Beauty + Fashion

Kledinghangers

Toen wij gingen samenwonen, besloten we al snel dat mijn kledingkast zou meeverhuizen. Hij zag er nog prima uit en zou in ieder geval voor de eerste tijd, groot genoeg zijn voor ons tweeën. Het enige waar ik me vreselijk aan stoorde was de bij elkaar geraapte verzameling van tientallen verschillende soorten kledinghangers. Plastic, hout, groot en klein. De kledingkast ging mee, maar dan ‘moesten’ we wel nieuwe kledinghangers kopen.

Zo gezegd, zo gedaan. De oude hangers werden gedoneerd aan ouders en zusje en we kochten bij de Ikea een aantal sets nieuwe kleding hangers. Het werden de houten BUMERANG kledinghangers in het wit en wat was ik er blij mee. Een blijvertje, dat wist ik zeker! Later werden er zelfs nog een paar sets bijgekocht. Wow, was I wrong!

kledinghangers

Te glad

Deze wit gelakte, houten kledinghangers waren veel te glad. Mijn zomerjurkjes en bloesjes eindigden elke keer weer op de bodem van mijn kledingkast. Uiteindelijk ging ik aan de slag met knijpers en speldjes om ze op het hangertje te laten hangen, maar ook dat was geen succes. Ik irriteerde me er mateloos aan.

Te dik

Deze nieuwe hangertjes waren veel dikker dan mijn oude plastieken hangertjes. Met als gevolg dat ik veel minder kwijt kon aan het hang gedeelte. Zeker nu ik het moest delen met Kevin. In het begin was dit niet echt een probleem. Ik droeg veel shirts en truien die ook makkelijk opgevouwen in de kast konden liggen. Maar inmiddels heb ik ook heel wat bloesjes die ik liever zonder vouwen aan wil kunnen trekken. Probleem!

De oplossing!

In een oude shoplog van Mascha van Beautygloss.nl kwam ik de oplossing tegen. Kledinghangers bekleed met een fluweelachtig stofje gekocht bij de Primark. Ze waren heel dun en kleding glijdt er niet zomaar vanaf. Als ik ooit bij de Primark zou zijn, zou ik ze meenemen om te proberen. Toen ik uiteindelijk bij de Primark in Rotterdam was, zag ik ze helaas niet liggen. Volgende keer beter. Maar toen, tijdens een bezoekje aan de Action, zag ik dat ze ze daar ook hadden. En niet in een set met verschillende kleurtjes (wat het enige was wat ik minder vond aan de hangers), maar gewoon 10 stuks in het zwart. Voor €2,99! Dat was twee euro goedkoper dan wat Mascha er bij de Primark voor had betaald alleen zijn deze iets minder ‘uitgebreid’. Ik nam een paar sets mee en thuis begon ik gelijk met het overhangen van mijn kleding.

kledinghangerskledinghangers

Het resultaat: een zee van ruimte! Om een idee te geven heb ik de lege hangertjes daar gehangen waar eerst de scheiding was tussen mijn en zijn kleding. De kast hing dus helemaal vol. En dan heb ik er bij mijn helft ook al wat shirtjes bij gehangen die eerst opgevouwen in de kast lagen.

Ik ben verkocht en ga binnenkort nog een paar setjes kledinghangers halen. En mijn oude hangertjes? Ik ga eens kijken of ik die nog tweedehands kwijt kan.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

16 Reacties

 • Reageer Jennn 16 mei 2014 op 08:52

  Mooie kledinghangers. Ik moet zeggen dat ik me nooit zo gestoord heb aan mijn allegaartje, je ziet het toch niet. Maar nu ik dit lees voel ik een bron van irritatie opkomen…
  Jennn heeft onlangs geplaatst..Change the World: kweek je eigen eten

  • Reageer Wendy: 16 mei 2014 op 09:00

   Misschien ook gewoon een gekke tik van mezelf hoor, dat ik me zo stoorde aan al die verschillende hangertjes. Hahaha. Allemaal dezelfde hangers staat in mijn ogen veel netter. Vandaar.

 • Reageer Manon 16 mei 2014 op 12:20

  Ik wil graag nog zo een rek kopen
  Manon heeft onlangs geplaatst..Tip; Enveloptas van de Action

 • Reageer Sas 16 mei 2014 op 16:08

  Ziet er goed uit, bij ons is het een bij elkaar geraapt zooitje aan kledinghangers maar vind het wel best zo 😛
  Sas heeft onlangs geplaatst..Zo handig voor het skaten: De SPIbelt!

 • Reageer Riz 16 mei 2014 op 17:59

  Gelukkig nog iemand met die gekke tik…
  En zo kocht ik dus ook de hangers bij de ikea.. Ik ga binnenkort met mijn lijmpistool aan de gang, op pinterest zag ik dat je met je lijmpistool richeltjes aan kan brengen en dat je kleding dus op de hanger blijft hangen ipv op de grond als een vodje.
  Als dat niet werkt, dan moet ik iets anders verzinnen, maar zwarte hangers vind ik niet zo mooi
  Riz heeft onlangs geplaatst..Hup Zadelkruk Hup.. Giddy go..

 • Reageer Simone 16 mei 2014 op 19:44

  Handig van die kledinghangers met zo’n stofje. Ik heb ze volgens mij ook eens bij de Action gespot. Misschien ze toch maar eens een keer meenemen!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Ik was er dus (ook) zo een

 • Reageer Monique 17 mei 2014 op 09:14

  Hele mooie kleerhangers, ik stoor me altijd aan kleren die van mijn kleerhangers vallen.
  Monique heeft onlangs geplaatst..Winactie.

 • Reageer Maurits 17 mei 2014 op 16:42

  Hier kledinghangers genoeg, maar sinds ik samen ben gaan wonen geen ruimte genoeg 😉
  Maurits heeft onlangs geplaatst..Ik mocht een overlevende van Auschwitz interviewen

 • Reageer Wanda 17 mei 2014 op 19:55

  Grappig, zo’n blog over kledinghangers! Wij hebben houten kledinghangers, ooit gekregen toen de kledingwinkel waar een zwager van ons werkte, failliet ging, en deze bevallen ons erg goed!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Ready for the Holiday… #4 | Hongarije…

 • Reageer Tamarah 18 mei 2014 op 08:16

  Haha leuk om te lezen en heel herkenbaar! Ik stoor me ook aan ongelijke kledinghangers. Mijn vriend had dat ook maar daar heb ik verandering in aangebracht ^-^. De witte kledinghangers heb ik ook van de Ikea maar die gebruik ik voor de winterjassen. In mijn eigen kledingkast heb ik plastic hangers die bij de xenos vandaan komen en die bevallen me uitstekend. Fijn dat de nieuwe kledinghangers wel doen waar ze voor gemaakt zijn ;-).
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Picture Diary – Mei 2014 #1

 • Reageer Eline 22 mei 2014 op 13:02

  voor de kinderkledij vind ik die van de h&m super 🙂

 • Reageer Eveline 23 mei 2014 op 10:38

  Haha, leuk dekbedovertrek! Sorry, daar gaat deze post helemaal niet over, maar ik vind het wel een leuk dekbedovertrek! 😉

  • Reageer Wendy 23 mei 2014 op 10:56

   Dankjewel! Haha, geeft niet dat het niks met de post te maken heeft hoor. Dit is ook leuk om als reactie te krijgen. Mocht je nieuwsgierig zijn: hij is van de HEMA.

 • Reageer Tamara 30 mei 2014 op 00:20

  Dat elke keer al je kleding valt is zeker niet handig nee. Dit is een mooie oplossing!
  Tamara heeft onlangs geplaatst..Laatste ‘verstand’ ook kwijt

 • Reageer Thea 31 maart 2015 op 13:37

  Leuk artikeltje! Ik had ook het probleem dat al mijn jurkjes van mijn kledinghangers af vielen. Ik heb toen kledinghangers met ant-slip strip gekocht en die werken ook prima. (tip waar ik ze heb gehaald:kledinghanger met anti-slip) Groetjes Thea

 • Reageer Sanne 15 februari 2019 op 16:19

  Wil ze ook graag aanschaffen! Geeft het stof niet af op de kleding?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge