Overige

Werkplek Wensen

 

Sinds we hier wonen, is het al de bedoeling dat één van de kamers boven zou worden omgetoverd tot werkplek voor mij en Kevin. Voor mij om te bloggen, foto’s te bewerken en eventueel video’s te editen. Voor Kevin om de administratie van zijn eigen bedrijfje te doen en eventueel om weer eens wat te gaan rommelen met het mixen van muziek.

werkplekDit kamertje is er nog steeds niet. Ik heb inmiddels een eigen werkplek gecreëerd in de logeerkamer. Niet ideaal, maar het werkt. Het grootste nadeel is dat wanneer er iemand blijft slapen, ik niet verder kan met bloggen of iets dergelijks tot dat die persoon is opgestaan. In combinatie met het feit dat ik best een vroege vogel ben, werkt dat gewoon niet echt altijd even lekker.

Waarschijnlijk wordt dit kamertje een zelf-bouw-project, maar het kan nooit kwaad om voor inspiratie even naar wat bestaande kantoor en werkplek spullen te kijken. Op de site van Otto.nl hebben ze heel veel keus op dat gebied, dus ging ik daar opzoek naar leuke items.

De kast hiernaast vind ik heel mooi. Hij is hoog en je kan er meerdere naast elkaar zetten. Mooi om van één wand een kastenwand te maken. Hij is lekker strak, maar door de verschillende vakken ook speels. Ik zag dat je de vakken naar eigen smaak kan vullen met verschillende maten (en kleuren) lades. Niet alles hoeft natuurlijk in het zicht te staan, want soms wordt het daar juist weer heel rommelig van.

Een bureau is natuurlijk ook wel een must voor een werkplek. Dat wordt voor ons nog de lastigste opgaven. De kamer waar we ons werkplek gaan maken is niet heel groot, maar een bureau moet natuurlijk wel een beetje ruimte hebben om wat spullen op kwijt te kunnen. Ik heb hier wel wat ideetjes gevonden voor wat mij mooi en eventueel ook handig lijkt.

werkplek

Het meest linkse bureau lijkt mij handig in het geval van onze kleine ruimte. Door de vakken boven het bureau heb je weer wat extra opbergruimte en het bureau gedeelte kan je inschuiven. Het bureau rechtsboven is een hoek bureau met veel vakjes. Ik ben alleen bang dat zoiets gewoon te groot gaat zijn voor in het kamers, maar ik vind het wel mooi. Het laatste bureau is gewoon lekker simpel en strak. Geen poespas en daarom trekt het me aan. De laatjes en deurtjes zijn ook fijn, want dat schermt eventuele troep af en oogt het gelijk opgeruimd.

Als laatste heb ik nog even gekeken naar leuke, mooie en handige accessoires voor aan de muur. Een glazen memoboard bijvoorbeeld. Je kan er leuke foto’s of quote ophangen, dingen opschrijven en in het geval van het linkse exemplaar is het ook nog een mini opberger.

werkplek

Rechts onderin zie je een schilderij van glas. Beneden in de woonkamer hebben wij er ook één hangen en we hebben al besloten dat er boven in onze werkkamer ook één gaat komen. We zijn er alleen nog niet helemaal over uit wat we er op willen. Iets met een eiland lijkt mij wel leuk. Gewoon omdat het mooi is, maar ook omdat Kevin en ik vroeger toen we beide nog thuis woonden altijd voor het slapen gaan zeiden: “Ik zie je op ons droomeiland.”

Hebben jullie een apart werkkamertje?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

8 Reacties

 • Reageer Laura 11 augustus 2014 op 08:43

  Wow, gave kast! We hebben er zelf een op de werkkamer van Ikea. Ik zou hem zo willen inwisselen, waar het niet dat de kast bij ons als scheidingswand dient voor de ketel en de opbergruimte erachter. Niet handig met open vakken.

  Wij hebben vorig jaar onze zolder helemaal verbouwd tot werkstudio: mijn plek om foto’s te bewerken en mijn bedrijf te runnen en mijn vriend’s plek om de DJ uit te hangen (en ja, dat gaat samen, ik heb leuke muziek op de achtergrond!). Ik ben begonnen met een Pinterest-board maken en ideeën te pinnen. Uiteindelijk kwam ik via Twitter terecht bij een jongen die meubels op maat maakt en toen was de basis geboren.

  Nu na een jaar ben ik er nog steeds zoooo blij mee. Nieuwsgierig? http://www.laurapics.nl/blog/2013/06/29/met-dank-aan-pinterest/
  Laura heeft onlangs geplaatst..Plannen blijft een ding

 • Reageer Manon 11 augustus 2014 op 10:14

  Oh dta hoekbureau vind ik er zo mooi uitzien!

 • Reageer Simone 11 augustus 2014 op 10:39

  Mijn “werkkamer” is dit weekend flink aangepakt. Alles erin is nieuw. Het ziet er nu stukken beter uit, en heb veel meer opbergruimte.
  Simone heeft onlangs geplaatst..Winnaar Winactie Loombands!

 • Reageer Mama van Vesper 11 augustus 2014 op 15:09

  mooi he!
  Mama van Vesper heeft onlangs geplaatst..Het leed dat flessenvoeding heet…

 • Reageer Esmée 11 augustus 2014 op 15:25

  Wauw, wat een mooie items! Echt ideaal voor een werkplek. Ik vind vooral de kast super, daar kan je echt veel in kwijt op een mooie manier. En een bureau vind ik altijd een must have in ieder huis. x
  Esmée heeft onlangs geplaatst..Mijn eten van afgelopen week #2

 • Reageer Wanda 11 augustus 2014 op 21:32

  Ik wilde maar dat we de ruimte hadden maar helaas… onze vaste pc staat gewoon op een bureau, wel een mooie antieke trouwens, in een hoekje van de kamer en daar werken we dan allebei aan…
  Wanda heeft onlangs geplaatst..Vakantie 2014 | Oostenrijk _ Romantikstrasse

 • Reageer Sanne 12 augustus 2014 op 11:44

  Die bureau’s zien er geweldig uit! Ik de site van de IKEA te kijken naar allemaal dingen die in mijn kamer zouden kunnen, maar die er toch nooit komen.

  xx
  Sanne heeft onlangs geplaatst..Laatst gekeken films

 • Reageer Sas 15 augustus 2014 op 20:13

  Ziet er leuk uit! Ik heb geen werkplekje, ik zit aan de eettafel altijd met m’n laptop 🙂
  Sas heeft onlangs geplaatst..Enquête uitslagen voor iliveformydreams.com

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge