Challenges + Tags

Furry Friend TAG

Als je me al een tijdje volgt, dan weet je dat ik een echte poezenmoeder ben. Eerder deed ik al de Crazy Cat Lady TAG en nu heb ik weer een huisdier gerelateerde TAG voor jullie: de Furry Friend TAG.

Wat zijn de namen van je huisdieren?

Charlie en O’Malley.

Charlie heeft zijn naam gekregen, omdat hij bij de geboorte een beetje naar buiten staande achterpootjes had. Dit is uiteindelijk helemaal recht getrokken, maar destijds deed het ons denken aan artiest/acteur/komiek Charlie Chaplin.

O’Malley heeft zijn naam te danken aan mijn liefde voor Disney tekenfilms. We hadden in de familie al een Kiara (Leeuwenkoning 2), een Minnie (Minnie Mouse) en een Mowgli (Jungle Boek). Al snel dacht ik aan de rode zwerfkater Thomas O’Malley uit de tekenfilm De Aristolatten. Charlie en Thomas vonden we niet zo leuk klinken en dus werd het O’Malley.

Wat voor soort dier is het en welk ras?

Charlie en O’Malley zijn twee Europese korthaar katten. Al zou je na het zien van het onderstaande filmpje misschien denken dat het aapjes zijn.


Hoe lang heb je je huisdieren al?

Sinds 17 december 2011 wonen de twee boven bij ons, maar eigenlijk waren ze al veel langer van ons. Ik zal dat bij de volgende vraag even uitleggen.

Hoe kom je aan je huisdieren?

Dit vind ik altijd wel een leuk verhaal om te vertellen, want veel mensen vinden dit toch een bijzonder iets. Bij mijn ouders thuis hadden wij twee katten: Minnie en Kiara. Deze twee dames hebben diverse nestjes gehad en uiteindelijk hebben we een dochter van Kiara gehouden. Zij heet Luna. Ook deze dame kreeg diverse nestjes en twee van haar zoons zijn bij bij ons terecht gekomen. Charlie en O’Malley dus.

We vonden het een fijn idee om kittens uit de eigen familie te nemen, omdat ik dan zeker weet dat ze dan van een goed, liefdevol huis komen. Mijn ouders hebben gewacht met de sterilisatie van Luna, zodat als er een nestje kwam, wij daar twee katjes van konden meenemen.

Er werden drie kittens geboren: twee rood met witte en één zwart met witte. Vrijwel direct kozen we dat dan de zwart met witte wilde en dan één van de twee rode. Welke het zou worden, zouden we dan laten afhangen van welke een ander thuis zou vinden. Wij zouden dan degene nemen die niet was gekozen.  Helaas overleed de zwart met witte kitten een paar dagen later en zodoende besloten we dan de twee rode kittens te nemen.

Hoe oud zijn je huisdieren?

Charlie en O’Malley zijn nu 2 jaar en bijna 8 maanden.

Furry Friend TAG

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdieren?

Charlie en O’Malley zijn ontzettende sociale katten. Charlie nog net wat meer dan O’Malley. Dat bleek maar weer toen we O’Malley kwijt waren en ik in de buurt flyers ging rondbrengen. We kregen heel veel reacties van mensen dat ze ze regelmatig op visite kregen in de tuin. Een paar huizen verder op schijnen ze zelfs vriendjes te zijn met de hond. Verder liggen de katten, als ik thuis ben, altijd daar waar ik ook ben. Zit ik beneden, dan zitten zij dat ook. Zit ik boven, achter mijn laptop? Dan liggen ze het liefst over mijn toetsenbord en achter het scherm. Lig ik op bed? Dan komen ze daar ook bij. Soms heb ik het idee dat ik twee-op-één beveiliging heb.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdieren?

Ontzettend belangrijk. We zijn zo blij met onze katten en we mogen echt van alles bij ze doen. Ze voelen zich echt op hun gemak bij ons. Een kat laat zich bijvoorbeeld echt niet zomaar over zijn buik aaien en die van ons draaien zicht al op hun rug als we alleen maar naar ze toe komen lopen. Onze katten zijn ons alles!

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdieren?

Hoe hyper ze werden, toen ze nog kitten waren, als ik de vloer net had gedweild. Ze renden dan op hun hards door het huis en ondertussen gleden ze continu uit en botsten overal tegenaan. Geweldig.

Of die keer dat Charlie het voor elkaar had gekregen om de schuur op te klimmen, maar niet wist hoe hij er in hemelsnaam van af moest komen. Hard mauwend riep hij ons voor hulp. De blijdschap en opluchting spatte er vanaf toen Kevin kwam aanlopen en zijn armen naar hem uitstrekte. En dat hij dan vervolgens als een speer naar mij toe rent en tussen mijn benen kwam staan, zo van: “Mama, zag je dat? Ik zat op het dak! Ik was heel stoer! Maar het was ook een beetje eng…”

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdieren?

Als ik tegen de katten praat, heb ik het meestal over de boys, mannen of jongens. Niet echt hele bijzonder koosnaampjes, maar ach… En ik varieer nog wel eens met hun naam: Mel(ly) & Charles.

Furry Friend TAG

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Manon 9 juni 2014 op 18:51

  Wat een schatjes zeg en haha die video is zo leuk om te zien!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Lipgloss & Lip color in one van Max & More

 • Reageer annouska 9 juni 2014 op 19:20

  Leuke tag, heel veel mensen hebben huisdieren zonder dat je het weet. Al wist ik het bij jou natuurlijk al door het krantenknipsel blogje van je vermiste poes. 🙂
  annouska heeft onlangs geplaatst..Dear Diary #29

 • Reageer Jenn 9 juni 2014 op 23:07

  He wat grappig, ik heb deze toevallig ook vandaag ingevuld 🙂 Leuk om jouw antwoorden te lezen.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Mijn pluizige vriendjes en vriendinnetjes

 • Reageer Sas 11 juni 2014 op 08:09

  Super leuk om de tag ook bij jou te lezen! 😀
  Sas heeft onlangs geplaatst..#100happydaysofsas: Update 3

 • Reageer Simone 11 juni 2014 op 20:41

  Wat een super leuke tag! Wat een lieve poezels heb je ook <3
  Simone heeft onlangs geplaatst..Photoblog #6

 • Reageer Joyce 15 juni 2014 op 22:25

  Leuke antwoorden!
  Bij mij komt de tag komende vrijdag online 🙂
  Joyce heeft onlangs geplaatst..De week in foto’s #7

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge