Challenges + Tags

Happy Herfst #10 – Herfstherinneringen

De herfst is begonnen en ik maakte, geïnspireerd door de Fabulous Fall Blog Challenge van Amber en Neely, een Happy Herfst Blog Challenge. De Happy Herfst Blog Challenge bestaat uit tien onderwerpen waarover geblogd gaat worden. Meer weten hierover en/of wil je mee doen? Kijk dan even hier!

happy herfst blog challenge

Het eerste waar ik aan denk, als ik denk aan de ‘herfsten’ van vroeger, is het zoeken van kastanjes met mijn moeder. Wij deden wij, samen met haar, altijd na een bezoekje aan de kapper.

Waarom na een bezoekje aan de kapper? Ik hoor het jullie denken. Toen wij nog kind waren, werden wij geknipt door een kapper uit Vuren. Ongeveer 20 minuten rijden bij ons thuis vandaan. Dat was de kapper van mijn moeder toen ze nog bij mijn opa en oma woonde en dat is dus heel lang ook onze kapper geweest. En naast die kapsalon, stond een enorm grote kastanjeboom. En daar lag het altijd helemaal vol met kastanjes. Daar vonden we er altijd veel meer dan bijvoorbeeld de kastanjeboom in onze eigen straat. En waarom dat was? Onze de kastanjeboom in onze straat werd natuurlijk door veel meer kinderen bezocht dan alleen wij. De kastanjeboom bij de kapsalon stond op/naast een stille dijk, op enige afstand van het dorpscentrum en deze werd dus veel minder bezocht door kastanje-zoekende-kinderen.

Met tassen vol kastanjes kwamen we altijd weer thuis en dan leefden we ons uit met saté- en cocktailprikkers en wol. We maakten van alles: poppetjes, diertjes en natuurlijk de wel bekende spinnenwebben. En mijn moeder maakte ook graag gebruik van deze kastanjes in allerlei zelfgemaakt herfstdecoratie.

Ik hoop in de toekomst ook zulke herinneringen te kunnen maken met mijn eigen kind of kinderen.

Wat heb jij voor herinneringen aan de herfst?
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Manon 8 oktober 2014 op 10:39

  Oh ja kastanjes zoeken in het bos met opa en oma en dan naar het pannenkoekenhuis dat was zo leuk!
  Manon heeft onlangs geplaatst..Giordani Gold CC-Cream – Natural & Light

 • Reageer Simone 8 oktober 2014 op 11:30

  Oh ja, ik ging altijd met mijn opa en oma het bos in om kastanjes, eikels en beukennootjes te rapen. Daarna lekker thuis met een warme mok chocomel knutselen. Dat was echt zo leuk!
  Simone heeft onlangs geplaatst..Review: Canvas bij Pixum!

 • Reageer Jenn 9 oktober 2014 op 00:32

  Leuk om te lezen!
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Persoonlijk: over mijn ongezonde relatie met eten #1

 • Reageer Marlissa 9 oktober 2014 op 10:57

  Spelen in de bladeren en met de familie naar Duitsland op vakantie in de Herfstvakantie is mijn herinnering. Oja en warme chocomel natuurlijk!

 • Reageer Sas 12 oktober 2014 op 11:38

  super leuke herinneringen! Altijd leuk om zo terug te denken aan vroeger.
  Sas heeft onlangs geplaatst..10 Plugins waar mijn blog niet zonder kan

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge