Challenges + Tags

De – Gewoon niet – TAG

Een TAG die volgens mij eind vorig jaar de ronde ging in het blogwereld, maar door mij klaarblijkelijk gemist is, is de Gewoon niet TAG. Ik kwam hem tegen opzoek naar bloginspiratie en ik vond hem wel leuk om ook mijn mening over de verschillende onderwerpen te geven. Waarbij zeg ik: “Doe maar gewoon niet”, op het gebied van …

Muziek

Eigenlijk vind ik heel veel qua muziek wel leuk al moet het bij sommige muzieksoorten niet de hele avond doorgaan. Maar er is één ding waarmee je bij mij echt niet aan hoeft te komen en dat is speedcore. Ik heb het een paar keer aan ‘moeten’ horen in het buurthuis waar Kevin als vrijwilliger werkte (en nee, Kevin draait die herrie gelukkig niet) en ik snap niet dat er iemand is die dat soort muziek mooi kan vinden. Vooral die versies waar de beats per minute zo hoog liggen dat het net lijkt of je naar een ‘sneeuwzender’ op je TV aan het luisteren bent.


Bron afbeelding

Eten

Aubergine en courgette. Alleen het idee al zorgt er voor dat ik kokhalsneigingen krijg. Mijn moeder maakte altijd spaghettisaus met daar doorheen blokjes aubergine en plakjes courgette. Ik heb het echt meerdere keren geprobeerd gewoon netjes op te eten, maar zodra mijn kiezen één van de twee tegen kwam en de smaken vrijkwam in mijn mond, dan ging dus heel mijn lijf in verzet. Toen mijn ouders dat zagen hebben ze er nooit meer een issue van gemaakt dat ik de aubergine en courgette op mijn bord liet liggen. Ik lus het gewoon echt niet.

Zoetigheid

Drop bij mij liever niet. Het is misschien niet eens echt zoetigheid, maar het is wel het enige snoepgoed wat ik eigenlijk altijd gelijk afsla. De enige dropjes die ik vroeger wel eens at, waren de Haribo dropbeertjes. Maar dan ook alleen maar bij gebrek aan beter.

Kleding

Iedereen heeft ze eigen smaak qua kleding en dat vind ik allemaal prima. Maar iets waarbij ik echt denk: “Doe maar gewoon niet”, is wanneer mensen (en vooral dames) zich tegen willens en wetens in toch in bijvoorbeeld dat maatje 36 proberen te proppen, terwijl maatje 40 hun honderd keer beter zou staan. Gewoon omdat ze dat grotere maatje niet op het label willen zien. Zodat ze bij zichzelf kunnen denken: “Ik draag lekker maatje 36!” Dat ze er ondertussen uitzien als een rollade lijkt ze niet veel te boeien.

Geuren

Ken je die zakjes van de kermis? Die zichzelf opblazen en dan exploderen. Die lucht, die daar uit komt. De lucht van rotte eieren. Gadver! Nee, met die dingen en die geur moet je echt ver bij mij uit de buurt blijven.

sku_8570_3

Seizoen

Als ik één seizoen mag kiezen die ze wat mij betreft over mogen slaan, dan is het de herfst. De gekleurde bladeren zijn prachtig, maar de eindeloze regen en wind vind ik dramatisch. Dat kwakkel-wintertje van laatst was dan ook niets voor mij. Het was gewoon een verlengde herfst! Nee, doe dan maar lente, zomer, na-zomer en winter.

YouTube

Reclame, reclame, reclame. Ik word er soms echt gek van. Zeker als je van het ene naar het andere filmpje klikt. En je krijgt dan vaak ook nog eens steeds dezelfde reclame te zien. Grrr. Ik ben altijd blij als het knopje ‘advertentie nu overslaan’ in beeld verschijnt.

McDonalds

Mijn guilty pleasure is de McDonalds en om een ‘gewoon niet’ te verzinnen op dit gebied leek me eigenlijk onmogelijk. Maar ik heb er toch één gevonden: de salades. Kijk, als je ze gewoon erg lekker vindt, dan moet je ze vooral nemen. Maar denk niet dat je gezond(er) bezig bent als je salade neemt, want uiteindelijk blijkt dat helemaal niet zo te zijn.

McDonalds

Personen

Ik hou er niet van als mensen ergens een mening over hebben terwijl deze mening helemaal nergens op gebaseerd is. Of in ieder geval niet gebaseerd is op hun eigen ervaring, maar op meningen van anderen. Bijvoorbeeld zeggen dat je nooit naar Frankrijk op vakantie zou gaan, omdat Fransen chauvinistisch zijn en niet behulpzaam naar toeristen en je ze daarom haat. Ja, dat is het algemene beeld van Fransen, maar moet je ze (en het hele land) daarom geen kans geven? Ik kan me herinneren dat wij een keer de weg kwijt waren in Frankrijk toen we onderweg waren naar een dierentuin. Het was zo’n 40 graden buiten en een frans meisje zou ons wel de weg wijzen door voor ons te rijden. En dat ging niet om een paar minuten, maar volgens mij heeft ze wel een kwartier/ half uur voor ons gereden om de weg te wijzen.

Bekende personen

Wisten jullie van het bestaan van zogenaamde riders van artiesten? In de theater- en muziekwereld is een rider een lijst van verzoekjes of eisen die de artiesten willen hebben voor het optreden. (bron: wikipedia) Soms staan er op van die riders zulke belachelijke dingen. Zo eiste Eminem ooit een houten vijver voor zijn koi karper bij een optreden. Marilyn Manson vroeg om een prostituee zonder tanden en zonder haar op haar hoofd en Mariah Carey wilde omringd worden door 20 witte kittens en 100 witte duiven.

Party

Mensen die doen alsof ze mega dronken zijn is echt mijn nummer één “doe maar gewoon niet” wat betreft party. Het ene moment lopen en praten ze normaal en is er niks aan de hand en opeens, als bijvoorbeeld hun vriendgroep weer bij ze staat, dan gaan ze wankelen en met dubbele tong praten. Moet dat nou stoer zijn?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Jess 4 mei 2014 op 08:34

  Kende deze tag nog niet. Heel leuk om te lezen haha. Vaag idd die mensen die doen alsof ze dronken zijn.
  Jess heeft onlangs geplaatst..Imitatiehout met klasse voor je telefoon

 • Reageer Willemvk 4 mei 2014 op 10:39

  Grappig dingen 😀
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Unboxing Ceremony

 • Reageer Ines 4 mei 2014 op 10:47

  Leuke tag!
  Ines heeft onlangs geplaatst..Last week

 • Reageer Petra 4 mei 2014 op 21:16

  Leuke tag en leuk ingevuld. Ik onthoud hem even.
  Petra heeft onlangs geplaatst..I love music #2

 • Reageer Jennn 4 mei 2014 op 22:08

  Leuke tag! Aubergine ben ik ook niet zo weg van, courgette vind ik juis theerlijk!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Change the World: Dierproefvrij

 • Reageer Bouchra 8 mei 2014 op 15:14

  Blijft leuk om te lezen! Al die lange ads op Youtube vind ik ook vreselijk haha
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Beauty & Brains – Je woordenschat vergroten…#3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge