Personal

Twijfels.

Zoals jullie gemerkt hebben, is het heel erg stil hier op ItsWendy.nl en dat is niet zonder een reden. Eén reden heb ik jullie al eerder gegeven: druk. Het is vakantietijd en dat betekend dat ik vaker moet werken om de vakanties van mijn collega’s op te vullen.  Een andere reden heeft alles te maken met het volgende bericht op Facebook:

Het gevolg van dit bericht was dat ik diezelfde dag meer dan 1100 bezoekers op mijn site kreeg. Een ongelooflijk aantal voor iemand die normaal gesproken al blij mag zijn met 35 bezoekers. Meerdere keren per dag keek ik naar mijn statistieken om te zien hoeveel het er inmiddels waren. Zo trots als een pauw was ik.

Maar helaas bleek het voor mij ook een keerzijde te hebben. Deze blog over de eerste keer bloed doneren was zo vaak bekeken. Dat stuk bleek zo interessant. Al het andere wat ik normaal schreef leek nu helemaal in het niets te vallen. Het stelde niks voor. Dat vond niemand interessant.

En toen werd het dus stil op ItsWendy.nl, want wat moest ik in hemelsnaam nog schrijven. De dingen waar ik normaal over schreef leken helemaal niet meer blogwaardig. De inspiratie leek opeens ook met de noorderzon vertrokken. En ik wilde echt wel bloggen, maar de negatieve gedachten namen een beetje de overhand.

Gebeurde dit nou echt? Begon ik nou echt te denken dat het bloggen alleen maar telt als je er enorme bezoekersaantallen mee krijgt? Waar was het: “Ik blog omdat ik het gewoon leuk vind om te doen”? Ik probeerde de knop om te zetten en weer aan de slag te gaan en schreef een blog over ons gazonnetje. En ik vond het leuk, had er plezier aan en dacht: “Zie je, we zijn er weer!”. Maar toen hield het weer op met de inspiratie.

Wat wil ik eigenlijk met mijn blog? Waar moet mijn blog over gaan? Het online dagboek van vroeger is het niet meer, maar wat is het dan? Ik ben geen Fashion of Beauty blogger? Ik ben geen Food of Lifestyle blogger. Ik ben een personal blogger. Een categorie bij Bloglovin.com die compleet verdwenen lijkt te zijn. Alsof ook Bloglovin’ probeert te zeggen dat een persoonlijke blog er gewoon niet meer toe doet in deze tijd. Auwts.

Meiden (en enkele heer), ik ga echt enorm me best doen om het allemaal weer gewoon op te pakken. Gewoon weer te doen zoals ik het altijd deed. Zonder kleine stemmetjes in mijn achterhoofd. Maar misschien heb ik gewoon even wat tips en trucs nodig. Of wat bemoedigende woorden. Want ik mis het bloggen, ik mis jullie leuke reacties en ik mis het lezen van jullie blogs.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

13 Reacties

 • Reageer Simone 29 juli 2014 op 13:17

  Ik lees je blog anders met veel plezier! Ook de blogjes die niet over je bloeddonaties gaan! Zeker doorgaan, bloggen doe je ook voor jezelf. Maar dat moet je alleen doen als je er plezier uit haalt natuurlijk. Ik heb ook een persoonlijke blog en wat je zegt over lifestyle of fashion blogs ben ik met je eens en ik herken dat ‘probleem’. Maar ik doe wat ik leuk vind en elke bezoeker ben ik dankbaar! 😀
  Simone heeft onlangs geplaatst..WINACTIE: Loombands!

 • Reageer Sas 29 juli 2014 op 13:22

  Och meid wat rot zeg dat je je zo voelt! Ik heb het gevoel ook wel eens hoor, dat ik echt een mega piek heb met bezoekers/reacties en dat ik denk WOOW. En nu, hoe verder?! Maar inderdaad je blogt voor JEZELF en wat jij leuk vind, niet voor het aantal bezoekers en of het lezers trekt. Ik vind dat je juist een heel tof blog hebt, omdat het PEROONLIJK is. Het straalt jou uit en dit maakt het juist fijn te lezen. Die grote blogs die heel veel reclame e.d. op hun site hebben staan en een miljoen volgers, volg ik juist niet omdat het minder persoonlijk is.

  Ik hoop dat je de inspiratie en het enthousiaste weer terug krijgt in het bloggen!
  Sas heeft onlangs geplaatst..6 Lovely Things From The Last Couple Of Weeks

 • Reageer Caroline 29 juli 2014 op 14:23

  Wat klinkt dit zo herkenbaar. De laatste anderhalf jaar blog ik gemiddeld maar 1x in de maand. Voor mijn doen erg weinig. Ik ben zelf ook heel weinig in blog-land te vinden. Geen idee waarom.

  Inderdaad, blog voor je zelf! Ik vind je blogjes wel altijd superleuk!

  Liefs
  Caroline heeft onlangs geplaatst..Anderhalf jaar verder…

 • Reageer Mirte 29 juli 2014 op 22:00

  Oh meid, schrijf gewoon vanuit je hart. Wat jij leuk vindt, niet wat je veel bezoekers oplevert. Zeker leuk, maar die doen er niet echt toe. Beter 35 trouwe lezers, dan 1100, die een keertje komen kijken en zich dan niet meer laten zien. Veel succes met zoeken naar inspiratie, al denk ik dat die vanzelf wel weer komt aanwaaien. Namasté
  Mirte heeft onlangs geplaatst..Cadeautje voor mezelf

 • Reageer Willemvk 30 juli 2014 op 11:25

  Gewoon doorgaan op de manier waarop jij je happy voelt en niet te veel kijken naar de bezoekersaantallen.

  En leuk dat je ook aan mijn denkt net je enkele heer.

 • Reageer Debbie Peteri 30 juli 2014 op 11:48

  Wat herkenbaar! Mijn meest gelezen blogs zijn ook nog eens blogs van een ander…. Een daarvan was het persoonlijk donorverhaal van een vriendinnetje van mij. Dat werd een regelrechte hit! En door dat verhaal staat ze nu zelfs in het tijdschrift ‘Kinderen’. Hoe geweldig en bijzonder is dat?! Maar voor mijn eigen blog een absolute keerzijde. Ik ben dus nu maar even in zomerreces. Geen idee wat ik nog met mijn blog wil ga doen. Wat ik ermee wil bereiken. Ik hoop voor jou dat je snel je antwoord hebt of wel de draad weer weer op te pakken. Blog on, dan maar?! 😉
  Debbie Peteri heeft onlangs geplaatst..Wil jij deel uitmaken van mijn community?

 • Reageer Maris 30 juli 2014 op 16:54

  Twijfels over het bloggen heeft elke blogger. En ze blijven ook terugkomen zo nu en dan. Ook bij mij hoor. Soms denk ik: “Yes, dit gaat lekker” en soms ben ik mijn blogmojo zo kwijt dat ik denk: “Ik kap ermee”. Om de week erna weer met vet veel plezier te bloggen. Ik zou zeggen, neem lekker een break. En denk er niet teveel over na. En ik lees je blog graag. Dus dat is er al 1, die ook de andere blogjes leuk vindt 😉

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 31 juli 2014 op 19:36

  Doen waar jij je goed bij voelt meid!!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #13

 • Reageer Paul 1 augustus 2014 op 21:04

  Ik snap je gevoel heel goed. Laatst werd een stukje van mijn site op twitter gedeeld door een veelgelezen blogger. Opeens heel veel bezoekers op een van mijn meest persoonlijke stukjes. Terwijl ik normaal gesproken meer met een knipoog schrijf. Die stukjes worden nooit gedeeld door anderen… Twijfel, of ik de juiste stijl heb of ik niet heel anders moet gaan schrijven. Maar toen bedacht ik me dat ik voor mezelf blog, en het voor mijn vaste lezers prettig is om wat afwisseling te hebben. Oftewel, gewoon doorgaan…
  Paul heeft onlangs geplaatst..Soap

 • Reageer Esmée 2 augustus 2014 op 16:16

  Het lijkt me ook wel even schrikken als de bezoeken op je blog ineens zo hard stijgen. Toch moet je gewoon jezelf blijven en lekker doorgaan met bloggen. Ik vond het altijd leuk om je artikelen te lezen, je kan echt goed schrijven. Je kunt misschien ook kijken wat na dat artikel het meest gelezen artikel is, en waar je misschien wel verder op kunt gaan schrijven. Je hoeft niet te doen wat anderen willen, je moet doen waar je je zelf het beste bij voelt. x
  Esmée heeft onlangs geplaatst..Herfst Fashion Wishlist

 • Reageer Tamarah 2 augustus 2014 op 19:45

  Vervelend dat jij je zo voelt. Ik denk dat je het misschien anders zou kunnen bekijken. Focus je niet teveel op wat een ander leuk vind of wat een ander wil dat jij gaat schrijven. Denk misschien niet teveel in categorieën of in bezoekersaantallen. Maar doe lekker wat jíj graag wilt! En schrijf daar over! Het belangrijkste vind ik als lezer, dat ik kan zien dat de blogger met passie heeft geschreven. Dan maakt het eigenlijk ook niet uit waar over je schrijft. Succes in elk geval!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst..Personal Update: Juni & Juli 2014

 • Reageer Wanda 2 augustus 2014 op 21:12

  Gewoon lekker blijven bloggen zoals je altijd hebt gedaan! Ik vraag me ook weleens af hoor waarom sommige blogs zoveel volgers en reacties hebben terwijl ik blij ben met 50 bezoekers per dag terwijl ik persoonlijk die goed scorende blogs een stuk minder interessant vind om te lezen maar goed, iedereen heeft natuurlijk zo zijn persoonlijke voorkeur en inderdaad de blogs over reizen, food en beauty zijn ontzettend populair maar zo’n type blogger ben ik nu eenmaal niet, dus dan maar minder bezoekers maar wel met plezier bloggen…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Dag juli 2014…

 • Reageer Sanne 12 augustus 2014 op 12:29

  Jammer je in een dipje zit. Van wat ik tot dusver gelezen heb verder gaat het alweer beter met je. Gelukkig maar!

  xx
  Sanne heeft onlangs geplaatst..Laatst gekeken films

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge