Challenges + Tags

Another Blogging TAG

Ik vond dat het wel weer tijd was voor een TAG en toen kwam ik bij Lonneke de Another Blogging TAG tegen. Die vond ik wel leuk om te doen en zo gezegd, zo gedaan. Hieronder mijn antwoorden op de vragen en jullie zijn natuurlijk vrij om hem over te nemen.

Another Blogging TAG

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Wat ik zeker zo wil houden is dat mijn blog echt een blog van mezelf is. Ik schrijf over de dingen die ik leuk vind en die mij bezig houden en de onderwerpen variëren alle kanten uit. Ik denk dat er dus voor iedereen wel wat te lezen valt. Wat ik zou willen verbeteren aan mijn blog, is mijn lay-out en mijn spelling/grammatica. De lay-out zou ik graag net naar een volgens level willen tillen, net iets strakker en professioneler. Ik knutsel mijn lay-outs nu in elkaar met Artisteer, maar daardoor zit ik wel vast aan de mogelijkheden van het programma. Ik heb gewoon niet de kennis om zelf iets in elkaar te zetten en niet de tijd om mezelf dat aan te leren. En ja, spelling/grammatica… ik ben gewoon nooit erg goed in zulke dingen geweest. *schaam*

Doe je alles voor je blog alleen?

Ja, ik doe alles alleen. Het schrijven, het maken van mijn lay-out en het maken van de foto’s. Soms lijkt het me handig om het samen te doen, bijvoorbeeld op de momenten dat ik geen inspiratie heb. Maar aan de andere kant zou het dan niet meer ItsWendy.nl zijn, maar ItsWendyEnIemandAnders.nl

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Oei, dat vind ik nou echt geen leuke vraag. Ik geef mezelf, volgens andere, altijd een veel te laag cijfer. Ik vind sowieso dat mijn blog een voldoende verdiend, dus de 1 tot en met 5 kunnen we meteen skippen. En dan denk ik dat ik voor een 7 ga. Misschien een 7,5.

Verdien je geld met bloggen?

Soms een beetje. Ik review wel eens iets of ik schrijf een advertorial en daar verdien ik dan geld mee, maar ik kan er absoluut niet van leven. Het is een leuk klein extraatje waar we dan weer twee weken boodschappen van kunnen doen.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?

Een nadeel vind ik dat je niet kan zien wie er allemaal op je blog komen. Je weet het van degene die reageren en van diegene die er gewoon open met je over zijn, maar ik weet gewoon zeker dat er ook mensen zijn die meelezen, die ik persoonlijk ken en die gewoon net doen of ze het bestaan er niet van weten. En ik heb niets te verbergen hoor, daar gaat het niet om. Maar dan hoef je er toch ook niet een geheim van te maken dat je er van weet?

Een ander nadeel vind ik dat mensen je heel makkelijk via online media kunnen beledigen, belachelijk maken of bedreigen, zoals ik een tijd geleden heb meegemaakt. Gewoon een andere naam opgegeven en je kan lekker anoniem van alles op het Internet gooien.

Another Blogging TAG

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Een leuke lay-out doet voor mij al een hele hoop. Dat is eigenlijk het eerste waar ik naar kijk. En het hoeft niet perse zo clean, wit en strak te zijn als die van mij misschien in sommige hun ogen is, maar het moet wel overzichtelijk zijn. Dat wilt trouwens niet zeggen dat ik dan helemaal niet naar de inhoud kijk. Daar gaat het immers om bij een blog. Ook vind ik het belangrijk dat er foto’s gebruikt worden in een artikel en dat de stukken niet extreem lang zijn.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Nee, althans niet in real life zoals bij deze vraag bedoeld wordt. Het lijkt me best leuk om bloggers in het echt te ontmoeten. Bij een meeting of een persevent of iets dergelijks. Maar helaas krijg ik geen uitnodigingen voor persevents, dus aan die kant houdt het al snel op. Wie weet, ooit.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik blog persoonlijk en ik lees ook het liefst een persoonlijke blog, maar ik weet ook dat je voorzichtig moet zijn met wat je online zet. Vroeger was ik snel geneigd om ruzies en frustraties ook op mijn blog te delen, omdat mijn blog voelde als mijn dagboek. Maar een dagboek is voor jezelf en een blog eigenlijk niet. Er lezen heel veel mensen mee en soms, zonder dat je het weet, ook mensen uit je privé of werkleven. Je kan dan natuurlijk anoniem bloggen, maar dat is niks voor mij. Ik kies nu bewuster voor wat ik wel en niet online zet. Ruzies behandel ik hier niet meer en ook blijf ik op de oppervlakte als het over mijn werk gaat. Namen van mensen noem ik alleen volledig als ze dat oké vinden en datzelfde geldt voor foto’s waar andere op staan.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Het lijkt me heel leuk om nog heel lang door te gaan met bloggen en ik hoop dan ook dat dit kan. Het lijkt me leuk om in de toekomst te schrijven over voorbereidingen op een huwelijk, een zwangerschap en het leven met het hebben van een kindje. Maar als het echt niet meer gaat, ik er geen tijd meer voor heb of het fysiek niet meer zou kunnen, dan zou ik stoppen.

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Als ik dan onder een andere domein weer overnieuw mag beginnen: Ja. Als het ook zou betekenen dat ik nooit meer zou mogen bloggen, dan zou ik toch nee zeggen. Al is 50.000 euro wel een ontzettend fijn bedrag om zomaar te krijgen.

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
 • Laptop (Acer Aspire 7730G)
 • Fotocamera’s (Canon 600D met diverse lenzen en een Sony Cyber-shot DSC-W570)
 • Telefoon (HTC One voor foto’s)
 • Filmcamera (Sony HDR-XR105)
 • Computerprogramma’s (Windows Live Writer, Photoshop en Pinnacle Studio)
 • Weblog-software (WordPress)
 • Webhosting (Antagonist)
 • Notitieboekje
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Anne 25 april 2014 op 08:24

  Deze tag vind ik echt leuk om te lezen 🙂 Ik moest hardop lachen om itswendyeniemandanders.nl, haha!
  Anne heeft onlangs geplaatst..Go tell the world

 • Reageer Marah 25 april 2014 op 08:41

  Zo’n leuke tag om te lezen! Ik ga hem binnenkort ook maar eens doen denk ik 🙂
  Marah heeft onlangs geplaatst..Meiden gezocht voor (gratis) fotoshoot!

 • Reageer Jennn 25 april 2014 op 08:43

  Leuke tag! Ik heb hem al op meer blogs voorbij zien komen 🙂
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Ask me anything: trots!

 • Reageer Mirjam 25 april 2014 op 09:22

  Hihi notitieblokje 😉 Heel herkenbaar, die zit ook standaard in mijn tas omdat je op de gekste momenten opeens inspiratie krijgt voor je blog!
  Heel leuke tag meid, ik vind je blog ook erg leuk, ga zo door! 🙂

 • Reageer Cheyenne 25 april 2014 op 10:23

  Wat een leuke tag en erg leuk om jouw antwoorden te lezen. Dat van die spelling/grammatica, hier nog eentje!
  Ik ben er ook nooit goed in geweest en ik zou daar voor mijn blog en privé wel wat beter in willen zijn.
  Ik vind je blog heel erg leuk en lees dan ook graag je berichten.

 • Reageer Willemvk 25 april 2014 op 10:56

  Je hebt de naam al voor je samenwerking-blog. Wat let je 😛
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Shuttlerun test

 • Reageer Manon 25 april 2014 op 13:07

  Super leuke tag om te lezen!

 • Reageer Sas 25 april 2014 op 13:59

  Erg leuk om te lezen hoe je blog in elkaar steekt, waar je op let en wat je gebruikt. leuk notitieboekje ook 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..The Awesome List: Don’t underestimate the power of freedom

 • Reageer Simone 25 april 2014 op 15:15

  Erg leuk om te lezen! Maar ik heb toch liever dat je lekker door blogt, dan dat je deze op moet heffen voor €50.000 😀
  Simone heeft onlangs geplaatst..De perfectie van een zondag

 • Reageer Monique 26 april 2014 op 08:11

  Hele leuke tag 🙂 De Persevenementen komen vast nog, je schrijft super leuk!
  Monique heeft onlangs geplaatst..Tijd voor een cursus!

 • Reageer Tamarah 27 april 2014 op 11:45

  Leuk om te lezen! Ik heb deze TAG ook gedaan en verschijnt binnenkort op mijn site :).
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Koningsdag 2014

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge