Challenges + Tags

Musical TAG

Ik ben nog niet vaak naar musicals geweest, maar toch kwam ik er achter dat deze TAG ook voor een niet regelmatige musical bezoeker goed in te vullen is. Dus bij deze mijn antwoorden op de vragen uit de Musical TAG.

Welke musicals heb je gezien?

Dirty Dancing, Wicked (2x), The Little Mermaid en Sister Act.

Wat was de eerste musical die je zag?

Dirty Dancing was de eerste musical die ik zag. Een cadeautje van mijn vriend. We waren allebei fan van de film, dus het verhaal was in ieder geval bekend. En het was geslaagd. Sinds dat moment wilde ik toch echt meer musicals gaan zien.

Welke musical heb je als laatste gezien?

De laatste musical die ik gezien heb, was Sister Act. Samen met mijn vader, moeder, zusje en Kevin.

Wie is je favoriete musicalacteur?

Pfff, dat vind ik toch wel een beetje een moeilijke vraag. Ik heb eigenlijk nog geen enkele musicalacteur meer dan één rol zien spelen. Een beetje moeilijk om daar dan een favoriet uit te kiezen.

Wie is je favoriete musicalactrice?

Voor deze vraag geldt hetzelfde als bij de vorige vraag. Al moet ik wel zeggen dat ik Chantal Janzen wel een keigoed indruk bij me heeft achter gelaten met haar rol als Glinda in de musical Wicked.

Welke acteur of actrice hoef je niet per se te zien?

Ik wil iedereen nog wel een keer zien, want dat zou betekenen dat ik lekker veel musicals zal gaan bekijken.

Welke musical heeft je het meest verrast?

Wicked heeft me het meest verrast. Daarvoor had ik alleen nog maar de musical Dirty Dancing gezien en dat was dus ook mijn enige referentiekader. Maar wat een wereld van verschil was Wicked. Zo spectaculair, groot. De decors en kostuums waren prachtig en ook de aankleding van de zaal voorin bij het podium was geweldig. Ik ben niet voor niets twee keer naar deze musical geweest.

Welke musical vond je tegenvallen?

The Little Mermaid is me het meest tegengevallen. Niet dat ik deze slecht of niet leuk vond, maar ik vond het heel erg jammer dat ze toch wel erg van de Disney tekenfilm afweken. Andere verhaallijnen, andere teksten in de liedjes.

Wat is je favoriete musicalnummer en cd?

“Ik lach om zwaartekracht” uit Wicked vind ik echt super, maar ook “Ik wil genade” uit Sister Act vind ik geweldig. De cd van Sister Act heeft regelmatig op repeat gestaan toen ik naar die musical was geweest. Ik vind het heel jammer dat er geen cd is van de Nederlandse uitvoering van Wicked.

Van welke musical baal je dat je hem niet hebt gezien?

Er zijn verschillende Disney musicals die ik graag had willen zien, namelijk Belle en het Beest, Tarzan en De Leeuwenkoning.

Naar welke musical kijk je uit?

Er zijn niet echt musicals waar ik naar uit kijk. Ik moet ook zeggen dat ik het niet allemaal helemaal bij houd wat er nog komen gaat. Wel moet ik zeggen dat ik steeds nieuwsgierig word naar De Soldaat van Oranje. Eerst leek me die musical helemaal niks, maar ik denk dat ik daar toch uiteindelijk een keer heen zal gaan.

Wat zijn je vijf favoriete musicals?

Ik heb er dus pas vier gezien, dus die staan allemaal in mijn top vijf.

Wat is je mooiste musical moment aller tijden?

Dat is tot nu toe geweest de eerste keer bij Wicked en tijdens het nummer “Ik lach om zwaartekracht”. Ik was helemaal onder de indruk en heb met zo’n enorme glimlach zitten kijken. Ja, mijn mooiste musical moment tot nu toe!

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Manon 13 augustus 2014 op 08:58

  Leuke musicals heb je gezien. Ik ben ook naar sister act geweest alleen dan in New York dat was zo geweldig! Ik ga deze ook eens invullen!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Schoolspullen van de Hema

 • Reageer Chantal 13 augustus 2014 op 09:14

  Leuke tag! Ik heb van jouw rijtje alleen The little mermaid gezien. Mijn favorieten blijven Aïda en de Leeuwenkoning, maar Zorro vond ik ook erg leuk!
  Chantal heeft onlangs geplaatst..Festival: Wacken Open Air

 • Reageer Jenn 13 augustus 2014 op 16:23

  Leuk om jouw antwoorden ook te lezen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Even voorstellen

 • Reageer Saar 14 augustus 2014 op 13:20

  Deze tag neem ik over! Leuk om te lezen!

 • Reageer Sas 15 augustus 2014 op 20:25

  Ik hou dus helemaal niet van musicals 🙂 Wel erg leuk beantwoord
  Sas heeft onlangs geplaatst..Enquête uitslagen voor iliveformydreams.com

 • Reageer Anna 18 augustus 2014 op 11:51

  Wicked vond ik ook geweldig! Vanwege het vaak dure prijskaartje ga ik nooit vaker naar één musical, maar voor Wicked maakte ik helemaal een uitzondering: daar ben er drie keer heen geweest. Prachtige musical! Little Mermaid vond ik ook tegenvallen, inderdaad stom dat ze teksten veranderden enzo. Soldaat van Oranje is echt weer een hele nieuwe beleving, daar zou ik ab-so-luut heen gaan! Daar zou ik ook nog wel een tweede keer heen willen.
  Anna heeft onlangs geplaatst..I finished the #100happydays challenge!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge