit is. Ik heb geen ziekte en ben niet beperkt door een handicap en daar ben ik heel blij mee. Ik heb een goede weerstand en ben niet snel ziek. Nadeel is wel dat als ik ziek ben, ik meteen ook goed ziek ben. Maar als dat alles is, dan mag ik absoluut niet klagen.

Fairytale TAG

Golden Mary & Pitch Mary: Ben je meer een lui persoon of werk je juist hard?

Fiftyfifty. Thuis kan ik soms een heel lui persoon zijn. Dan wil ik bijvoorbeeld lekker in de ochtend aan het huishouden gaan om dan de middag voor mezelf te hebben, maar uiteindelijk eindig ik tot een uur of drie ‘s middags hangend op de bank of achter de laptop en doe ik dus eigenlijk helemaal niks. Maar als het gaat om (vrijwilligers)werk, dan vind ik mezelf best een harde werker.

De Stuk gedanste Schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan?

Ja, ik houd wel van een feestje. Zeker met de juiste sfeer, muziek en/of mensen. Hollandse feestje of Après-ski feestjes zijn helemaal niks voor mij en die zal ik dan ook niet zo snel opzoeken. Tenzij ik van te voren weet dat ik in gezelschap van gezellige mensen zal zijn. Dan wil ik wel eens overwegen om mijn muziekvoorkeur opzij te zetten.

De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding?

Nee, zolang ik me er goed in voel en ik het betaalbaar vind, is het prima. Je zal bij mij dus geen dure merk kleding in de kast vinden. Ik doe soms jaren met een trui of spijkerbroek, maar ik kan kleding ook heel makkelijk weggooien als mijn kledingkast bijvoorbeeld uitpuilt. En uitgebreid shoppen doe ik ook niet zo heel erg vaak. Ik denk dat ik twee keer per jaar echt ga shoppen en met een aantal tassen met kleding thuis kom. Daar om heen koop ik heel soms eens wat, maar eigenlijk ook niet heel vaak. Als dat één keer per maand gebeurt, is het al veel.

Het Knappe Snijdertje: Vind je jezelf dapper/moedig?

Een achtbaan kan mij niet gek genoeg of ik stap er in, maar een instantie bellen vind ik echt doodeng. Bijvoorbeeld toen ik een rijschool moest bellen om een afspraak te maken voor een eerste rijles. Ik heb dat dagen uitgesteld, omdat ik dat gewoon niet durf. Of toen ik mijn telefoonprovider moest bellen, omdat er iets niet klopte met mijn net afgesloten abonnement. Ik zit dan altijd met mijn hart in mijn keel. Maar een super snelle achtbaan die recht naar beneden gaat of zich bovenop een hoge toren bevindt: ik vind het geweldig!

De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig?

Ik denk dat ik op zich wel gevoelig ben. Ik kan best snel gaan huilen om dingen. Een zielige scene in een film, serie of soap, maar ook bij tekenfilms houd ik het niet droog. Het moment dat Simbas vader (Leeuwenkoning) overlijdt, kan mij nog steeds doen huilen. Als andere mensen huilen, dan ga ik heel snel mee huilen. Ook kan ik me soms heel erg onzeker voelen. Dan wil ik weten wat ze van mij vinden en hoe ze over mij denken. En als er ergens een vervelende sfeer hangt, dan kan ik daar ook erg slecht tegen en ga ik het liefste weer lekker naar huis.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

10 Reacties

 • Reageer Patricia 16 maart 2014 op 18:38

  Superleuke tag!! leuke foto’s ook van de efteling

 • Reageer Jennn 17 maart 2014 op 10:21

  Leuk om te lezen, en wat ontzettend herkenbaar wat je schrijft over je zusje, dat had mijn tekst kunnen zijn 🙂
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Day Zero Project wordt bucketlist

  • Reageer joyce 17 maart 2014 op 17:53

   Zusjes zijn ook eeg vervelend

   • Reageer Wendy 17 maart 2014 op 19:43

    Maar zussen zullen vast ook af en toe erg vervelend zijn. Of niet zusje? 😉

 • Reageer Judith 17 maart 2014 op 11:46

  Leuk om te lezen!! XO

  POLAROID GIVEAWAY!

 • Reageer robin 17 maart 2014 op 21:47

  ik vind dit zo’n leuke tag! je hebt hem leuk ingevuld.

 • Reageer Eline 18 maart 2014 op 11:56

  haha, leuke tag!
  Eline heeft onlangs geplaatst..Fashionatta op locatie II – maart 2014

 • Reageer Esmée 18 maart 2014 op 16:05

  Leuk om te lezen, je hebt er mooie foto’s bij gedaan! x
  Esmée heeft onlangs geplaatst..Puravita Hand Cream

 • Reageer Sylvia van Iperen 18 maart 2014 op 17:57

  Heel erg leuk! Ik had er nog nooit van gehoord eigenlijk, maar het was een feest om het te lezen. Vooral erg leuk dat je zo eerlijk bent over sommige dingen, je laat echt zien wie je bent en waar voor je staan. Een sprookje op zich 😉
  Sylvia van Iperen heeft onlangs geplaatst..31 Inspiring questions challenge (deel 2)

 • Reageer Sas 19 maart 2014 op 19:19

  Leuk dat je hem ook hebt ingevuld. Fijne antwoorden
  Sas heeft onlangs geplaatst..Boeken uit mijn boekenkast die ik binnenkort wil gaan lezen

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge