Challenges + Tags

Happy Herfst #4 – Herfstdecoratie

De herfst is begonnen en ik maakte, geïnspireerd door de Fabulous Fall Blog Challenge van Amber en Neely, een Happy Herfst Blog Challenge. De Happy Herfst Blog Challenge bestaat uit tien onderwerpen waarover geblogd gaat worden. Meer weten hierover en/of wil je mee doen? Kijk dan even hier!

happy herfst blog challenge

Het wordt eerder donker, het zal waarschijnlijk vaker gaan regenen en waaien en ook zullen de temperaturen steeds verder dalen. Om die redenen, brengen we steeds meer tijd binnen door. Tijd om het daar extra gezellig te maken en er een lekkere, warme sfeer in te brengen. Het is nog vroeg in het seizoen, dus eigenlijk heb ik nog niet echt herfstdecoratie in huis, maar ik kan jullie wel vertellen wat ik normaal aan decoratie doe.

Herfst aan de deur

Toen we net in dit huis woonden, riep ik al gelijk dat ik een krans aan de deur wilde hangen en deze dan wilde aanpassen aan het seizoen. Op afgelopen voorjaar/zomer na, heb ik dat goed volgehouden en ook dit jaar zal er weer een mooie herfstkrans aan de deur verschijnen.

happy herfst blog challenge happy herfst blog challenge

Extra (sfeer)licht in huis

Omdat het weer vroeger donker wordt, is de verlichting in huis weer vaker aan. Maar omdat ik het wel een beetje sfeervol wil houden, kies ik ook graag voor het licht van kaarsjes. De windlichten in de vensterbank worden weer aangezet en het kaarsenplateau op tafel wordt ook weer gevuld met kaarsen.

Ook vind ik het leuk om nu al een snoer met lampjes tevoorschijn te toveren. Iets wat je eigenlijk vooral ziet met de winter, maar wat in mijn ogen ook al prima kan met de herfst. Vervang de kerstballen en dennentakken voor kastanjes en dennenappels en voilà.

Warmere kleuren

Als de herfst tevoorschijn komt, komen er ook andere kleuren in de woonkamer. De frisse kleurtjes maken plaats voor warmere kleuren. Lichtblauw maakt bijvoorbeeld plaats voor warm rood en oranje.

Andere geuren

Mijn geurbrandertje staat in de zomer maar weinig aan, maar als hij aan staat is hij gevuld met frisse geurtjes. Citronella, ananas, bloemen, etc. In de herfst ruil ik deze geuren echter om voor geurtjes als hazelnoot, koffie en kaneel.

Verandert de decoratie in jouw huis/kamer in de herfst?
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Simone 28 september 2014 op 10:21

  Het is zeker leuk om je huis herfstig aan te kleden. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan. Voor dit jaar weet ik nog niet wat ik wil gaan doen.
  Simone heeft onlangs geplaatst..Lijstje: Favoriete budget winkels

 • Reageer Sas 30 september 2014 op 09:55

  Ik doe eigenlijk niet aan decoratie. Wel gaan vaker de kaarsjes aan 😉
  Sas heeft onlangs geplaatst..Precies 1 jaar geleden kreeg ik dit nieuws

 • Reageer Jenn 30 september 2014 op 22:13

  Ik heb eigenlijk helemaal geen herfstdecoratie in huis…
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Oktober is Buy Nothing New maand

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge