Travel + Trips

Gondelvaart 2014 – Party On A Boat

Elk even jaar, op de tweede zaterdag van september is het weer een groot feest in de dorpjes rondom rivier de Giessen. Dan is het weer tijd voor de gondelvaart. Heel simpel uitgelegd is dat een soort carnavals optocht op het water. Heel leuk en mooi om te zien en nog leuker om zelf mee te varen op zo’n boot. Sinds 2004 waar ik mee tijdens de gondelvaart en ik heb dus, met die van dit jaar er bij, al 6 edities mogen meemaken. De eerste vier met de Speel-In en de laatste twee keer heeft mijn vriend Kevin zijn eigen boot (de Speel-In doet niet meer mee aan de gondelvaart). Meer over mijn Gondelvaart Geschiedenis kan je lezen in een stukje wat ik twee jaar geleden schreef.

gondelvaart
Links onze boot en rechts de boot van de scouting van Hardinxveld-Giessendam.

Dit jaar pakte Kevin wat groter uit dan vorig jaar. Iets meer voorbereiding en iets meer een idee van wat het moest gaan worden. Maar Kevin zou Kevin niet zijn als het natuurlijk wel een partyboot blijft. Gezellig feesten op een bootje dus. De grote toren van de editie hiervoor kwam weer terug, maar nu werd de rest ook in stijl verder aangekleed. Dress-code voor die avond was fluorescerend.

Mijn zusje en ik hebben ons uitgeleefd met een oude broek, een simpel zwart shirt van €3,- en drie kleuren fluorescerende verf. Met een origineel resultaat als gevolg. Helaas heb ik er geen foto’s van, maar jullie kunnen je er misschien wel iets bij inbeelden. Verder was er aan boord nog fluorescerende haarspray, fluorescerende “schmink” en fluorescerende spuitbusverf. Degene die dus niets geschikt in de kast hadden hangen, konden het alsnog helemaal in stijl maken op de boot zelf.

gondelvaart   gondelvaartgondelvaart

Om het verhaal niet te lang te maken: uiteraard hebben we niks gewonnen met deze ‘creatie’, maar we hebben het wel allemaal heel erg naar ons zin gehad. Ondanks dat het verschillende ‘groepjes’ mensen waren die aan boord waren, werd het toch één gezellig geheel. En ook langs de kant werd genoten van onze aanwezigheid, als we de reacties van kijkers mochten geloven. Hieronder vind je een filmpje die ik maakte vanaf de boot. Als je wilt zien hoe het er uit zag vanaf de kant dan kun je dat onder andere hier zien en de foto’s hieronder.

gondelvaartgondelvaart
Bron onderste twee foto’s: Gondelvaart 2014 web album

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Jenn 16 september 2014 op 00:55

  Leuk om te lezen! Ik ken het idee van de gondelvaart wel, is altijd leuk!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Mijn eerste fietstocht in een jaar of twee

 • Reageer Sas 17 september 2014 op 09:10

  Ziet er erg gezellig uit!
  Sas heeft onlangs geplaatst..Persoonlijk: Ik heb Dyscalculie. Dingen waar ik tegenaan liep en soms nog tegenaan loop

 • Reageer Willemvk 21 september 2014 op 22:15

  Leuk om zelf met een boot mee te doen.
  Willemvk heeft onlangs geplaatst..Buitendijks

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge