sfeervideo
Travel + Trips

Vakantie Sfeervideo

Kennen jullie ze ook? Zo’n  korte sfeervideo die mensen soms maken van hun vakantie. Ik vind het altijd heerlijk om zulke filmpjes te bekijken. In een korte tijd krijg je een indruk van iemand zijn vakantie en tegelijkertijd doe je misschien wel inspiratie op voor een eigen (toekomstige) vakantie. Het leek me zelf ook leuk om een keer zo’n filmpje te maken, dus besloot ik aan de slag te gaan met de videobeelden van onze laatste zomervakantie.

En videobeelden genoeg. Te veel eigenlijk, want ik zag door de bomen het bos niet meer. Gelukkig had ik eerder al eens alles uitgezocht en onderverdeeld in mapjes. Dat scheelde weer een hoop werk. Dan nog is het een hele uitdaging om van meer dan een uur aan beeldmateriaal een filmpje te maken wat ik maximaal vijf minuten wilde laten duren.

Maar het is gelukt. Tenminste, er is een filmpje uit gekomen. En als je even in je achterhoofd houdt dat we tijdens het filmen absoluut geen rekening hebben gehouden met het feit dat we zo’n filmpje wilde maken, dan is het best een aardig filmpje geworden. En uiteindelijk is hij nog geen vier minuten lang.

Vergeet het filmpje vooral niet op HD-kwaliteit te zetten!

Vinden jullie het leuk om zulke filmpjes te bekijken? En wat vinden jullie van mijn filmpje? Tips voor de volgende keer zijn natuurlijk ook van harte welkom. De volgende keer dat we op vakantie gaan, wil ik wat bewuster gaan filmen en rekening houden met wat ik uiteindelijk met het beeldmateriaal wil gaan doen.

Voor degene die me nog niet zo lang volgen en meer van mijn vakantie willen zien, zou ik zeggen: lees even hier en bekijk dit artikel even. En voor de mensen die graag willen weten waar ik dan precies zat: in het zuiden van Frankrijk in de Camargue en bij het dorpje Aigues-Mortes.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Annika 26 maart 2014 op 09:20

  Leuk gedaan! En dat muziekje erbij past goed! Ik hou wel van dit soort filmpjes.
  Annika heeft onlangs geplaatst..Slow Travel

 • Reageer Jennn 26 maart 2014 op 09:39

  Leuk filmpje!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..De 100 things challenge

 • Reageer Manon 26 maart 2014 op 09:47

  Wat een leuk filmpje, altijd leuk om naar terug te kijken!

 • Reageer Fabiënne 26 maart 2014 op 10:19

  Leuk om te zien. Ziet eruit als een mooie vakantiebestemming!
  Fabiënne heeft onlangs geplaatst..Mineralogie Minerale Foundation

 • Reageer Jenny 26 maart 2014 op 14:24

  Leuk gedaan, ik ben ook zo geinspireerd geraakt van dit soort filmpjes en ik wil dan ook een videocamera gaan aanschaffen!

 • Reageer Bouchra 26 maart 2014 op 15:43

  Leuk filmpje en mooie beelden! Ik heb nu helemaal zin in de vakantie haha 😀
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..New in – Pia Rossini lederen handschoenen

 • Reageer Wanda 26 maart 2014 op 20:31

  Leuk om te zien hoor! En ja, Frankrijk is zeker 1 van onze favoriete bestemmingen!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Recept | Chinese kool met ui en knoflook

 • Reageer Jess 27 maart 2014 op 08:53

  Leuk filmpje geworden! Volgens mij wat het een heerlijke vakantie. Frankrijk is altijd een fijne bestemming. Wij bedenken ook altijd pas achteraf van: goh, misschien hadden we daar een filmpje van moeten maken haha.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Sam 19 maanden

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge