Overige

It’s That Time of Year!

Elk jaar (oké, bijna) rond deze weken schrijf ik er over op mijn blog. Bijvoorbeeld in 2013 en in 2011. Ook dit jaar ben ik weer een soort van ‘van de partij’. Ik heb het over kindervakantiespektakel de Speel-In. Even een in notendop wat nou eigen de Speel-In is. Neem even een sporthal in gedachten. Zo’n grote hal, deelbaar in drie kleinere zaaltjes door middel van een schuifwand, met een aantal kleedruimtes. Je kent het misschien wel. Die ruimte wordt in drie dagen tijd omgetoverd tot kindervakantiespektakel de Speel-In. In en rondom de sporthal worden meer dan 35 verschillende hoeken opgezet, waarin kinderen van 6 tot 13 jaar kunnen deelnemen aan allerlei creatieve en gezellige knutsel- en spelactiviteiten. Vijf dagen lang kunnen zij (zelfstandig) rondlopen en kiezen welke hoeken ze in willen gaan en aan welke activiteiten ze deel willen nemen.

Speel-In

Maar wat heb ik daar te zoeken? Ik ben in 2004 begonnen als één van de bijna 100 vrijwillige medewerkers en heb ook een flink aantal jaren in het organiserende team gezeten. Dat laatste ben ik enkele jaren geleden mee gestopt en ik draai ook geen eigen ‘hoek’ meer. Wat ik wel nog elk jaar doe is het hele gebeuren vastleggen op foto’s. En als ik nog een beetje tijd over heb, dan maak ik elke dag een nieuwsbrief met daarin wat er is gebeurt en wat er komen gaat. Leuk vooral voor de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die hun kind aan het einde van de dag weer komen halen.

En na die vijf dagen? Dan ruimen we de boel in één (of eigen twee) dagen weer helemaal leeg en beginnen de maandag daarna de gymlessen weer. Lijkt me als kind trouwens best een beetje gek. Heb je er woensdag nog gedanst in de disco en creatief gedaan in de creahoek, sta je er maandag weer in een sporttenue en is er niks meer te zien van die hele Speel-In.

Mochten er nog lezers zijn (met kinderen) uit de omgeving van Hardinxveld: kom gezellig langs! Voor 2 euro kan je kind zich de hele dag vermaken. Meer informatie is te vinden op speelin.nl

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Simone 19 augustus 2014 op 21:05

  Wat leuk dat je daar vrijwilligers werk doet! Hier is ook zo’n vakantiezomerspeelweek (of hoe dat hier dan ook precies heet). Alleen hier wordt het in een tent buiten gedaan. Jammer genoeg is het wat slecht weer.
  Simone heeft onlangs geplaatst..“Het leven is wat je er zelf van maakt”

 • Reageer Ineke 20 augustus 2014 op 14:27

  Wat leuk dat je vrijwilligerswerk doet!
  Dochterlief is er nog wat te jong voor, nog 2jaartjes en ze mag meedoen :).
  Ineke heeft onlangs geplaatst..Heden vs 2015

 • Reageer Wanda 20 augustus 2014 op 20:44

  Goed bezig hoor!
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Tag | Reisdilemma’s…

 • Reageer Sas 22 augustus 2014 op 20:30

  Klinkt echt elk jaar weer super leuk!
  Sas heeft onlangs geplaatst..The Awesome List: Things are beautiful if you love them

 • Reageer Bouchra 26 augustus 2014 op 13:48

  Goed bezig, leuk dat je daar vrijwilligerswerk doet!
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..Stelling: echte vriendschap bestaat niet

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge