Overige

Geocaching | Mijn eerste Travel Bug

Zoals jullie misschien al weten, vind ik het af en toe leuk om te gaan geocachen. Het is (nog) niet echt een hobby ofzo en ik doe het niet mega vaak, maar gewoon soms. Ik ben nu bijna een jaar lid van Geocaching.com en in totaal heb ik nu 22 caches gevonden. De meeste samen met vriendin Sylvia, maar ook een enkele met Kevin. Mocht je nu geen idee hebben waar ik het over heb, lees dan even oude artikelen van mij terug. Bijvoorbeeld deze: één van mijn favoriete geocache avonturen tot nu toe.

Ik heb elke keer weer plezier in het zoeken van zo’n cache. Al vrij snel speelden Sylvia en ik met de gedachte dat het ook wel heel gaaf zou zijn om zelf een cache te verstoppen. Ook Kevin vond dat idee erg leuk, maar een cache kan je niet zomaar maar even ergens ‘dumpen’. Er zit best wel wat voorbereiding aan vast. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het feit dat je niet zomaar overal en nergens zo’n cache kan plaatsen. Op eigen terrein kan je natuurlijk doen wat je wilt, maar daarbuiten heb je te maken met gemeente, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, etc. Het idee zit nog steeds in ons hoofd, maar de uitvoering zal nog wel even op zich laten wachten.

Travel Bug

Maar er was wel iets anders wat we konden doen. Er bestaat in het geocaching wereldje namelijk ook zoiets als trackables. Deze zijn weer onderverdeelt in Geocoins en Travel Bugs. Die Travel Bugs, daar wil ik het met jullie over hebben.

Travel BugEerst maar eens proberen uit te leggen wat het precies is. Een Travel Bug is een voorwerp met een eigen unieke code. Een Travel  Bug reist van cache naar cache en zijn reis wordt op internet bijgehouden door middel van die unieke code. In grote lijnen is dat het wel. Je kan, als eigenaar, een Travel Bug ook een eigen missie geven. Bijvoorbeeld het bereiken van een bepaald land. Als je als geocacher een Travel Bug vind, mag je deze meenemen. Je logt dit op de site en zorgt er voor dat je hem, binnen niet al te lange tijd, weer in een andere cache achterlaat.

Ik besloot dat ik ook wel een Travel Bug de geocaching-wereld in wilde sturen. Ik kocht online drie Travel Bug Dog Tags. Op deze ‘dog tags’ staat de unieke code van je Travel Bug en deze bevestig je aan je voorwerp. En toen begon het zoeken naar geschikte voorwerpen:
Niet te groot, want niet alle caches zijn huge en je wilt wel dat je Travel Bug makkelijk ergens in past.
Stevig, want je wilt niet dat je Travel Bug bij het minste al van ellende uit elkaar valt.

Travel Bug

Uiteindelijk kwam ik thuis met een aantal voorwerpen. Een bij, twee hondjes en een Playmobil engel en duivel. Allemaal voorwerpen voor maar een paar euro en prima geschikt voor een cache. De Playmobil duivel viel al snel af. Ik vond hem gewoon niet leuk en daarnaast vond ik het ook niet echt geschikt voor de gelovige geocachers onder ons. De andere voorwerpen werden klaar gemaakt voor een toekomstig leven als Travel Bug: bij het Playmobil engeltje werden de losse onderdelen even goed aan elkaar gelijmd en allemaal werden ze met een een klein boortje doorboord. Een mooie manier om het kettinkje van de ‘dog tag’ goed aan het voorwerp te bevestigen.

Vervolgens bedachten we of we onze Travel Bugs nog een missie/doel wilden geven of niet. Aan de ene kant vonden we dat heel leuk, maar aan de andere kant vonden we het ook leuk om ze gewoon ‘vrij’ te laten en te zien waar ze zouden belanden. Ik besloot om de eerste Travel Bug zonder echte missie de wereld in te sturen.

Travel BugMijn eerste Travel Bug is het bijtje geworden: Juffrouw Cassandra uit de tekenfilm Maya de Bij. Ik heb deze Travel Bug dan ook Miss Cassandra genoemd, rekening houdend met het feit dat deze Travel Bug (hopelijk) ook buiten de Nederlandse grenzen zal gaan reizen. De omschrijving van Miss Cassandra:

Miss Cassandra has spent years and years just flying in and around the beehive. Now she want to see more of the world!

Current GOAL: Help Miss Cassandra discover the world by letting her ‘fly’ from cache to cache.

Toen we een week geleden naar de Efteling gingen, nam ik Miss Cassandra mee. Ik had online al gezien dat er in de buurt van de Efteling een wat grotere cache verstopt lag, dus daar wilde ik haar gaan achter laten. Zo gezegd, zo gedaan. Haar reis is begonnen. Inmiddels is ze ook alweer meegenomen uit deze cache en zal ze hopelijk binnenkort in een andere cache gedumpt worden. Ik ben reuze benieuwd waar haar reis haar zal brengen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

6 Reacties

 • Reageer Claudia 14 oktober 2014 op 23:13

  Wat ontzettend leuk dat je een eigen TB hebt! Ik zou echt dag en nacht checken waar hij zou zijn. Nu maar hopen dat ze een mooie reis maakt, zonder gejat te worden of kwijt te raken, want dat zou toch wel zonde zijn!
  Claudia heeft onlangs geplaatst..Life through a lens #27

 • Reageer Bouchra 15 oktober 2014 op 10:46

  Geocaching lijkt me zo leuk! Wil het een keertje proberen X
  Bouchra heeft onlangs geplaatst..INAYAH – stylish en bedekte kleding voor moslima’s

 • Reageer Simone 15 oktober 2014 op 14:46

  Wat grappig zeg! Klinkt best leuk! 🙂
  Simone heeft onlangs geplaatst..Review: Cafeïne vrije thee

 • Reageer Malou 19 oktober 2014 op 10:48

  Wat leuk zeg!
  Malou heeft onlangs geplaatst..DE BABY UITZETLIJST, WAT HEB IK GEKOCHT?

 • Reageer Miss Happinez 21 oktober 2014 op 14:56

  Geocaching lijkt me echt heel leuk om te doen!
  Miss Happinez heeft onlangs geplaatst..Win: een armband van Katynka sieraden

 • Reageer Eilish (artisticstateofmind) 28 oktober 2014 op 22:34

  Oh wat gaaf dit! Ik ben benieuwd waar ze uitkomt!
  Eilish (artisticstateofmind) heeft onlangs geplaatst..Media ♥ What’s on my MP4 #4

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge