Overige

Ik wil bloeddonor worden!

Terwijl u mij de ruimte geeft, kan UW BLOED het leven redden van een verkeersslachtoffer.

Deze tekst las ik achterop een busje van Sanquin Bloedverziening toen ik in de auto zat te wachten tot het rode verkeerslicht op groen zou springen. En terwijl ik daar op wachtte, dacht ik na over wat er stond: uw bloed. Hoe komen ze eigenlijk precies aan al dat bloed? Ja, via donors uiteraard. Maar hoe werkt dat precies? Kan iedereen donor worden? Wat voor eisen zitten daar aan?

Het was, denk ik, rond de tijd dat ik mezelf had aangemeld als orgaandonor, dat ik dat busje tegen kwam. Dat ik me daarvoor had aangemeld, voelde goed. Maar ja, men had pas wat aan me op het moment dat ik zou overlijden. En hopelijk duurt dat nog heel lang. Bloed doneren kan ik nu. Dat trok mij aan en ik besloot me te verdiepen in het doneren van bloed.

bloeddonor

Oké, de intentie was er dus. Helaas bleef de uitvoering een beetje uit. Tot ik een maandje geleden een foto van een oud collega op Facebook voorbij zag komen. Wat ik niet wist, was dat zij bloeddonor is. Ze plaatste een statusupdate met foto dat ze weer bloed was wezen doneren en eindelijk deed ik wat ik al veel eerder wilde doen. Al snel kwam ik op de site van Sanquin en na het één en ander gelezen te hebben over het worden/zijn van bloeddonor, meldde ik mezelf aan.

bloeddonor

Deze week viel de bevestigingsbrief inclusief het informatiepakket op de mat. De brief en de beide folders werden doorgelezen en daarna belde ik de donorinformatielijn voor een kennismakingsgesprek. Mijn gegevens werden gecontroleerd en er werden nog wat vragen gesteld om te kijken of ik bloeddonor kan worden. Tot nu toe ziet het er positief uit en dus maakten we een afspraak voor een keuring.

Aanstaande donderdag mag ik al langskomen en ik ben reuze benieuwd. Hopelijk staat niets me in de weg om bloeddonor te worden!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

22 Reacties

 • Reageer Simone 13 mei 2014 op 16:31

  Ik vind het erg goed dat je dit wilt gaan doen! Sowieso vind ik orgaandonor zijn al heel erg goed. Veel succes donderdag met het kennismakingsgesprek.
  Simone heeft onlangs geplaatst..De nom nom nom-tag!

 • Reageer Saar 13 mei 2014 op 17:55

  Goed dat je het doet! Succes!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Fotodagboek: Week 20

 • Reageer Petra 13 mei 2014 op 19:50

  Ik zou het ergens ook heel graag willen. Maar iets houdt me tegen…angst is een groot woord. Maar misschien is dat het wel…angst voor het onbekende. Ben benieuwd naar jouw ervaringen. Wie weet trekt het mij ook nog wel over de streep.
  Petra heeft onlangs geplaatst..Spam je blog

 • Reageer Jennn 13 mei 2014 op 19:52

  Super! Ik zou het ook graag willen, had het aanmeldingstraject al helemaal doorlopen en had mijn eerste oproep binnen. En toen bedacht mijn moeder zich dat ik zelf als baby een transfusie heb gehad. Dus mocht ik niet meer helaas. Jij succes!
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Examenstress

 • Reageer Shivani | BYSHIVANI 13 mei 2014 op 20:49

  Echt heeel erg goed van je! Ik zit sinds de laatste weken ook steeds hieraan te denken, orgaandonor en bloeddonor worden, het houdt me echt bezig.. Heel veel succes!
  Shivani | BYSHIVANI heeft onlangs geplaatst..Gewoon een gebeurtenis…

 • Reageer Jouvence 13 mei 2014 op 21:21

  wat ontzettend goed van je dat je bloeddonor bent.! ik sta zelf wel op de orgaandonor lijst, maar ben geen bloeddonor, kan zelf heel slecht tegen bloedprikken (daardoor moet ik flauwvallen). ergens vind ik het wel jammer, maar ik kan er zo slecht tegen. ♥
  Jouvence heeft onlangs geplaatst..mua mega volume mascara

 • Reageer Sas 14 mei 2014 op 09:09

  Veel succes met je gesprek! Ben benieuwd wat eruit komt, goed dat je dit doet.
  Sas heeft onlangs geplaatst..Mijn nieuwe horloge van O’Clock

 • Reageer Tamarah 14 mei 2014 op 11:10

  Wauw wat onwijs tof dat je dit doet! Ik heb er ook wel eens over gedacht en dit zet me opnieuw aan het denken.
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Ik ben verwend ^-^

 • Reageer Eline 14 mei 2014 op 17:34

  Respect hoor!

 • Reageer Rianne 14 mei 2014 op 17:42

  Wauw wat goed van je!

 • Reageer Monique 15 mei 2014 op 08:07

  Wat onwijs knap van je! Ik zit er al heel lang over na te denken maar ik ben zo bang voor de naald.
  Monique heeft onlangs geplaatst..Sass & Belle.

 • Reageer Marah 15 mei 2014 op 11:00

  Hee, wat goed! Ik heb er vaak over nagedacht, maar nog nooit de stap gezet. Ik heb heel snel last van bloedarmoede, misschien dat dat me tegenhoudt (of misschien moet ik gewoon een keer niet aanstellen en doen – als het niet kan, dan vertellen ze mij dat snel genoeg). Orgaandonor ben ik al wel bijna 10 jaar!
  Marah heeft onlangs geplaatst..A Day In The Life Of

  • Reageer Wendy 15 mei 2014 op 22:01

   Voor je überhaupt bloeddonor mag worden, wordt er eerst gekeken of het risico op bloedarmoede niet te groot is. En niet alleen bij het aanmelden wordt dat gecheckt, maar iedere keer voor je bloed mag doneren. Het moet immers ook voor jezelf veilig blijven. Niet geschoten is sowieso mis zullen we maar zeggen.

 • Reageer myrthezz 15 mei 2014 op 11:46

  Wat een goed initiatief van jou. Ik zit ook na te denken om dit te doen.
  myrthezz heeft onlangs geplaatst..Video: Commercial Menshen beauty verpakkingen

 • Reageer Lotte 15 mei 2014 op 15:28

  Goed bezig! Helaas ben ik vorig jaar afgekeurd als bloeddonor. Gelukkig was mijn bloedgroep (A+) toch niet zo interessant voor ze, maar ik baalde er wel flink van. Hopelijk heb jij meer succes. 😉
  Orgaandonor ben ik al sinds mijn 18e, toen ik het formulier in de bus kreeg.

 • Reageer Bianca 15 mei 2014 op 20:07

  Ik zou het ook graag willen want ik heb een zeldzame bloedgroep maar heb bloedarmoede dus het is nog niet voor meteen 🙂
  Bianca heeft onlangs geplaatst..10 tips om je benen langer te laten lijken

 • Reageer Mariska 15 mei 2014 op 21:05

  Wat mooi dat je dit gaat doen!
  Mariska heeft onlangs geplaatst..Spam je blog en social media!

 • Reageer Lauradenkt 15 mei 2014 op 22:21

  Wat goed! 🙂

  Ik zou het wel willen, maar ik ben zoooooo bang voor naalden 🙁

 • Reageer annouska 16 mei 2014 op 16:47

  Wat ontzettend tof dat je bloed gaat doneren, ik hoop dat je door de keuring heen komt!
  annouska heeft onlangs geplaatst..Scooter girl

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 16 mei 2014 op 19:11

  Super goed!
  Ik ben al een aantal jaar bloeddonor. Het kost af en toe een uurtje van je tijd, maar daarmee kan je een mensenleven redden. Tot nu toe heb ik er dan ook geen spijt van.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #12

 • Reageer Miranda 17 mei 2014 op 00:29

  Goed van je zeg! Ik wou het ook maar mag helaas niet vanwege bloedtransfusies die ik heb gekregen.
  Miranda heeft onlangs geplaatst..Tag: It,s weekend

 • Reageer Maurits 17 mei 2014 op 12:31

  Ik ben al een flink aantal jaar bloeddonor (overigens ook orgaan- en weefseldonor). Vaak krijg ik het kritiek van mensen dat de enige die er beter van wordt de baas van Sanquin is. Er zou veel geld in zijn zak belanden. Waar of niet waar? Ik heb geen idee. Het maakt mij ook niet zo veel uit. De reden voor mij is het redden van andere mensen. Ruim een jaar terug lag mijn vader op de IC en zag daar overal zakken bloed hangen. Toen dacht ik: wellicht is 1 van die zakken wel mijn bloed. Wie zou het zeggen…
  Maurits heeft onlangs geplaatst..Ik mocht een overlevende van Auschwitz interviewen

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge