Overige

Ballonnen, ijsfontein en De Beren Boot

Vorige week dinsdag kreeg ik een Whatsapp bericht van Sylvia: wat ik de dag daarna ‘s avonds deed met het eten en of ze me anders mee uit eten mocht nemen. Nog voor mijn verjaardag. Dat vond ik natuurlijk hartstikke leuk. Haar volgende vraag was waar ik wilde eten. Na wat heen en weer berichten sturen viel de keuze voor de Beren Boot: het ‘Beren-concept’ was voor mij lekker bekend, maar toch een leuk ‘even-wat-anders’ element door voor de Beren Boot te gaan. Ze kwam even bij me langs om het definitief te maken: reserveren, reis plannen en afspreken hoe laat we zouden vertrekken. Toen dat was gedaan, deden we beide thuis nog ons eigen ding en zagen we elkaar later die middag weer.

Beren Boot

Om 5 uur was Sylvia bij mij en vertrokken we richting het station. Ik woon daar praktisch naast (350m) en dus waren we er zo. Even het tegoed op mijn OV chipkaart opwaarderen en wachten op onze trein richting Dordrecht. Op Dordrecht konden we gelijk overstappen op de trein naar Rotterdam Blaak en vanaf daar namen we de metro naar station Coolhaven. En toen moesten we nog een klein stukje lopen. Ongeveer 15 minuten in het heerlijke zonnetje, dus dat was prima te doen.

We kwamen precies op tijd aan bij De Beren Boot: de gasten mochten precies aan boord. Toen Sylvia haar achternaam zei tegen de kaptein, begon deze vol enthousiasme gelijk de details op te lezen die bij haar naam stonden: “Komt met vriendin, jarig, verrassing… Oeps, volgens mij mocht jij dit niet weten!” Ik wist het! Dat glimlachje, die twinkeling in haar ogen!

We werden naar onze tafel gewezen en we namen plaats. Een tafeltje naast ons, in de punt van het schip, was versierd met ballonnen en een WK Cape Vlag van De Beren. Een jongen en een meid zaten daar al te eten van hun stokbroodje met kruidenboter. “Kijk Syl, hun hebben ballonnen”, zei ik nog als geintje. Maar Sylvia keek wel erg serieus. “Ja, daar had ik om gevraagd!” Ze vroeg er naar bij het meisje dat de bestellingen van het drinken op nam en deze vroeg het na bij bij een andere dame. Oeps, er was dus een foutje gemaakt. Die ballonnen, dat tafeltje, was dus voor ons/mij bedoeld. Er werden excuses gemaakt en van tafel geruild en nog 10x excuses. Ik kon er eigenlijk alleen maar om lachen. Dit is echt weer iets wat ons overkomt.

Beren Boot

Niet veel later begon de boot aan de rondvaart van twee en een half uur door de wereldhaven van Rotterdam. We gingen eerst richting de Benelux tunnel (die we uiteraard niet konden zien, omdat hij onder water ligt) en daarna draaide we om en voeren we langs diverse bezienswaardigheden zoals de SS Rotterdam, de Erasmusbrug, de Willemsbrug en het gebouw van Unilever. Ondertussen genoten we van het eten en kletsen we heel wat af. We genoten van de zon op ons gezicht, het vaarwindje wat zo nu en dan door een open deurtje naar binnen kwam en het uitzicht. Het was genieten.

Beren BootBeren BootBeren BootBeren BootBeren BootBeren Boot

Tegen de tijd van het toetje, werd ik nog een keer verrast. Deze had ik enigszins wel aan zien komen, want dit is echt iets wat bij de Beren hoort tijdens een verjaardag: een dessert met ijsfontein, verjaardagsmuziek en de hele boot die voor mij meeklapten. Gelukkig waren er nog een paar andere jarigen, want anders had ik echt knal en knal rood geworden. Nu kon ik de aandacht delen met de andere.

Beren Boot

En toen waren we weer terug bij de aanlegplaats van De Beren Boot. De rekening werd door Sylvia betaald en voldaan begonnen we aan de reis terug naar huis. Langzaam kakten we allebei een beetje in. Toen we thuis waren, was het inmiddels 11 uur en tijd om naar bed te gaan. We namen afscheid van elkaar, ik bedankte Sylvia nog een keer hartelijk en toen ben ik mijn bed in gerold. Wat een heerlijke avond! Ik bof maar met zo’n meid om me heen.

Beren Boot

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

11 Reacties

 • Reageer Manon 30 juni 2014 op 15:50

  Wat een leuke fotos
  Manon heeft onlangs geplaatst..Beautybox Juni 2014

 • Reageer Sylvia 30 juni 2014 op 20:45

  Was een heerlijk avondje, je hebt het verdiend!
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Hallo nieuw leven! (1)

 • Reageer Marlissa 30 juni 2014 op 21:00

  Haha die ballonnen! Leuke foto’s

 • Reageer annouska 30 juni 2014 op 22:43

  Heerlijke foto’s, zo te zien heb je weer genoten! 😀
  annouska heeft onlangs geplaatst..Hakken & Feesten: Defqon

 • Reageer Sas 2 juli 2014 op 09:47

  Ziet er erg gezellig uit 🙂 tof!
  Sas heeft onlangs geplaatst..35 random questions

 • Reageer Eline 2 juli 2014 op 17:35

  leuke foto’s!

 • Reageer Bouchra 6 juli 2014 op 11:21

  Zo te zien heb je een leuke dag gehad! Leuke foto’s 🙂
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Ramadan inspiratie – wat staat er bij jou op de Iftar tafel?

 • Reageer Wanda 7 juli 2014 op 20:31

  Leuk zo’n vriendinnendagje uit!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Afvallen… #2 | Nieuwe sportieve doelen…

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 8 juli 2014 op 18:30

  Super leuk!! 😀
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..I want to ride my bicylce

 • Reageer LNNK 12 juli 2014 op 14:43

  Wat een lief cadeautje! Leuk zo’n tochtje 🙂
  LNNK heeft onlangs geplaatst..Mini Me: Het einde is in zicht

 • Reageer Mama van Jenthe (Kelly) 15 juli 2014 op 14:23

  Lijkt me leuk eten daar! Nog nooit zo iets gedaan. Ziet er gezellig uit :-))
  Mama van Jenthe (Kelly) heeft onlangs geplaatst..11 maanden en consultatiebureau

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge