Challenges + Tags

Happy Herfst #3 – Wat doe jij met Halloween?

De herfst is begonnen en ik maakte, geïnspireerd door de Fabulous Fall Blog Challenge van Amber en Neely, een Happy Herfst Blog Challenge. De Happy Herfst Blog Challenge bestaat uit tien onderwerpen waarover geblogd gaat worden. Meer weten hierover en/of wil je mee doen? Kijk dan even hier!

happy herfst blog challenge

Van oorsprong is Halloween niet een feest wat in Nederland gevierd wordt, maar toch ga je het steeds meer in ons kikkerlandje zien. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen en steeds meer door Halloween-feesten en het versieren van huizen.

Ikzelf doe eigenlijk weinig met Halloween. Eerder gewoon helemaal niks. Geen speciale versiering en ook bezoeken wij geen Halloween-feesten. Niet omdat we dat niet leuk vinden, maar gewoon omdat die er zover ik weet, hier in de omgeving niet echt zijn. Ook komen er hier nooit kinderen langs de deur om snoep op te halen.

Het enige wat wij wel jaren achter elkaar hebben gedaan en wat met Halloween te maken had, was het bezoeken van de Fright Nights in Walibi. Dit deden we dan niet op Halloween zelf, want dan was het gewoon te druk, maar in de dagen daarvoor. Een gezellig dagje pretpark en een avondje lekker griezelen in één perfecte combinatie. Ik genoot elk jaar weer van dit uitje, tot dat het in mijn ogen gewoon te commercieel en te druk werd. In één lange stoet door een spookhuis heen lopen, geeft voor mij weinig spanning en al die extra beveiligingsmaatregelen die er tegenwoordig bij komen kijken, maken het ook niet echt leuker. Vroeger wandelde je door het park en kwam er opeens een griezel uit de struiken tevoorschijn. Tegenwoordig zitten griezels alleen in een bepaald deel van het park, staat er beveiliging volop in het zicht naast en mogen ze je ook niet meer aanraken, omdat er schijnbaar van die idioten zijn die er gelijk op los meppen. Jammer.

happy herfst blog challengehappy herfst blog challenge

Doen jullie nog iets speciaal met of voor Halloween?
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Manon 26 september 2014 op 10:05

  Leuke challenge! Wij doen hier ook niet veel met Halloween en eigenlijk vind ik dat echt heel erg jammer, want het lijkt me zo leuk dat ze net zoals in Amerika dit doorzetten
  Manon heeft onlangs geplaatst..Waarom ik van de heℛfst hou! ♡

 • Reageer Simone 26 september 2014 op 10:09

  Ik heb nog nooit iets met Halloween gedaan. Ik heb er ook helemaal niets mee. Hier komen ook geen kinderen aan de deur.

  Ook dit jaar ga ik er niks mee doen. Ik ga ook niet mijn huis versieren ofzo.
  Simone heeft onlangs geplaatst..Hobby onder de Loep – Sharon is gek op mode!

 • Reageer Paul 27 september 2014 op 14:31

  Ik heb ooit een stukje geschreven over dat Sint Maarten zomaar wordt ingeruild door Halloween, en daar niemand in Nederland moeilijk over doet… En Zwarte Piet afschaffen, terwijl iedereen wel een beetje snapt dat (met alle goede bedoelingen) het afkomstig is uit de slavernij, daar doen we enorm moeilijk over. Ik begrijp het niet. Dus ik sla Halloween gewoon over.
  Paul heeft onlangs geplaatst..Uitspraak

 • Reageer Sas 27 september 2014 op 20:20

  Wat een leuke foto’s om te zien! Ik vier eigenlijk nooit Halloween…
  Sas heeft onlangs geplaatst..Ever since they invented Hello Kitty, the world hasn’t been the same

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge