Challenges + Tags

BROEM BROEM! De Auto TAG

Wanneer heb je je rijbewijs gehaald?

Dat was op 22 november 2007. Ik begon aan mijn rijbewijs toen ik al 20 jaar was. Eerder had ik er eigenlijk niet zo’n behoefte aan. Ik had een fiets voor de korte afstanden, een scooter voor de wat langere afstanden en ik had een OV-chipkaart waar ik doordeweeks gratis mee kon reizen. Uiteindelijk heeft Kevin me overtuigd om toch dat rijbewijs te gaan halen, want dat zou vast handig zijn als ik na mijn studie opzoek ging naar werk.

Na hoeveel keer ben je geslaagd voor je rijbewijs?

Gelijk bij de eerste keer was ik geslaagd. Ik zat nog niet goed en wel op de stoel tegenover de examinator na het rondje afrijden en hij zei al dat hij goed nieuws had en dat ik geslaagd was. De enige opmerking die hij had: “Voortaan mag je wel wat meer lachen tijdens het auto rijden.”

Na hoeveel rijlessen mocht je afrijden?

Om het exact te kunnen zeggen, heb ik even mijn leskaart opgezocht. Een gemiddelde leerling schijnt tussen de 35 en 40 rijlessen nodig te hebben. Ik heb er 36 gehad.

In hoeveel keer heb je je theorie gehaald?

Mijn theorie heb ik ook in één keer gehaald. Eén keer het boek doorgelezen en daarna wat geoefend met zo’n oefentoets cd-rom. Mijn scootercertificaat haalde ik ook in één keer, met nul fouten. Met mijn autotheorie had ik één fout.

auto tag

Heb je een eigen auto, zo ja welke?

Ja, ik heb mijn eigen auto. Mijn derde inmiddels alweer. Ik begon met een Suzuki Swift uit 1995 in een apart blauw/groen kleurtje. In 2010 werd deze vervangen door een Suzuki Swift uit 1997 in een soort paars kleurtje. Vorig jaar ging ik weer voor een (kleine) upgrade en nu rijd ik in een Suzuki Swift uit 2001 met een mooie blauwe kleur. Je ziet ze trouwens alle drie op de foto’s bij deze TAG.

Hebben jullie al door dat ik iets heb met Suzuki Swift? Mijn moeder rijdt ook al jaren in die autootjes en mijn zusje heeft er inmiddels ook één. Ze zijn redelijk betaalbaar in aanschaf (dan heb ik het over tweedehands uiteraard), zijn redelijk zuinig met benzine (1 op 14) en niet duur in de verzekering en wegenbelasting. En als er eens iets mee mis is (wat ook weer bijna nooit gebeurd), dan zijn de onderdelen ook goed betaalbaar.

Wat vindt je het leukste en minst leuke aan auto rijden?

Ik haat autorijden in het donker. Een kort stukje is nog wel te doen, maar langere afstanden vind ik dan vreselijk. Eigenlijk zou ik zo’n geel nachtbrilletje op moeten denk ik, want ik word namelijk gek van de verkeerslichten en de lichten van andere auto’s. Dat is dan weer een nadeel van die Suzuki Swifts: je zit vrij laag en elke auto die achter je rijdt of je tegemoet komt, lijkt wel met groot licht te rijden. Het schijnt altijd precies in mijn gezicht.

Verder vind ik auto rijden op zich wel oké. Ik durf ook steeds meer. Durfde ik eerst echt niet naar Rotterdam te rijden, doe ik dat tegenwoordig gewoon wel. Lange afstanden? Geen probleem. Ik reed zelfs in één keer, zonder tussenstop, terug vanuit Parijs. Naar onbekende locaties ging ik vroeger ook liever niet en nu is dat ook geen probleem. Al moet ik wel zeggen dat ik zeer blij ben met apparaten zoals TomTom en apps zoals Waze. Anders kwam ik echt nergens.

auto tag

Rijdt je liever in een schakelauto of een automaat?

Ik heb nog nooit in een automaat gereden. Mijn vriend had voor een korte tijd wel een automaat, maar daar heb ik uiteindelijk nooit ingereden. Dat is ook iets wat ik liever niet doe: in de auto van een ander rijden. Inmiddels is die auto er niet meer en delen we tijdelijk mijn auto.

Heb je wel eens een ongeluk gehad of pech met de auto?

Een ongeluk gelukkig nog nooit. Althans, niet met de auto. Ik heb wel drie keer met pech gestaan. Eén keer met een lege accu (ik vergeet nu nooit meer mijn verlichting uit te doen), één keer met een lekke achterband (die ik overigens zelf vervangen heb) en één keer met een kapotte V-snaar. Al kon ik met die laatste, nadat het loshangende gedeelte was weggehaald, wel nog gewoon naar de garage rijden.

Een laatste tip voor mensen die begin met rijles of bezig zijn?

Lessen deed ik altijd in een lekkere comfy outfit met sneaker/sportschoenen aan. Geen gedoe met een broek die net te strak zit als je zit of schoenen met een hakje waardoor het gebruiken van de pedalen opeens heel anders lijkt te gaan. En vergeet niet op zonnige dagen een zonnebril mee te nemen met het lessen. Ik vergat het altijd en zat regelmatig met samengeknepen oogjes in de lesauto. Niet fijn!

auto tag

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

14 Reacties

 • Reageer Irma 21 augustus 2014 op 09:02

  Wat leuk om te lezen dit en wat goed dat je voor allebei in één keer geslaagd was! 🙂
  Irma heeft onlangs geplaatst..Een peptalk voor jou!

 • Reageer Manon 21 augustus 2014 op 10:13

  Leuke Tag!!! Je hebt ze leuk beantworod en ook een erg leuk autootje!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Very Me – Prep Me Perfect

 • Reageer Simone 21 augustus 2014 op 15:36

  Leuk om te lezen! Wat goed dat je allemaal in 1x geslaagd bent! Dat geluk had ik helaas niet.
  Simone heeft onlangs geplaatst..Besteld op Ebay!

 • Reageer Jenn 21 augustus 2014 op 20:52

  Wat een leuke tag!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Waarom hadden we als kind zoveel meer energie dan nu?

 • Reageer Laura 21 augustus 2014 op 21:55

  Zo, wat is dat allemaal soepeltjes gegaan bij jou! Ik had zeker 50 lessen nodig, ik geloof nog wel maar. Maar goed, wat maakt het ook uit. Leuke auto’s
  Laura heeft onlangs geplaatst..Over hoe dingen weer goed komen

 • Reageer Maurits 21 augustus 2014 op 22:58

  Ik haalde mijn rijbewijs niet in 1 keer. Reed bijna een fietser aan :S Toen ik hem einde had reed ik ruim 1000km per week, waarna ik echt kon zeggen dat ik auto kon rijden 😉
  Maurits heeft onlangs geplaatst..Het einde van een tijdperk

 • Reageer Bouchra 22 augustus 2014 op 09:57

  Wat een leuke tag, deze kende ik nog niet! Heb je toch allemaal netjes gedaan 🙂
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..10 verbluffende feiten over McDonald’s

 • Reageer Marjolein 22 augustus 2014 op 13:39

  Super leuke tag! Ik ben altijd zo blij dat ik mijn rijbewijs heb als ik naast een lesauto rijdt! x
  Marjolein heeft onlangs geplaatst..Lifestyle | Music Jasmine Thompson

 • Reageer Sas 22 augustus 2014 op 20:59

  Wat een leuke tag om te lezen!
  Sas heeft onlangs geplaatst..The Awesome List: Things are beautiful if you love them

 • Reageer Saar 23 augustus 2014 op 18:40

  Wat een leuke tag! En wat een stoere auto heb je!
  Saar heeft onlangs geplaatst..Haakoma’s en Kleurkleuters

 • Reageer Annemieke 23 augustus 2014 op 20:13

  Wat een leuke tag. Deze kende ik nog niet…:-)

  new blogpost: New black dress
  Annemieke heeft onlangs geplaatst..Perfect new black dress

 • Reageer Wanda 25 augustus 2014 op 10:26

  Leuk om te lezen! Had deze nog niet gespot in blogland! Zonnebril ligt bij mij ook standaard in de auto, kan echt niet zonder!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Winkelen, online of the real thing?

 • Reageer Anneleen 29 augustus 2014 op 19:39

  Ik ben aan het leren rijden en ik vind het echt vreselijk haha. Ze zeggen dat het gewoon even doorzetten is maar ik vind er echt niks aan…

 • Reageer annouska 3 september 2014 op 12:44

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf niks met autorijden en bij mij helpt het doorzetten ook niet want ik ga daardoor alleen maar vol stress zitten.
  annouska heeft onlangs geplaatst..Foodie: Homemade Pasta Sauce

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge