Overige

Onze tuin: Hallo gazonnetje!

Alweer drie jaar wonen we in ons huisje. Al drie jaar keek ik tegen de lelijke, groen/blauwe piposchuur aan. Al drie jaar ergerde ik me aan de bende in de tuin. Oké, niet gelijk vanaf het begin zo erg, maar het laatste jaar was het ergernis tot en met. En ik zal eerlijk toegeven: tot ruzies tussen mij en Kevin aan toe. Het duurde gewoon echt te lang.

2011

Tuin Tuin Tuin

Zo zag onze tuin er uit toen we in ons huisje gingen. Zo opgeruimd is het eigenlijk sindsdien niet meer geweest. Netjes is wat anders, want de tuin kon zeker wel een opknapbeurt gebruiken, maar het was geen opslagplaats.

tuin tuin

Langzaam werden er steeds meer spulletje in de tuin gedumpt. Die matten en pvc-buizen op de foto links, die liggen er nu nog. Maar er werd ook vooruitgang geboekt. Het boompje ging er uit, er werd een nieuwe schutting gemaakt en er werd een begin gemaakt aan de nieuwe carport.

2012

Van de zomer van 2011 tot het voorjaar van 2012 werd er eigenlijk niet zo heel veel in de tuin gedaan. Ik ging op mijn strepen staan en wilde dat er met mijn verjaardag in ieder geval een terras in mijn tuin zou liggen. Stel je voor dat het met mijn verjaardag lekker warm zou worden. Dan wilde ik wel fatsoenlijk buiten kunnen zitten. Helaas kon het leggen van de tegels niet zomaar gebeuren, want Kevin wilde eerst nog allerlei voorbereidingen treffen voor de toekomstige nieuwe schuur. De halve tuin werd open gegraven om diverse buizen/leidingen/draden onder de grond te leggen. Met een baggerbende als gevolg. Gelukkig ging de boel ook weer dicht met een flinke bult zand en een mooi, strak terras.

tuin tuintuin

Dat betekende echter wel dat alle verzamelde spullen (alias troep) nu op een nog kleiner oppervlak moesten worden gestald. En ja, de schuren: die stonden ook tot de nok toe vol.

2013

En toen stond het weer een tijdje stil. In 2013 is er naar mijn idee nog het minste gebeurt aan de tuin. Langzaam werden er steeds weer meer spullen verzameld in de tuin en doordat er nu ook een tuinset en een parasol stonden, leek er steeds minder ruimte vrij te zijn. In de zomer werd de tuin ook overwoekerd door een heel vervelend plantje. De hortensia’s van de vorige bewoners, die wij al die tijd hadden gespaard omdat ze zo mooi waren en we ze wilde hergebruiken in onze tuin, heb ik toen helemaal weggesnoeid. Ze zaten vol met dat nare plantje en het was er met geen goed fatsoen uit te krijgen. Heel wat onkruidverdelger leek uiteindelijk de oplossing.

tuin tuin tuintuin tuin

2014

Dit jaar was ik het echt spuugzat. Ik ben een persoon die ontzettend houdt van mooi weer en de zon. De herfst en de winter vind ik daarom vaak niet zo fijn. Ik word een beetje down van dat slechte, grauwe weer. Maar mijn humeur werd de laatste tijd ook niet beter als het zonnetje wel scheen. Ik kon er niet van genieten. Er was in onze tuin geen plek om op een normale manier lekker te genieten van de zon. Er moest dan eerst een halve verbouwing plaats vinden om een tuinstoel tevoorschijn te krijgen en voor een stoelkussen moest ik vervolgens mijn nek breken in de schuur. En dat slechte humeur liet ik ook duidelijk merken. Misschien niet altijd even lief van mij, maar Kevin heeft het soms zwaar te verduren gehad. IK … WIL … MIJN … TUIN!!! Niet een uitbreiding van de vuilstort. En Kevin begon met zijn eigen bedrijfje ook wel te merken dat het wel heel fijn zou zijn als er eindelijk een nieuwe schuur zou staan. Nu moet hij extra ruimte bij huren, omdat hij de ruimte thuis niet kan gebruiken.

tuin tuin

Het onkruid was inmiddels gegroeid tot kniehoogte en hoger en daar begon ik als eerste mee. Het goede voorbeeld geven, zullen we maar zeggen. Ik heb een hele middag staan bukken en plukken (spierpijn!), maar met resultaat. De stenen schuur werd ook een keer grondig uitgezocht en er werd een hoop weggedaan.

tuintuin

Er werd een heleboel grond afgegraven. Met het zand heb ik geholpen, toen we bij de kleigrond aankwamen, kregen we gelukkig hulp. We besloten de hortensia’s er maar helemaal uit te halen, want we hadden ook eigenlijk geen mogelijkheid om die tijdelijk ergens neer te zetten. Vervolgens werd de boel weer gevuld met ‘schone’ grond en kon de tuin eindelijk een beetje zijn vorm krijgen.

tuintuintuin

En toen was het een kwestie van borders zetten en graszoden leggen. Helaas zijn de graszoden geoogst op een niet heel gunstig moment: het was al een paar dagen droog en warm. Het gevolg is dat we niet overal perfect gras hebben en één baan is er zelfs heel beroerd aan toe. We hebben het even aangekeken en gelukkig herstelt het zichzelf en hebben we goede hoop dat ook dat ene baantje een mooi groen stuk wordt.

tuintuin

Als dit online komt, heb ik waarschijnlijk voor het eerst ons gazonnetje gemaaid. Het gras op de ene baan is sneller gaan groeien dan dat op de andere baan en daarom lijkt het misschien een beetje een golvend geheel. Als het goed is, is dat na een maaibeurt ook weer verholpen.

En nu op naar het volgende klusje: de nieuwe schuur. De planning is dat deze er halverwege augustus zal staan. Ik ben benieuwd. Voorlopig zal de tuin dus nog wel een kleine opslag blijven. Alleen het gazonnetje is nu natuurlijk verboden terrein!

tuin tuin

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

16 Reacties

 • Reageer Eline 21 juli 2014 op 08:46

  amai, gezellig zeg!

 • Reageer Kathleen 21 juli 2014 op 11:30

  Dat ziet er leuk uit!
  Kathleen heeft onlangs geplaatst..30 before 30

 • Reageer Iris 21 juli 2014 op 13:40

  Wauw! Ik ben een beetje jaloers, want hier hebben we ook zo’n rommelige tuin. Al wordt het steeds beter gelukkig, beetje bij beetje. Leuk om zo het proces te zien 😀 Ik vind het piposchuurtje (haha!) juist heel leuk trouwens!
  Iris heeft onlangs geplaatst..Recept: Mangosalade met avocadodressing

 • Reageer Talita 21 juli 2014 op 14:19

  Dat ziet er toch al wel beter uit!
  Liefs

 • Reageer Manon 21 juli 2014 op 16:07

  dat ziet er goed uit

 • Reageer Tamara 21 juli 2014 op 17:20

  Duurt lang maar straks heb je iets ontzettend moois. Het gras ziet er erg mooi uit!

 • Reageer Jenn 21 juli 2014 op 23:09

  Mooi hoor!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Guilty pleasures

 • Reageer Tamarah 22 juli 2014 op 07:55

  Fijn dat je eindelijk een gazonnetje naar wens hebt :D. Ik kan me voorstellen dat je, je er aan ergert. Geniet er lekker van!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Bijkomen!

 • Reageer Simone 22 juli 2014 op 10:14

  Het ziet er mooi uit! Maar nog even geduld en dan is het nog mooier 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Wat zou je doen als je zou durven?

 • Reageer Sas 22 juli 2014 op 10:19

  Ziet er tof uit!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Verbouwing #2: Onze wc

 • Reageer Esmée 22 juli 2014 op 22:34

  Wat is het gras mooi groen, dit ziet er al meteen een stuk beter uit. Hopelijk komt het nieuwe schuurtje volgens de planning, dan ziet het er helemaal mooi uit. x
  Esmée heeft onlangs geplaatst..Bath Potpourri Happy Days

 • Reageer monique 23 juli 2014 op 08:40

  Het resultaat is prachtig! Het is heel mooi geworden. Ik ben jaloers op het mooie blauwe huisje achterin, het geeft me helemaal een vakantie/strand gevoel met die prachtige kleur!

 • Reageer Laura 24 juli 2014 op 22:32

  Ah heerlijk! Ik vind het zelf zo fijn om een beetje met blote voeten in het gras te zitten!
  Laura heeft onlangs geplaatst..Over grootse momenten – De race

 • Reageer Sylvia 25 juli 2014 op 07:52

  Gaat er steeds beter uit ziet! En met wat (wat = nog meer) geduld, zit jij straks heerlijk in je droomtuintje te barbecuen, kan je lekker zonnen en je (nieuwe) schuur in en uit lopen om je (nieuwe) fiets te pakken en te gaan geocachen! Geniet er van meid!
  Sylvia heeft onlangs geplaatst..Hallo nieuw leven! (2) Ons droomhuis

 • Reageer Wanda 25 juli 2014 op 17:43

  Nou, dat is hele grote positieve verandering joh! Ziet er een heel stuk beter uit dan eerst hoor! Wij moeten ook nodig met onze tuin aan de gang, nu ook een soort van extra opslagruimte voor spullen die droog onder de overkapping moeten staan omdat er geen ruimte meer in de schuur/winkel is…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Stom… # 5

 • Reageer Joyce 26 juli 2014 op 12:38

  Leuk zeg zo’n gazonnetje. Ik ben er inmiddels achter dat zeuren tegen mannen geen zin heeft, gewoon zelf beginnen en klagen dat het zo zwaar is, beetje man helpt je dan al heel snel hahaha.
  Joyce heeft onlangs geplaatst..VLOG: Luuk’s eerste hapje

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge